fbpx

Swatch Group med egen messe i Zürich?

Bare dager etter at den forrige store nyheten hva angår klokkemesser ble presentert, kommer i dag enda en oppsiktsvekkende sak: Swatch Group planlegger en egen messe i Zürich for å vise frem nylanseringene sine. Det mest overraskende? Den vil avholdes samtidig som Baselworld..

Det er nettsiden Monochrome Watches som i dag viser til mediene Reuters og Le Temps (og samtidig tar et forbehold om at kildene er korrekt), som har fått informasjon om at flere av de mest prestisjetunge merkene i Swatch Group vil holde en egen messe, som skal ha fått navnet “Time to Move”, bare timer fra viraken i Basel. Dette vil inkludere merker som Breguet, Harry Winston, Blancpain, Jaquet Droz, Glashütte Original og ikke minst, Omega.

At Swatch Group ville finne på noe etter at de tidligere meldte at de ikke ville være en del av Baselworld 2019 var absolutt forventet, men å holde en messe samtidig som Baselworld er kanskje langt mer overraskende? Når det er sagt må det presiseres at dette kun vil være en messe for spesielt inviterte forhandlere, og trolig vil verken gjester eller presse ta del i arrangementet. Nettopp ønsket fra forhandlere (som allerede vil være i området på grunn av Baselworld) skal være grunnen til at man velger datoer som man gjør.

Annonse

At messen vil være merkenes mulighet til å vise frem årets nyheter til forhandlerne synes selvsagt, men det store spørsmålet blir om dette også vil være når de faktisk avdukes og presenteres for det åpne markedet, eller om man velger å gjøre dette noe før?! Uten klokkepresse tilstede mistenker jeg at det vil bli en ganske amputert dekning av nyhetene, med mindre inviterte medier vil få informasjonen servert tidligere. Spørsmålet er også om dette vil bli en årlig affære, eller om Swatch Group fortsatt vurderer hvilke alternativer de ønsker å gå for, herunder om en retur til Baselworld vil være hensiktsmessig fra 2020-versjonen? Personlig håper jeg på det siste..

Hele saken på Monochrome Watches!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.