fbpx

Audemars Piguet vil handle bruktklokker..

At bruktmarkedet for high-end klokker er både stort og innholdsrikt er ingen hemmelighet. Men at de store urmerkene selv tar del i kjøp og salg av brukte klokker har vært nærmest utenkelig. Under årets SIHH gjorde imidlertid Audemars Piguet det klart at de kommer til å satse også på brukte klokker i årene som kommer.

Det er til Reuters at CEO for Audemars Piguet, Francois-Henry Bennahmias, forklarte at merket vil ta større del i handelen med brukte klokker i årene som kommer. Dette har tidligere vært nærmest utenkelig for de store internasjonale urmerkene, trolig pga. frykt for å vanne ut eksklusiviteten av eget merke og/eller å selge mindre nytt. Man har imidlertid sett det hos noen mindre uavhengige urmerker tidligere, men at Audemars Piguet satser på dette er likevel ganske nyskapende i industrien.

Det faktum at klokkesalget har opplevd utfordrende perioder de senere årene, samt at bruktmarkedet på alle måter kan være lukurativt rent økonomisk er nok sterke grunner til at merket nå likevel satser på dette. Salget av bruktklokker er trolig større enn noensinne og man ser at eksklusive klokker selges for store (les: enorme) summer hvert eneste år.

Annonse

Second-hand is the next big thing in the watch industry – Francois-Henry Bennahmias

Faktisk har Audemars Piguet allerede gjort forsøk med brukthandel via én forhandler i Sveits, og vil nå utvide dette til å gjelde langt flere butikker. Planen er at dette også skal rulles ut i andre markeder enn hjemmemarkedet i tiden fremover, da med Japan og USA som aktuelle kandidater. Foreløpig dreier det seg nok om å ta innbytte på klokker om kunder ønsker å kjøpe et nytt ur, men det er ikke utelukket at merkene også kan vurdere å kjøpe klokker direkte. Klokkene som tas inn vil trolig få en gjennomgang/service fra merket for deretter å bli tilbudt for kjøp til andre kunder.

Reuters har også spurt andre store merker om deres planer for å gå inn på kjøp og salg av brukte merker, uten at det ser ut til at noen ønsker å kommentere dette ytterligere. Det er utvilsomt en ganske stor prosess å sette i gang, ikke minst om man skal utvide dette til å gjelde vanlige forhandlere og ikke bare selskapets egne butikker. Allerede nå ser man også at enkelte forhandlere handler med brukte klokker på selvstendig basis, så ordningen eksisterer sånn sett allerede om enn i mindre organisert grad fra merkene selv.

Avsluttende tanker
Det er absolutt spennende å følge utviklingen som skjer fremover. Selv om Audemars Piguet ikke har noen forhandler i Norge og det trolig vil ta lang tid før noe av dette blir aktuelt for det norske markedet, vil internasjonale trender også få virkning her med tid og stunder.

Hvorvidt prisene du får vil kunne matche privatsalg er kanskje usikkert, og man kan trolig lett dra paralleller til andre markeder som bilsalg? Her vil man gjerne få noe mindre i innbytte enn ved privatsalg, og også betale mer for en bruktbil med utvidet garanti enn hos en privat selger. Samtidig får man tryggheten både ved kjøp og salg, med garantier om autentisitet og trolig også en garanti på selve uret. Nettopp garanti for at klokker er ekte og godt fungerende er nok et salgsargument som svært mange vil sette pris på når de handler brukt klokke.

Du finner mer informasjon i artikkelen fra Reuters!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.