fbpx

Omega åpner “NATO-nettbutikken” for Norge!

Den smått berømte NATO-reimen har gått fra å være en militær nødvendighet til å bli et aldri så lite fenomen i klokkemiljøet. Omega har i flere år tilbudt egne utgaver av både høy kvalitet og pris, og nå har de også åpnet nettbutikken for norske kunder!

Skjermdump – Omegawatches.com

Historisk har ikke NATO-reimen vært levert fra produsenter av high-end klokker selv, men vært noe som har blitt direkte utviklet for militært eller til og med utenomjordisk bruk (les: NASA). Behovet oppstod da slike yrkesgrupper fant at vanlig stållenke eller skinnreim ikke alltid var like egnet for bruk i militære operasjoner, ekspedisjoner og under andre forhold som krevde mye av utstyret.

Annonse

Det vi i dag omtaler som NATO-reimen har sin opprinnelse fra 1973, da det britiske forsvarsdepartementet gjorde en bestilling på en kraftig reim til soldatene. Den originale reimen var produsert i nylon, kom kun i fargen “Admirality Grey” og var produsert i 20 mm bredde og med tre “hemper” og låsespenne av forkrommet messing.

Siden 1973 har NATO-reimen blitt langt mer vanlig i bruk, og spenner nå over en rekke varianter både hva angår farge, materialvalg og utforming. Her hjemme har “Norges-NATO” fra Tidssonen blitt en populær utgave, som med sine norske farger har vært et populært innslag på spesielt 17. mai, men også til hverdags. Mange ikoniske klokker som Omega Speedmaster og Rolex Submariner har blitt nesten vel så vanlige å se på nettopp NATO-reim som på originallenken, med det sporty og litt “eventyraktige” uttrykket det gir.

Prøv deg frem med ulike klokker i nettbutikken!

De senere årene har man også sett at noen av klokkeprodusentene har begynt å produsere egne originalutgaver, herunder Omega som har vært blant de som har vært lengst fremme med akkurat dette. Selskapet har levert reimer av svært høy og behagelig kvalitet, både i skinn og nylonstoff, med tilhørende ganske voksne pris og et utvalg av disse har, til nå, kun vært mulig å kjøpe hos autoriserte forhandlere.

Nettbutikken åpnet..
I forbindelse med OL i PyeongChang tidligere i år, utvidet Omega fargevariantene ganske betydelig. Dette inkluderte NATO-reimer med flaggfarger til en stor del av de deltakende nasjonene i vinterlekene, herunder en med de norske fargene. Omega gjorde et ganske stort nummer ut av dette, med både “pop-up”-butikker i flere land og hyppige reklamekampanjer på nett. Paradoksalt nok, for norske forbrukere, var det imidlertid umulig å bestille disse fra Omegas nettbutikk. Nå har imidlertid Omega tatt grep og norske kunder kan nå få tilgang til det relativt rike utvalget av varianter som finnes å få tak i.

Skjermdump – Omegawatches.com

Utvalget inkluderer en rekke fargevarianter, men også utgaver i skinn, denim og velcro. På skinnutgaven kan man få gravert en dato eller inntil fire bokstaver, og dermed gjøre den enda mer personlig. Skal man bestille er det viktig at man dobbeltsjekker hvilken bredde man behøver til nettopp sin klokke, og de fleste reimene virker å kunne leveres i størrelser fra 18 mm og oppover. I nettbutikken har man også tilgang til å se den aktuelle reimen på et bredt utvalg modeller, slik at man får et inntrykk av hvordan resultatet blir. Det er høyst velkomment, all den tid reimene koster fra ca. 1400,- for nylon- og velcroutgavene og relativt voksne 2200,- for denim- og skinnvariantene.

At nettbutikken nå også delvis har åpnet for Norge, åpner også for spekulasjoner om man etterhvert vil få muligheten til også å kjøpe klokker direkte på nett her hjemme. Denne muligheten finnes allerede fra Omega i USA, men utviklingen har ikke helt nådd Europa og Norge enda. Unntaket er Speedmaster #SpeedyTuesday utgavene, som kun har vært tilgjengelig nettopp online. At vi beveger oss i den retningen virker likevel mer og mer sikkert, og utviklingen blir spennende å følge…

Du finner nettbutikken her: Omegawatches.com!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.