fbpx

Omega Seamaster Diver 300M «50th Anniversary – On Her Majesty’s Secret Service»

I anledning at den sjette James Bond-filmen «On Her Majesty’s Secret Service» feirer 50-årsjubileum, kommer en ny limitert Seamaster til ære for den fiktive britiske superagenten. Som ventet er det nye Seamaster Diver 300M som danner grunnlaget, men spesialversjonen er ganske spekket med referanser til agent 007.

Omega Seamaster Diver 300M «50th Anniversary – On Her Majesty’s Secret Service»

Filmen fra 1969, som på norsk lyder tittelen «James Bond i hemmelig tjeneste», var den sjette i rekken og eneste gang George Lazenby spilte hovedrollen. Det er vel ingen overdrivelse å si at det er langt fra den mest legendariske i den etterhvert så omfattende filmserien, og en film som ikke tidligere har vært hedret av Omega, i det minste meg bekjent?! Det har de bestemt seg for å gjøre noe med, og årets klokke til ære for Bond bygger over samme lest som baseversjonen av Seamaster Diver 300M.

Annonse

Klokken skilles fra hylleutgaven på en rekke ting. Et mønster på skiven etterligner de kjente «pistolløp-sirklene» og danner baksiden av en 9 mm hylse, bruk av gull på visere og timemarkører, 007-skrifttype på datohjulets nummer 7, Bond-familiens krest klokken 12, samt en egen merking i gull på siden av urkassen som indikerer hvilket nummer i rekken av de 7007 (!) utgavene du har. Det skjuler seg i tillegg tallet «50» i timemarkøren for klokken 10, som kun vises når Super-LumiNovaen brukes i mørke omgivelser. Puh!

A fitting tribute to a classic Bond film and one of cinema’s most iconic characters. This extraordinary watch is elegant, full of surprises and sure to be extremely popular with collectors and fans of the character, due to its many Bond-related features – Raynald Aeschlimann (CEO Omega)

Klokken leveres på en sort rem av gummi og kommer med en stor boks, sirlig merket med både 007-logo og pistolløp-sirklene. I boksen ser det ut til at du finner lenke også, så her kan man velge etter humør, anledning eller antrekk. Bortsett fra (alt) dette er det altså en standard Seamaster 300M hva gjelder tekniske egenskaper, både utvendig og innvending. Omega har ikke delt noe bilde av baksiden, så vi antar at urverket ikke har noen spesiell utsmykking, men tør ikke si det for sikkert!

Førsteinntrykk
Klokken føyer seg inn i rekken av spesialvarianter til ære for 007 som jeg ikke helt klarer å forstå, med det hittil kanskje snodigste eksempelet i «Commander’s Watch» som vi så tilbake i 2017. Selv om koblingen på nevnte klokke virket enda mer søkt enn denne, blir førsteinntrykket mye av det samme. For også denne klokken retter seg veldig mot de som har et forhold til agent 007 og med henvisninger til dette overalt er det ikke noe man kan se lett bort fra om man vurderer kjøp. For andre, som meg selv, som ikke er noen veldig stor “fan” av Mr. Bond, blir klokken derfor ganske uinteressant og rimelig “glorete” med det jeg føler er en overdreven bruk av 007-referanser. Det hadde liksom holdt med noen av disse, hadde det ikke? At man plutselig ønsker å hedre en 50 år gammel film, hvor Bond ikke benyttet en Omega så vidt meg bekjent, føles også litt snodig? Hadde det ikke vært bedre å koble denne til den nye filmen som er like om hjørnet? Eller har man planlagt enda en limitert utgave om et snaut halvår?

Teknisk føler jeg meg imidlertid sikker på at klokken holder mål og vel så det, så om du er kjempefan av James Bond og liker designet har du kanskje en drømmeklokke her? Material- og fargevalg er heller ikke aller verst, med en viss eleganse. Med 7007 tilgjengelige eksemplarer ser jeg ikke for meg at den blir veldig vanskelig å skaffe, og norsk veiledende pris er oppgitt til 63.000 kroner!

Du finner mer informasjon på de offisielle sidene til Omega!

Fakta
Modell / Referanse: Omega Seamaster Diver 300M «50th Anniversary – On Her Majesty’s Secret Service» – Ref: ? (limitert til 7007 eksemplarer)
Skive:
Sort keramikk med pistolløp-mønster – «50» i timemarkør 10 – James Bond Crest klokken 12 – Datovindu klokken seks
Urkasse: 
42 millimeter (diameter) – ? millimeter (høyde) – Rustfritt Stål – Safirglass (foran/bak) – Vanntett til 300 meter
Urverk:
Omega Caliber 8800 – Automatisk (selvtrekkende) – 55 timer gangreserve
Lenke/reim: 
Sort gummirem + stållenke
Veilende pris:
63.000 norske kroner

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.