fbpx

SIHH & Baselworld synkroniserer arrangementene..

I går kom nyheten om at Baselworld og SIHH har valgt å inngå et samarbeid for å “synkronisere” arrangementene fra 2020, slik at de avløser hverandre og dermed avholdes direkte etter hverandre. Hensikten er å jobbe sammen for at Sveits skal forbli foregangslandet innen urmakeri også i fremtiden.

De som har en interesse for klokkebransjen har garantert lagt merke til utfordringene (les: problemene) som Baselworld spesielt, og også SIHH har fått kjenne på for fullt de siste månedene. En rekke aktører har valgt å forlate de tradisjonsrike arrangementene, i stor grad på grunn av det de mener er utdaterte konsepter, enorme kostnader, for dårlig tilrettelegging for presse og kunder, samt en manglende vilje til å følge med på det moderne markedet. Spesielt Baselworld fikk et alvorlig skudd for baugen da Swatchgroup, med blant annet Omega og 17 andre merker, valgte å trekke hele gruppen (og den halve milliarden norske kroner de brukte i forbindelse med arrangementet) ut av messehallene i Basel for 2019-utgaven.

Det betyr at SIHH 2020 vil arrangeres fra 26.-29. april i Genéve, mens Baselworld sparker i gang sitt arrangement fra 30. april til 5. mai i Basel. Samarbeidet om å holde arrangementene rett etter hverandre strekker seg foreløpig frem til og med 2024.

Annonse

Hvorfor et samarbeid?
Mange store aktører, både fra bransjen selv og pressen, har etterlyst en bedre kombinasjon av de to arrangementene. Begrunnelsen har i stor grad vært at man ila. kort tid har måttet forflytte seg til Sveits to ganger for å delta på disse to store begivenhetene. En logistikk som har vært kostbar i både penger og tid for mange. Dette har virket å være ganske unisont blant både forhandlere, presse og bransjefolk forøvrig.

Her må man selvsagt ta i betraktning at mange aktører kommer fra ulike deler av verden, herunder både de amerikanske kontinentene og ikke minst Asia. Deres reisevei og logistikk er utvilsomt mer krevende enn det vi her i Europa kanskje opplever med en to-timers flytur til Sveits.

Our two events have always been different, yet complementary. Resynching with Baselworld will further confirm Switzerland as the foremost destination for watchmaking in the world. This is something we welcome wholeheartedly, as it is in the interests of all – Fabienne Lupo (President – Fondation de la Haute Horlogerie)

Avsluttende tanker
For å si det med en gang så er jeg, rent personlig, ikke heeelt fornøyd med avgjørelsen, selv om jeg har forståelse for den. Joda, jeg ser de positive effektene med reduserte reisekostnader for mange aktører, men likevel mener jeg at det også er mindre positive sider ved den nye ordningen. Det baserer jeg kanskje spesielt på det faktum at mengden informasjon som faktisk blir publisert i løpet av begge messene er så enorm at det ofte er svært vanskelig å få en oversikt over det som er relevant og kunne fordøye og formidle dette på en fornuftig måte. At man nå får servert alt dette over en periode på skarve to uker er nesten for mye av det gode. Vi snakker tross alt om nærmest alt av vesentlige lanseringer fra svært mange av de store merkene.

Med begge messene kloss innpå hverandre, vil dette på ingen måte bli en enklere oppgave å skaffe seg oversikt over, verken for pressen, forhandlerne eller kanskje viktigst av alt; kundene. Jeg er redd at mange av de mindre merkene i enda større grad enn tidligere vil oppleve at deres nylanseringer drukner i mengden og ikke får nok omtale til at messene forblir viktige arenaer for dem å delta på. Kanskje vil vi da se enda mer lanseringer andre deler av året? En trend som virker å ha kommet for å bli, og som forsåvidt er positiv på sine måter. Jeg håper likevel at ordningen kan medføre positivitet og skape ny energi for både SIHH og Baselworld, for jeg er på alle måter en tilhenger av at arrangementene skal bestå.

NB! SIHH 2019 sparkes i gang om én måned. Vi vil oppdatere med masse spennende nyheter her på nettsiden!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.