fbpx

Hands On: Vacheron Constantin «Overseas Dual Time»

Vacheron Constantin sitt nyeste tilskudd i «Overseas»-kolleksjonen, «Overseas Dual Time», ble ikke introdusert på SIHH, men besøket ga meg første mulighet til å komme hands on med det som virkelig er en elegant og sporty reisekompanjong gjennom flere tidssoner.

Vacheron Constantin “Overseas Dual Time”

Som vi skrev om i fjor ble den nye «Overseas Dual Time» lansert under «Dubai Watch Week 2017» som ble arrangert i november. Klokken, som med sin ganske særegne urkasse hører hjemme i Overseas-familien, tilføyde også muligheten til å vise tiden i to tidssoner ved bruk av Vacherons eget (og nye) 5110 DT-urverk. I tillegg til den vanlige GMT-viseren som viser hjemmetiden, har den også en AM/PM-indikator som hjelper deg å holde rede på om det er natt eller dag i den aktuelle tidssonen.

Annonse

Klokkene leveres med det ganske spesielle systemet fra Vacheron for bytte av lenke/reim uten bruk av verktøy, og klokkene leveres både med stållenke, skinnreim og gummireim. Dette muliggjør å endre klokkens karakter ganske betydelig og gjør at den enkelt kan passe inn i ulike miljøer, aktiviteter og settinger. Dette gjør det til en meget anvendelig «sportsklokke», som for mange nok er mer enn pen nok til å bruke også til langt mer formelt antrekk.

Urkassen måler 41 millimeter og har en høyde på 12.8 mm og med en dybderating på 150 meter er dette å regne som en sportsmodell, som de andre klokkene i samme serie. Klokken kommer i både stål, med hvit eller blå skive, eller i roségull med en sølv/hvit skive.

På hånden
Den nye «Overseas»-familien til Vacheron Constantin er etter min mening virkelig flotte klokker. Basismodellen uten GMT-funksjon har jeg forsøkt på armen noen ganger allerede og det er virkelig en undervurdert klokke her hjemme i Norge. Denne nye utgaven deler mange av de samme egenskapene, men bygger noe mer på armen (12.8 millimeter mot 11 millimeter) og har selvsagt en skive hvor det foregår mer enn på utgaven uten GMT. Kanskje syns jeg personlig at kassen bygger ørlite for mye, men jeg må nesten prøve den på armen i lengre tid for å kunne konkludere. På «Overseas Dual Time» har man også valgt datovisning på en egen underskive som er plassert mellom senter av skiven og klokken seks, og denne blir ganske dominerende med sin relativt voksne størrelse.

Både skinnreim, lenke og gummireim er behagelige og velfungerende i stil og bærekomfort. Lenken, hvor leddene henter sin inspirasjon fra Vacheron Constantins malteserkorslogo, er behagelig på armen og har en av markedet peneste foldespenner. Hele lenken kommer i en børstet finish som står bra til klokken, med sin børstede kasse og polerte bezel. Den visuelle uttrykket endres ganske radikalt om man bruker klokken på gummireim eller skinnreim, noe mange nok vil sette pris på.

Det er også en ganske stor forskjell på uttrykket basert på hvilken versjon du velger av de tre som nå er tilgjengelig. Min kanskje personlige favoritt er utgaven i stål med blå skive, men de andre har absolutt noen egenskaper med seg som fungerer godt. Den blå skiven er imidlertid full av liv, og varierer fra mørk (nærmest sort) til skarp blå i kraftigere lys. Enkelte vil kanskje finne blåfargen nesten for dominant, men jeg syns den klarer seg helt fint og gir klokken et flott liv i skiven.

Utgaven med hvit skive, samt utgaven i roségull har en skive som gir mindre liv i seg selv, men henter igjen noe ved å ha GMT-viserne i kontrastfargen rød. Jeg er litt usikker på om jeg synes det er den aller beste kombinasjonen, og heller litt mot at jeg skulle ønske meg et renere uttrykk, kanskje mest på utgaven i roségull. Det er ingen stor nødvendighet å ha sterk lesbarhet på tidsvisningen for GMT, men dette blir litt smak og behag.

Om man snur klokken rundt får man godt innsyn til det meget vakre urverket gjennom safirglasset på baksiden. Vacheron Constantin ligger høyt opp på listen hva angår finish og det visuelle på urverket, og baksiden er rett og slett flott utført. Her finner du «Côtes de Genève» og «Geneva Seal» som vitner om at kvaliteten er av høy klasse.

Avsluttende tanker
Vacheron Constantin omtales gjerne som en av de «tre store» klokkemerkene i verden. Det er med andre ord ur som ligger høyt både i kvalitet og dertil pris. Den nye serien «Overseas Dual Time» plasserer seg ganske forventet i pris, med en utsalgspris for stålutgavene i området 250.000 kroner, mens utgaven i gull havner en del høyere og vil ligge på ca. 400.000 norske kroner.

Det er ingen tvil om at Vacheron Constantin leverer skikkelig flotte klokker med sin «Overseas Dual Time», men i denne prisklassen begynner også konkurransen virkelig å bli sterk. Personlig ville jeg kanskje gått for den noe enklere «Overseas» uten GMT-funksjonen om jeg skulle kjøpt noe fra «Overseas»-familien, både pga. et renere uttrykk, lavere pris og en litt lavere profil på armen, men dette blir smak og behag. Om du syns klokkene er visuelt tiltrekkende og ønsker GMT-funksjonen er det helt på det rene at dette er høykvalitetsklokker som potensielt kan brukes i nærmest enhver situasjon. Om du finner at prisen er stiv, kan du kanskje ta en titt på den nyeste innstegsfamilien «FiftySix» fra samme produsent.

Du finner mer informasjon og hele kolleksjonen på Vacheron Constantin sine nettsider!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.