fbpx

Seiko ut av Baselworld!

I en nyhet fra japanske webChronos hevdes det at japanske Seiko ikke vil bli å finne på neste års Baselworld. Dersom det stemmer er det nok et massivt tap for gigantmessen!

Grand Seiko / Seiko – Baselworld

Nyheten om Seikos valg om å ikke stille ut på Baselworld fra og med 2020 kom i dag og gjengis av flere seriøse og stort sett meget velinformerte nettsteder. Den japanske giganten oppgir tidspunktet for messen, som i 2020 er flyttet til 30. april – 5. mai, som uheldig da det sammenfaller med høytiden «Golden Week» i Japan. Det spekuleres imidlertid om det også er mange andre grunner som har vært delaktig for avgjørelsen, herunder Seikos lite fremtredende posisjon i andre etasje – borte fra hovedscenen med de store sveitsiske merkene. Det har også vært gjeldende for Casio og Citizen, som også er meget store aktører. Dette vet jeg har vært en irritasjon for de stolte japanerne, og merkenavnets størrelse tatt i betraktning, ganske berettiget etter hva jeg kan forstå.

Annonse

Japanske Seiko har vært fast inventar på Baselworld siden 1986 og slår altså nå følge med giganten Swatch Group og Breitling når de velger å ikke delta neste år. Etter hva vi forstår forsvinner da også Grand Seiko ut, og det rapporteres at nyheter fra merkene heller vil bli presentert i mars neste år, da i Tokyo. Grand Seiko har allerede rapportert at de vil holde sin egen «summit», som virker å være svært så populært blant flere merker om dagen.

Raske tanker
Med ny ledelse har det virket som om Baselworld kanskje holdt på å få litt vind i seilene igjen. Det er gjort enormt mye arbeid den siste tiden, herunder introduksjonen av et «Community District» hvorpå Maurice Lacroix valgte å returnere, samt en rekke andre tiltak som vi kommer til å omtale fremover. Seiko ut døren er derfor et enorm tap for Baselworld. Større enn kanskje mange tror og forstår, med merkets enorme globale posisjon i klokkemarkedet. Med ett virker artikkelen min om «Messens Fall» høyaktuell igjen, selv om jeg personlig håper at både Baselworld og SIHH / Watches & Wonders Genéva vil klare å tilpasse seg det moderne markedet og bestå. Så lenge LVMH-gruppen, Rolex og Patek Philippe fortsatt støtter opp er det nok fortsatt håp. Dersom en eller flere av disse forsvinner tror jeg imidlertid Baselworld slik vi kjenner det vil være historie. Uansett er det trist at ikke Seiko vil bli å finne i Genéve i vår, og trolig heller ikke i årene fremover.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.