fbpx

Del 2: 9 favoritter fra Baselworld 2018!

Baselworld. Årets mest hektiske uke. Hundrevis av nylanseringer, oppdateringer og endringer på kolleksjonen til mange av de aller største og mest anerkjente produsentene av klokker. Etter en uke med konstante inntrykk i form av nyheter, kreves det alltid litt tid til å fordøye og systematisere inntrykkene. I del 1 så vi på våre favoritter under 75.000 og her fortsetter vi med 3 i prisleiet 75 – 150.000!

Bare så det er klargjort først som sist: Denne listen baserer seg utelukkende på personlige meninger og preferanser blant oss i redaksjonen, og har ingen faste kriterier utover det. Her er  meninger om årets beste lanseringer, og hver enkelt klokke vil ha en kort beskrivelse av hvorfor vi mener at akkurat denne fortjener en plass på listen. Samtidig skal det legges til at vi i redaksjonen ikke heller var enige om alle, men kompromiss har blitt inngått. Det er derfor garantert klokker som kunne vært verdige en plass på listen, men som av en eller annen grunn er utelatt, for med den enorme mengden lanseringer er det rett og slett ikke plass til alle gode kandidater.


Tre fra 75.000 – 150.000
Om man beveger seg litt oppover prisskalaen er ikke utvalget nevneverdig dårligere enn i de lavere segmentene. Her finner du en rekke klokker fra mange av verdens mest anerkjente produsenter, med dertil tilhørende ventelister..

Annonse

Blancpain Fifty Fathoms Bathyscaphe Jour Date 70′ / Day Date 70′
Om du lengter tilbake til 1970-tallets ikoniske stil er trolig dette det aller beste alternativet for deg. Her sendes tankene tilbake til Starsky & Hutch, Bo Derek og Saturday Night Fever, samtidig som du får en klokke med alle de tekniske nyvinningene man forventer fra en av de virkelig anerkjente produsentene. Det er spesielt skiven, med de særegne timemarkørene som roper retro og vintage, og sammen med de brune tonene blir resultatet virkelig særegent.

Som hverdagsklokke fungerer den utmerket, og her får du både dag og dato i tillegg til en robust klokke som tåler dybder ned til minst 300 meter. Klokken leveres med flere forskjellige typer reimer eller lenke, og prisen ser ut til å starte på rett rundt 115.000 norske kroner. Men vær  rask, for denne kommer kun i 500 eksemplarer, og vi mistenker at de kommer til å forsvinne fort fra butikkhyllene.

Rolex GMT-Master II 126710 BLRO “Pepsi” & 126711 CHNR
Her velger vi å ta med to klokker fra produsenten med kronen, ettersom de tilhører samme modellserie. Førstnevnte var utvilsomt messens store snakkis, og kanskje mest etterlengtede lansering. En overraskelse for mange, da man forventet at den pepsifargede bezelen skulle forbeholdes utgaven i hvitt gull, og at Rolex kanskje heller ville lansere en utgave med sort/rød-bezel. Men her tok Rolex en uventet vending og lanserte en ny “Pepsi” i stål med jubilee-lenke. Her får man nyeste teknologi og nyeste visuelle profil fra Rolex, samtidig som man henter tilbake de klassiske fargene. Det er rett og slett mange entusiasters våte drøm. Bakdelen? Ventelister herfra til månen!

Samtidig med den helt nye stålutgaven, kom Rolex med utgaver i Everose-gull. Versjonen i “two-tone” (en blanding av stål og everose) var en klokke vi nærmest så bort i fra de første timene, men som senere har seilet opp som en skikkelig favoritt! I levende live er den så vanvittig mye mer attraktiv enn på pressebildene og denne nye “root beer”-utgaven kommer garantert til å bli ekstremt populær. Om du klarer å få tak i en er utsalgsprisen 82.500 for Pepsi, mens Everose og stål ligger noe høyere med en veiledende pris på 125.500,-.

Omega Speedmaster “Dark Side Of The Moon” – Apollo 8
Vi skal være de første til å innrømme at antallet limiterte og spesielle utgaver av Omega Speedmaster har vært for mye av det gode de siste årene. Men denne er såpass kul at vi rett og slett ikke klarte å utelate den fra denne listen. En klokke det tok litt tid før vi “oppdaget” i all oppstyret, men som imponerte på armen. Her får man den sorte keramiske kassen man tidligere har sett på andre utgaver av DSOTM, men med et håndtrukket verk som er “riktig” for Speedmaster og måneklokker.

På klokken er det den utrolige og vanvittig gjennomførte finishen som er høydepunktet. Her snakker vi måneoverflate på alt av flater. Urverket, finisjeringen på platedeler og kontrasten mot de resterende delene av verket, herunder juvelene, er virkelig et skue. Dette ses både fra frem- og baksiden av klokken og resultatet er en virkelig unik utgave av denne klassikeren. Bruken av gult kan kanskje gjøre den litt for spesiell for enkelte, men vi syns den kler dette meget godt. Regn med en utsalgspris rundt 85.000 når denne kommer i butikken rundt september!

I del 3 beveger oss enda noen hakk oppover i pris »»

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.