fbpx

Blancpain Fifty Fathoms Automatique i titan!

Blancpains Fifty Fathoms er en av klokkeverdenens mest ikoniske klokker. Første gang lansert i 1953 og gjerne omtalt som «verdens første moderne dykkerklokke», mangler det heller ikke på historisk DNA. Nå lanserer selskapet en ny versjon av sin Fifty Fathoms Automatique med urkasse i titan.

Fifty Fathoms-kolleksjonen har gitt oss en rekke varianter de siste årene, herunder noen vanvittig stilige limiterte utgaver. Her på Horae har vi blant annet omtalt spesialutgaven Ocean Commitment III, som er en modell som bygger over samme lest som denne nylanseringen, men i en langt mindre urkasse. Kjenner man imidlertid til standardmodellen vil det måtte et litt trent øye for å  skille denne fra sitt søsken i stål.

Nylanseringen beholder nemlig den relativt (les: veldig) voksne urkassen på 45 millimeter i diameter og en høyde på 15.40 millimeter, men er altså nå utført i titan fremfor stål. Det gir en mørkere visuell opplevelse, samtidig som vekten på klokken synker. Hele kassen har fått «satin brush»-finish, som også gir et litt annet utseende enn standardmodellen. På en såpass stor klokke vil en slik vektreduksjon ofte kunne gjøre en ganske merkbar forskjell, og for enkelte vil det gjøre at en tidligere for stor modell nå virker å bære lettere og mer behagelig.

Annonse

Tekniske egenskaper og mål, herunder motstandsdyktighet mot vann, beholdes som standardmodellen. Det vil si at du trygt (i det minste for klokken) kan ta denne med deg ned til 300 meter under vannskorpa.

Alle viktige elementer som man bør, eller rettere sagt skal, finne på en dykkerklokke er tilstede og inkluderer bruk av SuperLuminova, en bezelring som kun kan roteres i én retning, samt svært god lesbarhet. Både frem- og baksiden har safirglass, og her har du innsyn til et av de vakreste toolwatch-urverkene i bransjen i form av Blancpain 1315, som i tillegg til sitt vakre utseende gir deg en solid gangreserve på fem dager.

Avsluttende tanker
Fifty Fathoms er, etter min ærlige mening, en av de absolutt råeste dykkerklokkene på markedet. De har en helt herlig estetikk og er på mange måter de kanskje mest «sofistikerte» og raffinerte bruksklokkene man kan finne. 45 millimeter er i største laget for mine håndledd, men jeg gleder meg til å prøve denne utgaven og se hvor mye vekten vil ha å si på bærefølelsen. Titan er et spennende materiale som ikke har mange negative egenskaper å vise til, og jeg tror at materialet og finishen man har valgt vil kle denne klokken meget godt.

Spennende vil det også bli å se hva denne havner på i pris her hjemme. Utenlandsk pris er oppgitt til 14.700 CHF som er rett rundt 130.000 norske kroner, men mtp. at stålmodellen har en norsk veil. pris på 139.600,- vil jeg tro at denne havner rett rundt det samme eller noe over i pris.

Tilgjengelig fra 2019. Mer informasjon på de offisielle sidene!

Fakta
Modell / Referanse: Blancpain Fifty Fathoms Automatique Titanium – 5015-12B30-B52A / 5015-12B30-NABA
Urkasse: 45 millimeter (diameter) – 15.40 millimeter (høyde) – Titan – Safirglass (foran/bak) – Vanntett til 300 meter
Urverk: Blancpain 1315 – Automatisk (selvtrekkende) – 227 deler – 35 juveler – 120 timer gangreserve
Lenke/reim: Sort «NATO» eller «Sailcloth» med spenne
Veilende pris: 14.700 CHF ~ 130.000 norske kroner

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.