fbpx

Oppdatering av Omega Constellation – 39 mm

Omegas sportsklokke med integrert lenke har kanskje ikke helt opplevd samme etterspørselen som enkelte andre produsenters tilsvarende. Men kolleksjonen er likevel ikonisk på sin egen måte og nå er femte generasjon klar for herrenes håndledd.

Omega Constellation

Constellation har rukket å bli en klassiker i Omegas kolleksjon, først introdusert tilbake i 1952 med senere små og store visuelle og tekniske endringer. I 2018 fikk damekolleksjonen foreløpig siste modernisering og det var derfor svært forventet at også de 39 millimeter store herreutgavene ville følge etter. Nå er klokkene lansert og med ulike skiver og metaller teller nylanseringene 26 forskjellige varianter totalt.

Annonse

Det store antallet ulike varianter skyldes først og fremst at Constellation kan leveres i både stål, gult gull, roségull (Sedna) eller i en kombinasjon av disse. Endringene er ikke store, men mange små utgjør likevel en ganske markant modernisering kolleksjonen, med en skarpere kasseprofil, slankere bezelring og nye romerske numeraler som viktige endringer. “Klørne” som holder bezelringen på plass er også moderniserte og mindre fremtredende, mens kronen er blitt mer koneformet, slik vi har sett på blant annet Seamaster-kolleksjonens nyeste varianter. Fortsatt er urkassen tønneformet og bruken av polerte og børstede deler gir mye brytning og karakter.

Lenken har også fått en modernisering, uten at det bryter for mye med det historiske designet. Mest fremtredende er de redesignede og polerte bindeleddene på midten. Omega har tatt med muligheten for å justere størrelsen med inntil 2 millimeter uten bruk av verktøy.

Freedom Tower
Også skivene kommer i en rekke nye varianter, både hva angår farger og finisjering. Viserne og de fasettslipte timemarkørene er nye og sistnevnte henter faktisk sin forminspirasjon fra Freedom Tower i New York. Ikke helt unaturlig, tatt i betraktning “Manhatten”-navnet som har fulgt denne kolleksjonen i mange år. Omega-logoen er applisert, og den kjente stjernen over datovinduet klokken seks er også tilstede.

Teksten over stjernen indikerer også at de nye variantene er “Master Chronometer” og altså METAS-sertifiserte for nøyaktighet. Det hinter videre om at klokkene er utstyrt med nyeste generasjon urverk fra Omega, i form av velkjente Calibre 8800. Det gir 55 timer gangreserve og alle tekniske nyvinninger vi er kjente med, herunder Co-Axial gange og høy motstandsdyktighet mot ytre påkjenninger.

Eksempler på priser er 56.700 norske kroner (stål på lærrem), 58.800 norske kroner (stål på lenke), 72.500 (Sedna/stål på lærrem), 180.600 norske kroner (Sedna på lærrem) og 307.700 norske kroner (Sedna på lenke).

Alle variantene og mer informasjon på de offisielle nettsidene til Omega!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.