fbpx

Omega Seamaster Diver 300M – 007 Edition “James Bond”

I september så vi en egen spesialutgave som hedret 50-årsjubileet til “On Her Majesty’s Secret Service”, og med en ny James Bond-film rett rundt hjørnet er det tid for enda en Seamaster for hardbarkede fans. Denne gangen er det snakk klokken som Daniel Craig fester rundt håndleddet i den kommende “No time to Die”.

Omega Seamaster Diver 300M – 007 Edition “James Bond”

Det er allerede en stund siden de aller første bildene fra innspillingen steg opp til overflaten, og man kunne skimte det som kunne minne om en Seamaster med “milanese-lenke” på håndleddet til hovedrolleinnehaver Craig. Likevel har ikke kvaliteten vært god nok (i det minste som jeg har fått med meg) til at den gemene hop med sikkerhet kunne si alt om detaljene på den nå offentliggjorte klokken. Det har likevel dryppet en god del informasjon fra forhandlere som fikk se denne lenge før alle andre, og som har vist seg å stemme godt.

Annonse

Klokken er bygget over samme lest som standardutgaven av Seamaster Diver 300M, som har blitt en meget populær kolleksjon som allerede både har kommet i limterte utgaver, så vel som i flere ulike materialer i løpet av sin ganske beskjedne levetid. Den 42 millimeter store kassen er visuelt lik, men produsert i titan. Her har Omega også gjort en rekke endringer som alle virker å skulle sende tankene bakover i tid til en mer historisk variant av den engelske agentens og/eller militær historie. Det passer nok godt med deler av filmens plot og “props”, hvor man visstnok skal se mye av klassiske Aston Martin-modeller.

Buet safir, fauxtina & mesh
La oss fokusere på endringene, og de er det flere av! Bezelringen i keramikk er borte og erstattet av en utgave produsert i aluminimum, som forøvrig også brukes for å produsere skiven. Denne har mørke beige/brune markeringer og materialet vil utvikle en patina over tid i motsetning til nettopp keramikkvarianten. Fargetemaet sprer seg videre til skiven, som hviler under en buet utgave av safirglasset, og som dermed gir klokken et ganske annet utseende enn et flatt glass ville gjort. Bruken av fauxtina (falskt eldet lume) passer sånn sett som hånd i hanske, uten at alle liker nettopp det. Lumen er forøvrig blå og også markeringene i bezelringen (!) har fått lume som gjør at klokken leses enkelt i mørke omgivelser.

No Time to Die

Datovinduet er helt borte, og klokken seks har man funnet plass til pilsymbolet som skal indikere at dette er utstyrt utlevert av det britiske militæret (MoD). Øvrig tekst er ganske kjent, og hinter om at innsiden er langt mer moderne enn det utsiden forsøker å gi inntrykk av. Små røde detaljer bryter opp på Seamaster-teksten og spissen av sekundviseren.

Klokken leveres på en mesh/milanese-lenke som utvilsomt gir den et annet utseende enn man har blitt vant til. Fiffig nok er også lenken produsert i titan, noe som gjør at totalpakken blir en svært lett utgave av Seamaster som festes rundt håndleddet med foldespenne. En NATO-rem er også tilgjengelig, som seg hør og bør for en militær klokke, og denne har flotte fargetoner av grå, mørk grå og beige.

Moderne teknologi skjult under et lukket baklokk
Denne utgaven av Seamaster følger en mer klassisk norm for slike arbeidsverktøy, uten innsyn til det mekaniske indre. Her har man istedet laget inskripsjoner som viderefører pilsymbolet på forsiden, nemlig ved å etterligne serienummer fra det britiske militæret. 0052 skal henvise til at dette er laget for marinepersonell, 923 7679 visstnok for å vise at det er en dykkerklokke og bokstaven A fordi klokken har skrudd krone. 007 er en åpenbar henvisning, mens 62 skal sende et nikk til årstallet 1962 hvor verden fikk se den første James Bond-filmen. Bruken av pilsymbolet på en moderne klokke som aldri faktisk er utlevert av det britiske forsvaret vil nok mange finne litt i grenseland, men jeg skjønner hva de har tenkt og det godkjennes – litt under tvil.

På innsiden sitter Omega egenproduserte 8806 som har masse moderne egenskaper, og er i familien urverk som jeg tidligere har trukket frem som kanskje ledende i denne prisklassen. Det betyr masse motstandskraft mot ytre påkjenninger og solid nøyaktighet. Baklokket gir ingen indikasjoner om at dette er en limitert utgave, og det stemmer faktisk ettersom klokken går inn i den normale kolleksjonen, så får vi se hvor lenge den blir der.

Førsteinntrykk
James Bond virker å ha blitt en gigantisk suksess for Omega etter at de overtok rollen som foretrukket armbåndsur for briten tilbake i 1997. Både antallet spesialmodeller og informasjon fra selskapet selv tyder på at dette er klokker som ofte forsvinner raskt fra butikkhyllene. Nå er ikke dette klokker for alle, og for mange av modellene bør man nok ha en mer en gjennomsnittet interesse for den fiktive agenten dersom de skal være interessante. Personlig fant jeg for eksempel ikke nevnte modell som hedret On Her Majesty’s Secret Service helt etter min smak. Det hindret ikke Omega å lansere ytterligere et spesialsett i 257 eksemplarer med to klokker (uten dato og i hhv. stål og gull) til samme film i slutten av november. Glorete, men trolig en stor suksess for Omega. Det samme gjelder forøvrig Omega Seamaster “Commander’s Watch” fra 2017, som jeg personlig har store vanskeligheter med å like.

Klokken som faktisk benyttes av James Bond (Pierce Brosnan og Daniel Craig) i filmene har imidlertid hatt en tendens til å være langt nærmere min smak. Her unngår man de alt for tydelige referansene til agenten og ofte er det relativt små (om noen) detaljer som skiller det fra standard hyllemodeller eller den eksisterende kolleksjonen. Det er også tilfellet denne gangen, med kun små henvisninger til 007 på baksiden av klokken. Fauxtina er noe som utvilsomt vekker mange meninger, men jeg syns det kler klokken, selv om det kaaanskje er litt i overkant. Prisen på nesten 90 tusen grunker er også stiv, men noe av den forsvares da av titan i både kasse og lenke. Likevel, dette er en dyr Seamaster Diver 300M!

Alt i alt har Omega klart å ta den hypermoderne dykkeren sin og omgjort den til sin tolkning av en vintage-militær-variant. Det ser egentlig rimelig vellykket ut ved første øyekast, og jeg liker (les: liker veldig godt) at James Bond-referansene nesten er usynlige!

Mer informasjon på de offisielle nettsidene til Omega!

Fakta
Modell / Referanse: Omega Seamaster Diver 300M – 007 Edition – Ref: 210.90.42.20.01.001
Skive:
Mørk sort/brun aluminium
Urkasse: 
42 millimeter (diameter) – 13 millimeter (høyde) – Titan – Buet safirglass (foran) – Vanntett til 300 meter
Urverk:
Omega 8806 – Automatisk (selvtrekkende) – Co-Axial – 55 timer gangreserve
Lenke/reim: 
Milanese/mesh-lenke i titan eller NATO-rem
Veilende pris: 
89.300 norske kroner (lenke) / 78.800 (NATO-rem) – Tilgjengelig fra februar 2020

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.