fbpx

Rolex Oyster Perpetual 39 – Hvit & sort skive!

I tillegg til en mange helt nye eller oppdaterte modeller, lanserte Rolex også en rekke nye skivevarianter til flere av modellseriene sine. En av modellene som fikk ny sort eller hvit skive var deres “Oyster Perpetual 39”, og det gir innstegsmodellen et helt nytt uttrykk!

Da Rolex først introduserte denne modellen i 2015, ble publikum presentert for en leken og ungdommelig, men likevel elegant nykommer til kolleksjonen. Elegant og “enkel” i sitt uttrykk, samtidig som skiver i ulike farger og subtile markører i kontrastfarge ga klokken langt mer liv og ungdommelighet enn man ofte ser fra den sveitsiske giganten. Her fikk man en klokke i en meget komfortabel størrelse, uten ekstra mikkmakk enn tidsvisning og som tålte det meste av juling en “hverdagsbeater” bør kunne utsettes for. Like passende til jobb som til fest, og med en pris som også var akseptabel i Rolex-sammenheng.

Under årets Baselworld ble skivevariantene utvidet med to nye (og svært klassiske) tilskudd, nemlig hvit og sort. Begge skivene med en matt og nedtonet finish, i motsetning til de variantene som hittil har vært tilgjengelig, og som alle har en “sunburst”-effekt. Også timemarkørene har fått et mer klassisk utseende, med like store rektangulære markører på alle, hvor de mer fargerike variantene hadde variert størrelse, med 3, 6 og 9 som de største. I tillegg har de opprinnelige skivene en kontrastfarget markering ytterst mot bezelringen som de nye skivene ikke har. Her har man benyttet hhv. sort eller hvitt på hele skalaen for minuttvisning, inkludert de litt større firkantene hvert femte minutt. Både visere og timemarkører har Rolex’ eget “Chromalight, som sikrer en blålig selvlysende effekt i mørke omgivelser.

Annonse

Urkassen er urørt fra eksisterende modell og følger i fotsporene til andre sportsmodeller fra selskapet. Det betyr en urkasse i “Oystersteel” hvor overflatene er børstet, mens sidene er blankpolerte. Med på kjøpet får man en av de beste lenkene på markedet i form av “Oyster-lenken” som man kjenner igjen fra flere andre modeller. All den tid dette kun er en utvidelse av skivemuligheter er det heller ikke på innsiden gjort endringer, og det er Rolex’ eget 3132-urverk som gir liv til klokken. Dette er et solid og godt urverk, men har noe lavere gangreserve enn de aller nyeste variantene fra Rolex med sine 48 timer.

Avsluttende tanker
Introduksjonen av hvit og sort skive på denne modellen er egentlig litt overraskende. Grunnen til det er at klokken på mange måter mister sitt “freshe” særpreg og blir svært lik en annen modell i kolleksjonen, nemlig den ikoniske “Rolex Explorer”. Mange hadde nok kanskje heller forventet at nettopp den fikk ny hvit skive (er p.t. kun tilgjengelig i sort), fremfor innføringen av disse til Oyster Perpetual 39. Med unntak av en litt annen skive (med tall på timene 3, 6 og 9 på Explorer) er klokkene nærmest identisk i både størrelse, visuelt uttrykk og urverk. Med en pris som kun ligger 8000 under Explorer, ser jeg ikke helt at mange skulle ville velge en OP39 om man ellers ønsker seg sort skive, all den tid Explorer er en langt mer ikonisk og populær modell. Men Rolex kjenner sitt eget marked bedre enn meg.

Samtidig har man gjort innstegsmodellen tilgjengelig med skiver som både er sporty og elegant, og som derfor utvider repertoaret til Oyster Perpetual noe. Det er utvilsomt en klassisk klokke som tåler en støyt, og som ligger litt lavere enn de fleste andre modeller i pris. All den tid Explorer ikke er tilgjengelig med hvit skive, kan dette være et godt alternativ for de som ønsker “polar”-utseende?

Fakta
Modell / Referanse: Rolex Oyster Perpetual 39 – Ref: 114300
Urkasse: 39 millimeter (diameter) – Oystersteel (rustfritt stål) – Safirglass (foran) – Vanntett til 100 meter
Urverk: Rolex 3132 – Automatisk (selvtrekkende) – 4Hz – 48 timer gangreserve
Lenke/reim: Oysterlenke (stål) med foldespenne
Veilende pris: 50.600,-

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.