fbpx

Rolex øker prisene!

Allerede for en stund siden startet ryktene på sosiale medier og på flere diskusjonsforum; Rolex kom til å øke prisene internasjonalt den 1. januar. Og nå har vi fått det bekreftet fra det vi anser som sikre kilder at dette vil gjelde for Norge også. Og justeringen er av det ganske markante slaget!

Rolex øker prisene fra 1. januar 2020

Tidligere har det vært nærmest en årlig begivenhet at prisene har økt noen prosenter, og da gjerne i perioden rundt Baselworld, men man må nå helt tilbake til starten av 2016 (?) for å finne sist man så en priskorrigering her i Norge. I andre land har det imidlertid vært foretatt små justeringer, da i all hovedsak for å utjevne forskjeller mellom lokal valuta og den sveitsiske francen. Også her hjemme har man ventet på større eller mindre justeringer, ikke minst med tanke på den vanvittige etterspørselen merket har opplevd de siste årene, men det har uteblitt – til nå!

Annonse

Prisjustering 1. januar 2020
En mulig prisjustering ble annonsert av flere uavhengige kilder og personer fra flere land hevdet å ha fått dette bekreftet fra sine lokale forhandlere. Også for Norge er vi altså nå sikre på at justeringen kommer, og på mange modeller ser det ut til at endringen ligger på rundt 18 (!) prosent, uten at vi kan garantere at dette gjelder alle modeller. Det presiseres også at vi ikke har fått noe informasjon direkte fra Rolex selv.

Priser vi har klart å få noenlunde bekreftet er for eksempel:
– Datejust 41 går fra 84.400,- til 99.000,-
GMT-Master II «Pepsi» og «Batman» går fra 82.500,- til 97.000,-
– Daytona i hvitt gull med Oysterflex går fra 256.750,- til 300.600,-

Avsluttende tanker
At det kom en prisøkning fra Rolex er egentlig ikke spesielt overraskende. Egentlig er det nok flere som finner det merkelig at prisene har blitt beholdt i ro så lenge som de faktisk har. Med en etterspørsel som er høyere enn noen gang har det egentlig vært rart å observere at Rolex ikke har ønsket å justere opp prisene tidligere. Når endringen kom var den imidlertid høyere enn jeg hadde ventet meg, uten at summen er større enn de mer årlige justeringene man så tidligere.

Hvorvidt endringene, som er markante, vil gjøre at noen modeller igjen vil bli mulig å skaffe seg ved at de skremmer bort tidligere kjøpelystne? Jeg tviler. Men kanskje er økningen stor nok til at flere «hopper av karusellen» og heller ser seg rundt etter andre merker og modeller? Man kan håpe? For akkurat nå opplever vi nærmest et vakuum, hvor store brukthandlere (i det minste internasjonalt) kjøper opp rubbel og bit de kommer over, for så å tilby klokkene med et meget stort påslag. Samtidig ser vi kanskje en liten oppbremsing både hjemme og internasjonalt, av kunder som er lei av galskapen? Jeg tror nok likevel at prisjusteringen fra Rolex vil føre til at de prisene går enda litt opp på bruktmarkedet…

Alle modeller og nye priser vil du finne på Rolex.com fra 1. januar!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.