fbpx

Spekulasjoner: Rolex – Baselworld 2018

It’s that time of the year! Baselworld nærmer seg, om enn ikke med stormskritt, og spekulasjonene, ønskene og drømmene blant entusiastene koker på det store internettet. Og et merke virker å bevare nyhetene bedre og skape mer spekulasjon og forventning enn alle de andre, nemlig Rolex!

I ukene og månedene (ja faktisk hele året fra forrige messe) er det flust av spekulasjoner og tanker rundt hva verdens ubestridt største produsent av luksusklokker, Rolex, vil lansere på Baselworld-messen. Og få merker virker å klare bragden med hemmelighold bedre, selv om man før fjorårets messe fikk lekkasjer om den nye Sea-Dweller 50th Anniversary som viste seg å stemme på en prikk. Mange av de andre modellene på fjorårets messe var likevel ikke alle like forberedt på, herunder en Sky-Dweller i stål og Rolex første klokke med månefase på aldri så lenge.

Noen ganger kan man med stor grad av sikkerhet forutse hvilke lanseringer som kommer, da gjerne basert på modeller som er lansert i et spesielt metall året eller årene før, med naturlige utvidelser av kolleksjoner. Andre ganger blir man tatt nærmest helt på senga med nylanseringer “ingen” så komme. Og for Rolex sin del er det nok sportsmodellene som bruker å være de aller mest populære modellene, selv om også enkelte andre kolleksjoner kan være ettertraktede.

Annonse

Før fjorårets messe var nok et av de heteste tipsene (les: ønskene) en re-introduksjon av en GMT-Master med sort og rød bezelring, eller “Coke” som modellen går under i samlermiljøet. Denne dukket imidlertid ikke opp, og Rolex har ingen stor tradisjon for direkte re-lanseringer, selv om de forekommer fra tid til annen. Når de for noen år siden kom tilbake med samme klokke med blå og rød bezel (Pepsi), lanserte de den f.eks. kun i hvitt gull og ikke i stål. Et annet ønske og tips har vært slankere kasse på Submariner (og GMT Master-serien).

Det er imidlertid ikke bare estetiske endringer man kan regne med på nye modeller. De siste årene har Rolex gjort en del oppgraderinger av urverkene i flere modeller. Nye Datejust 41, Daytona og Sea-Dweller er alle eksempler på dette, hvor både materialbruk og gangreserve har gjort urverkene enda bedre enn tidligere. Det er derfor langt fra utenkelig at Rolex også vil komme med oppgraderte urverk på modeller som måtte lanseres eller endres under årets messe.

Med det som ser ut til å være en rekordhøy etterspørsel med tilhørende rekordlange ventelister, starter spekulasjonene å skyte fart. Leveres det få klokker siden de skal fases ut? Har Rolex startet produksjon av en ny modell som har tatt kapasitet fra andre? En ting virker imidlertid sikkert: Med den etterspørselen som allerede er på mange av modellene, trenger Rolex trolig ikke gjøre noen store eller drastiske endringer på årets messe, for ventetiden på (svært) mange av modellene deres er nesten ulidelig lang for mange.

I denne artikkelen har vi samlet et knippe av de mest omtalte ønskene/drømmene og spekulasjonene for hva Rolex vil lansere om knappe 2 måneder! Ingenting av dette er offisielt eller bekreftet på noen måte, men rett og slett en samling rykter og forhåpninger!


GMT-Master II – “Coke”
Vi starter med det som mange ønsket seg før fjorårets messe (og året før der, og året før der og ja, du skjønner), nemlig en re-introduksjon av den smått berømte sorte og røde bezelen til GMT-Master II, gjerne omtalt som “Coke” og da aller helst på den “vanlige” utgaven i stål. Introduksjonen av “Pepsi” (blå/rød bezel) kun i hvitt gull gjør den modellen utilgjengelig for mange, men håpet er at Rolex skal komme med en ny modell av nesten like ikoniske “Coke”.

Om Rolex skulle gjøre endringer på “GMT-Master”-kolleksjonen, forventer vi at de kanskje oppgraderer også eksisterende versjoner med eventuelle kosmetiske endringer på kasse og urverk, og vi har derfor laget en slankere kasse på bildet over. En ny “Coke” hadde høyst trolig vært langt opp på listene hos svært svært mange. Vi føler oss usikre, men det er lov å håpe?

Submariner “Slim”
Mange har ytret ønske om at Rolex reduserer størrelsene på “hornene” som fester lenken/reimen til urkassen. På de seneste modellene av Submariner (og GMT-Master II for den del) er disse ganske betydelig bredere enn på de mer klassiske modellene.

En slankere kasse kombinert med et nytt urverk hadde nok vært en meget populær modell, og kanskje finner de på noe spenstig med rød/blå/grønn tekst? Vi tror ikke egentlig det, men mange hadde nok funnet en slik modell særdeles tiltalende. Om (når) Rolex skulle finne på å lansere en ny modell, vil nok uansett endringene ikke bli spesielt drastiske, all den tid dette er og blir et ekte klokkeikon.

Explorer II – Keramisk bezel
En annen gjenganger blant ønskene de senere årene har vært en ny modell av Explorer II. Dagens modell begynner å få noen år på baken og både en re-introduksjon av en mindre modell enn dagens 42 millimeter og utgaver med keramisk bezel har vært nevnt.

Nå er en keramisk bezel mer utsatt for å bli skadet ved direkte støt og slag, noe man unngår med dagens stålbezel. Og som den fullstendige “toolwatchen” den er, vil nok endringer være forsiktige og nøye gjennomtenkt. Uansett ser mock-up’ene av modellen med sort keramisk bezel ganske tiltalende ut, så kanskje får ryktemakerne rett?

Daytona Ceramic – Gull (med lenke)
Rolex har rullet ut en rekke nye modeller av deres Daytona med keramisk bezel de siste årene. Fra versjonen i platina, via stålmodellene og i fjor på gullmodellene, men da med Oysterflex. Kanskje er det naturlig å utvide den keramiske bezelen til å gjelde modellene i helgull som kommer på lenke?

Nå virker det som om stålmodellene fra 2016, og enkelte av gullmodellene som ble lansert i fjor, har opparbeidet seg ganske solide ventelister, så kanskje venter man med en ytterligere utvidelse for å hente inn noe av produksjonen? Eller syns Rolex at den sorte bezelen blir for skarp mot en klokke i helgull?

Andre
Om man leser på fora og nettsider finner man også en rekke andre modeller som man håper/tror/forventer/ønsker skal lanseres. En kronograf (stoppeklokke) i Cellini-serien og nye oppdaterte utgaver av den ikoniske Day-Date 36 er blant de heteste tipsene. Også mer “kulørte” rykter fra en smartklokke (særs tvilsomt) og Explorer I med “polarskive” finner vi å lese, og det skal bli spennende å se hvem som treffer (noenlunde) blink med sine spådommer!

Svarene kommer uansett ikke før Baselworld åpner dørene i uke 12!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.