fbpx

Guider

Under denne kategorien vil vi publisere guider og annen informasjon både for erfarne og nybegynnere. Målet er at man her skal finne god, relevant og lettfattelige svar på spørsmål man måtte ha rundt klokker og klokkesamling.

Vi vil kontinuerlig oppdatere denne seksjonen med nye innlegg og informasjon. Er det noe du savner eller ønsker at vi skal skrive om? Ta kontakt!


Erstatningsplikt og rettigheter ved dårlig utført håndverk
Dårlig utført håndverk er alle klokkeeieres mareritt. Når skaden har oppstått; hvilke rettigheter har du som forbruker? Kan du kreve erstatning? Hvordan skal man gå frem?

Klokkeforhandlere i Norge
Dette er en liste over hvilke forhandlere som fører hvilke merker. Her kan du enkelt sortere etter by/sted, merke eller forhandlerstatus.

Klokker? Hvorfor?
Denne artikkelen er vår redaktørs tanker om hvorfor mange av oss interesserer seg for nettopp klokker. Mer tanker og meninger enn en virkelig guide, men likevel med nyttige betraktninger og skråblikk?

Merverdiavgift
Et av de mest diskuterte emnene innen klokkehobbyen er merverdiavgift ved innførsel til Norge og problemer som kan eller ikke kan oppstå i forbindelse med bruktkjøp.

Ord og Uttrykk
Vi har laget en liste over mye benyttede ord og uttrykk som kan være litt “gresk” i første omgang. Her finner du hjelp!

Taksering og verdi
Å få en korrekt verdivurdering eller takst kan være svært viktig for både forsikring og andre formål. Her ser vi på viktige elementer for å få dokumentert ting på riktig måte!