fbpx

Omega med nytt «Certificate of Authenticity»-program

En stadig økende interesse for mekaniske klokker har også resultert i en tilsvarende interesse rundt historiske referanser, vintage om du vil. Stadig flere av produsentene ser heldigvis at det å bidra til kunder som handler gammelt, og ikke bare butikknytt, også kan lønne seg. Nå lanserer Omega et helt nytt «Certificate of Authenticity»-program!

Certificate of Authenticity – Omega

Vintage er et begrep som stadig går igjen og som benyttes om klokker som har en viss alder på baken. Selv om jeg har til gode å se en endelig definisjon snakker vi nok gjerne om armbåndsur med 30+ års historie, og interessen for dette har skutt i været sammen med den generelle interessen. Men selv om mange liker både historien og utseende til disse klassiske variantene, er det utvilsomt et lite minefelt for den uerfarne samleren. Delebytter, modifiseringer eller andre endringer kan utgjøre stor forskjell på originaliteten, som igjen kan ha en direkte (og betydelig) innvirkning på verdi, både historisk og i rene kroner.

Annonse

Mange kjenner nok til at man kan hente ut informasjon fra ulike klokkeprodusenters arkiver, typisk kalt «Extract from the Archives» eller tilsvarende. Det er en tjeneste som kan gi deg basisinformasjon om din klokke, som produksjonsperiode, serienummer, urverk og hvilket land den ble solgt til. Vel og bra, men dette beviset sier ingenting om klokkens nåværende stand, og et er nettopp dette som skal adresseres i det nye programmet.

Så i praksis, har du en Omega som er mer enn 30 år gammel kan du benytte deg av dette nye tilbudet. Klokken leveres da inn hos din autoriserte forhandler eller sendes direkte til Omega i Sveits, hvor deres eget Heritage Team vil inspisere klokken din, både med tanke på originalitet og teknisk stand. Om alt er som det skal være (det vil si at alt av deler er originale), sendes klokken tilbake med et rykende ferskt sertifikat. Det vil trolig kunne gi både eier og eventuelle senere kjøpere en trygghet om klokkens faktiske tilstand etter mange års tjeneste. Prisen er i skrivende stund oppgitt til 800 CHF, som etter dagens kurs tilsvarer rundt 7.500 norske kroner.

Mer informasjon finnes på de offisielle nettsidene til Omega!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.