fbpx

Vacheron Constantin Overseas Dual Time – “Back to Black”

Selv om Vacheron Constantin lenge har operert i luksussportsegmentet har de utvilsomt havnet litt i skyggen av to velkjente konkurrenter gjennom årenes løp. Nye generasjon Overseas er imidlertid en modell som har fått god appell i markedet og nå kommer Dual Time-varianten med sort skive!

Vacheron Constantin – Overseas Dual Time

Overseas-kolleksjonen har eksistert i en årrekke allerede, men nyeste generasjon ble lansert første gang tilbake i 2016. Siden den gang har man både utvidet med ulike komplikasjoner, så vel som materialer og fargevalg. Blant annet har vi tidligere sett på nettopp Dual Time, da i ulike utførelser og under årets SIHH fikk vi også sett nærmere på den tekniske godbiten med evighetskalender, med urkasse og lenke i helgull.

Annonse

Men, tilbake til Dual Time i stål som nå blir utstyrt med en elegant sort skive. Ingen voldsom overraskelse i seg selv, snarere tvert i mot ettersom søsknene Overseas (Self-Winding) og Overseas Chronograph begge fikk dette allerede i april i fjor. Tatt i betraktning at dette er klokker som klart retter seg mot de som ønsker en elegant sportsklokke, hører strengt tatt også en helsort skive hjemme i enhver kolleksjon med respekt for seg selv. Det betyr at mange av klokkene i kolleksjonen nå er tilgjengelig med hvit, brun og blå skive, i tillegg til den helt nye sorte. Dual Time på sin side har ikke den brune skiven som tilgjengelig variant, men kan på en annen side leveres med kasse i gull og hvit skive.

Klokken forøvrig er helt lik versjonene som allerede har vært tilgjengelig, som betyr at urkassen måler 41 og har en høyde på 12.8 millimeter og klokken har en dybderating på 150 meter. På innsiden sitter 5110 DT som er et egenprodusert verk bygget over samme lest som 5110 (hvor DT – Dual Time – naturlig nok indikerer muligheten for to tidssoner). På skiven viser det seg med at man i tillegg til den vanlige GMT-viseren som viser hjemmetiden, også har en AM/PM-indikator som hjelper deg å holde rede på om det er natt eller dag i den aktuelle tidssonen. Lokaltid stilles enkelt med kronen, hvor timeviseren vil hoppe én time frem eller tilbake, slik man kjenner fra mange GMT-varianter på markedet.

Klokkene leveres med systemet fra Vacheron for hurtig skifte av lenke/rem uten bruk av verktøy (som man ser på bildet ovenfor), og som gjør det enkelt å endre utseende og karakter. Dette er også noe det fokuseres på i markedsføringen, hvor man ser at samme klokke kan benyttes både på stranden og i langt mer pyntede lag ved hjelp av enkle grep. For Dual Time-varianten følger det med en sort alligatorrem i tillegg til stållenken.

Førsteinntrykk
Jeg er egentlig overrasket over at Vacheron ikke lanserte sort skive til denne modellen samtidig som brødrene fikk det, men nå er den på plass. Den sorte fargen ser ut til å passe godt og jeg liker elegansen man får av den mørke fargen mot stålet. Personlig finner jeg nok Overseas Dual Time ørlite for stor, men for de som ønsker muligheten for to tidssoner og ikke finner klokken for rungende på håndleddet bør den sorte skiven være et godt alternativ til de eksisterende variantene. I motsetning til naturlige konkurrenter bør det også være mulig å skaffe seg denne klokken direkte fra forhandler uten årelange ventelister.

Mer informasjon på de offisielle nettsidene til Vacheron Constantin!

Fakta
Modell / Referanse: Vacheron Constantin Overseas Dual Time – Ref: 7900V/110A-B546
Skive:
Sort – Underskive med dato – Visning av AM/PM – Dobbel tidssone
Urkasse: 
41 millimeter (diameter) – 12.8 millimeter (høyde) – Rustfritt Stål – Safirglass (foran/bak) – Vanntett til 150 meter
Urverk:
Vacheron Constantin 5110 DT – Automatisk (selvtrekkende) – GMT – 234 deler – 37 juveler – 60 timer gangreserve
Lenke/reim: 
Stållenke med foldespenne – Sort skinnrem (alligator)
Veilende pris: 
25.400€ ~ 260.000 norske kroner

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.