fbpx

Omega «Commander’s Watch» Limited Edition

I går kveld begynte det å dukke opp bilder fra Omega i alle selskapets mediekanaler. En ny utgave av deres Seamaster med hvit skive og detaljer i rødt, hvitt og blått. En ny limitert klokke som spiller på deres samarbeid med ingen ringere enn James Bond.

Samarbeidet mellom Omega og James Bond-franchisen er nok kjent for mange. Omega har vært leverandør av armbåndsur til den britiske agenten i årrekke, etter at Rolex tidligere prydet håndleddene på blant annet Sean Connery under hans tid som agent 007. Det har vært klokker i deres Seamaster-kolleksjon som har vært det foretrukne valget, med deres retroinspirerte Seamaster 300 som den man sist så i «Spectre».

Inspired by Bond’s rank and regalia, OMEGA has created the «Commander’s Watch». The timepiece salutes the ensign colours of the British Royal Navy, with touches of white, blue and red found throughout the watch, creating a suave and stately look – Omega

Koblingen til agenten har også tidligere vært «hedret» med en rekke spesial- og limiterte utgaver. Det er derfor ikke den helt store entusiasmen å spore i klokkeverdenen når Omega igjen kommer med en ny limitert James Bond-klokke.

Annonse

Commander’s Watch
Den nye Omega Seamaster «Commander’s Watch» Limited Edition bygger, som nevnt, på den vanlige Seamaster-kolleksjonen. Dette er, etter mitt skjønn, strålende klokker i sin prisklasse, så jeg forventer at kvaliteten også på dette nyeste tilskuddet neppe høster noen kritikk. Klokkene er behagelige på håndleddet, har et meget veltestet og godt urverk og har kvaliteter som safirglass og keramisk bezel. Denne nye utgaven skiller seg imidlertid fra hylleutgaven med sine ytre designelementer, så vel som innsyn til verket gjennom baklokket.

Commander’s Watch har en hvit skive og resten av klokkens utseende spiller på fargene man finner i det britiske (marine)flagget, rødt, hvitt og blått. Dette går igjen både i klokkens bezel og på den medfølgende natoremmen. Koblingen til James Bond er tydelig både på forsiden og baksiden av klokken, med den spesielle sekundviseren med 007-logoen på ytterkanten. Viserne er blå, men uten fyll (skeleton). Omega har også lagt inn en spesiell egenskap på datohjulet, hvor datoene vises i blått, mens «7» skiller seg ut og er rødt.

Om man snur klokken finner man innsyn til verket og en rotor som også er merket med 007-logoen. Rotoren utformet som en distinksjon til «Commander» i den britiske marinen, noe som er en kul detalj. Her er også klokkens navn gravert, samt hvilket nummer i rekken av de totalt 7007 eksemplarene man holder i hånden. Klokken leveres både med NATO-rem og lenke. Lenken har også fått 007-logoen gravert på låsen.

Klokken leveres i en spesiallaget boks, som imiterer en medaljeeske. Her er det skåret ut plass til klokken og det leveres også en båndsalat med samme farger som natoremmen. Denne er helt klart ment å skulle etterligne en militær dekorasjon. Om man løfter første lag i esken, finner man klokkens lenke, samt verktøy for å skifte mellom lenke og rem.

Som jeg skrev lengre opp, leveres klokken i 7007 eksemplarer. Det vil i tillegg bli laget 7 eksemplarer i gult gull. Senere vil det også avholdes en auksjon online hvor man vil auksjonere bort 1 utgave i stål, 1 i gull og en unik utgave i hvitt gull, hvor den sistnevnte skal være 1 av 1 produserte. Stålutgaven og utgaven i gult gull vil begge være nr. #007. Auksjonen vil være den første onlineauksjonen til Omega, noe som kanskje er det mest historiske med eventen.

Omega, Royal Navy og avsluttende tanker..
I sin presentasjon av klokken spiller Omega sterkt på sin historiske tilknytning til Royal Navy. De viser til at Omega leverte 110.000 klokker til det britiske Forsvarsdepartementet under andre verdenskrig og anser det som plausibelt at «Commander James Bond» kunne ha fått tildelt en Omega. Koblingen er forsåvidt grei nok, men James Bond er og blir en fantasifigur, så at man forsøker å lage seg en historisk korrekt kobling virker litt søkt i mine øyne.

Andelen limiterte utgaver som kommer fra Omega har de siste årene vært relativt (les: veldig) høyt. Når alt blir spesialutgaver blir ingen spesielle. Det er litt av samme følelsen jeg sitter igjen med etter denne lanseringen. Klokken retter seg kun mot de som har et forhold til agent 007 og med henvisninger til dette overalt er det ikke noe man kan se bort fra om man vurderer kjøp. For andre, som meg selv, som ikke er noen veldig stor «fan» av Mr. Bond, blir klokken derfor ganske uinteressant og litt «glorete» med alle sine 007-logoer. At man samtidig lanserer denne uten at det knyttes til noen ny film eller annet jubileum i James Bond-universet er også litt merkelig. Omega selv trekker frem 20-årsjubileumet til «Tomorrow Never Dies», men igjen, koblingen virker litt søkt. Om man tenker å jubliere for hver James Bond film, har Omega-samlere mye limiterte utgaver i vente…

Om du derimot elsker James Bond og vil ha en klokke som på alle tekniske måter er et meget godt dykkerur, da bør du vurdere denne om designet appellerer til deg. Klokken har flotte farger og vil nok av mange oppfattes som et sprekt sommerur! Prisene fra Omega er oppgitt til 4650 CHF + evt. skatt for stålutgaven (ca. 40.000) og 28.000 CHF (rundt regnet 240.000 kroner) for utgaven i gull.

Du finner mer informasjon på de offisielle sidene til Omega!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.