fbpx

Audemars Piguet med storeslem under GPHG!

I kveld ble årets GPHG (Grand Prix d’Horologie de Geneve) arrangert i den sveitsiske klokkehovedstaden. Mange produsenter fikk med seg flere priser og imponerte, men med intet mindre enn 3 priser totalt var det Audemars Piguet som utmerket seg kanskje aller mest!

Aiguille d’Or 2019 – Audemars Piguet Royal Oak Selfwinding Perpetual Calendar Ultra-Thin

GPHG er det nærmeste du kommer klokkeverdenenes Oscar-utdeling og regnet som den aller viktigste og mest prestisjefylte i industrien. Det er merkene selv som nominerer sine kandidater i en eller flere kategorier, noe som dessverre gjør at enkelte produsenter ikke er representert overhodet. Blant disse viktige navn som Rolex og Patek Philippe. Vi har tidligere sett litt på forberedelsene til årets utdeling, hvor det er en jury som står for å velge vinnerne blant de innsendte kandidatene.

Annonse

Den gjeveste prisen av de alle er Aiguille d’Or og i år var det den ultratynn evighetskalenderen Royal Oak Selfwinding Perpetual Calendar Ultra-Thin fra Audemars Piguet som kunne krone seg med tittelen. Det er i skrivende stund verdens tynneste selvtrekkende evighetskalender, i det slående designet som Royal Oak-serien har blitt så ettertraktet for. For Audemars Piguet var kvelden imidlertid allerede vellykket også før annonseringen av Aiguille d’Or, for selskapet fikk med seg to priser i tillegg til hovedprisen. Dette var hhv. til CODE 11:59 Minute Repeater Supersonnerie i kategorien Men’s Complication, samt til Royal Oak «Jumbo» Extra Thin i kategorien Iconic Watch Price.

Noen av prisvinnerne!

Også flere andre produsenter gjorde det veldig godt, herunder Bulgari med to priser, herunder for sin flotte kronograf Octo Finissimo Chronograph GMT Automatic. Den frittstående produsenten (og urmakeren med samme navn) Voutilainen stakk også av med to priser, som er svært imponerende.


Komplett liste over de alle vinnerne:

 • Ladies’ – Chanel J12 Calibre 12.1
 • Ladies’ Complication – MB&F Legacy Machine FlyingT
 • Men’s – Voutilainen 28ti
 • Men’s Complication – CODE 11:59 Minute Repeater Supersonnerie
 • Iconic – Royal Oak «Jumbo» Extra Thin
 • Chronometry – Chronométrie Ferdinand Berthoud Carburised Steel Regulator
 • Calendar & Astronomy – Hermès Arceau L’heure de la lune
 • Mechanical Exception – Genus GNS1.2
 • Chronograph – Bvlgari Octo Finissimo Chronograph GMT Automatic
 • Diver’s – Seiko Prospex LX Line Diver’s
 • Jewellery – Bvlgari Serpenti Misteriosi Romani
 • Artistic Crafts – Voutilainen Starry Night Vine
 • “Petite Aguille” – Kudoke Kudoke 2
 • Challenge – Tudor Black Bay P01
 • Innovation – Vacheron Constantin Traditionnelle Twin Beat perpetual calendar
 • Audacity – Urwerk AMC
 • Horological Revelation – Ming 17.06 Copper

I vinnerlisten er det nok mange klokker (og produsenter) som er sjeldne å se på norske håndledd, men en del klokker er nok kjente navn for flere. Seiko stakk av med en velfortjent pris for sine nye Prospex LX-varianter, mens jeg er mer overrasket over at Tudor ble belønnet for sin frankenmodell Black Bay P01. Vacheron Constantin Traditionnelle Twin Beat PC fikk prisen for innovasjon, med sin funksjon hvor man kan endre frekvens etter om klokken benyttes eller ligger og «hviler». Juryens spesialpris gikk i år til Luc Pettavino, som er mannen bak Only Watch!

Gratulerer til alle vinnerne og du finner mer informasjon på de offisielle nettsidene til GPHG!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.