fbpx

Vacheron Constantin Overseas med nye skiver!

De siste par årene har Vacheron Constantin fornyet sin klassiske Overseas-kolleksjon, samtidig som man har beholdt seriens DNA og karakteristikker intakt. Nå lanseres det nye svarte skiver til to av modellene, nemlig Overseas (Self-Winding) og Overseas Chronograph.

Vacheron Constantin Chronograph

Vacheron Constantin omtales gjerne som en av de “tre store” klokkemerkene i verden. Det er med andre ord ur som gjerne ligger høyt både i kvalitet og dermed også pris. Overseas-serien er likevel priset for å kunne konkurrere med et stadig tøffere segment i markedet. Rent personlig syns jeg de virkelig har lyktes med designet på disse klokkene, og vi har tidligere skrevet en «hands-on» med Overseas Dual-Time fra årets SIHH.

Annonse

Overseas og Overseas Chronograph
Begge disse versjonene har fått et par år på baken, men har hittil kun vært tilgjengelig med blå, brun eller hvit skive. Nå har Vacheron kommet med en helt ny sortlakkert skive som gir klokkene et ganske annet uttrykk enn tidligere, og på kronograf-versjonen har man sågar lansert en «reversed panda», med hvite underskiver.

Vacheron Constantin Overseas (Self-Winding)

Begge klokkene beholder alle sine visuelle og tekniske spesifikasjoner, så introduksjonen av nye sorte skiver er en ren visuell oppdatering. I Overseas Chronograph betyr det Vacheron Constantins eget 5200-urverk, mens Automatic beholder sitt 5100. Dette betyr gode og moderne urverk med en meget høy finish, som man forventer fra en slik produsent.

I tillegg til ny skivefarge, kommer klokkene med sine tre forskjellige reimer (som har blitt standard for Overseas-kolleksjonen), også disse matchet i farge med skiven. Klokkene er ganske forskjellige både i visuelt uttrykk og ikke minst størrelse, men begge utgavene ser ut til å kle de nye sorte skivene meget godt. Jeg forventer at dette kan bli et populært tilskudd for de som ønsker en mer elegant, og kanskje mer diskré variant av disse klokkene?

Mer informasjon på de offisielle nettsidene til Vacheron Constantin!

Fakta
Modell / Referanse: Vacheron Constantin Overseas Chronograph – Ref: 5500V/110A-B481
Urkasse: 42.5 millimeter (diameter) – 13.7 millimeter (høyde) – Rustfritt stål – Safirglass (foran/bak) – Vanntett til 150 meter
Urverk: VC 5200 – Automatisk (selvtrekkende) med kronograf – 263 deler – 54 juveler – 52 timer gangreserve
Lenke/reim: Skinnreim (sort), gummireim (sort) & lenke (stål)
Veilende pris: 30.200€ (Norge)
Fakta
Modell / Referanse: Vacheron Constantin Overseas (Self-Winding) – Ref: 4500V/110A-B483
Urkasse: 41 millimeter (diameter) – 11 millimeter (høyde) – Rustfritt stål – Safirglass (foran/bak) – Vanntett til 150 meter
Urverk: VC 5100 – Automatisk (selvtrekkende) – 172 deler – 37 juveler – 60 timer gangreserve
Lenke/reim:  Skinnreim (sort), gummireim (sort) & lenke (stål)
Veilende pris: 21.000€ (Norge)

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.