fbpx

Rolex med nyheter i GMT-Master II-kolleksjonen

Som vanlig hadde spekulasjonen gått veldig høyt i forkant av Baselworld om hvilke nyheter Rolex ville komme med, og vi hadde kommet med våre (ganske feilslåtte) spekulasjoner. Når klokken bikket 12 i dag kom nemlig svaret, og spenningen for denne gang var brått over. La oss først se på nyhetene i GMT-kolleksjonen!

En av de mest populære kolleksjonene til Rolex er GMT-familien, og det hele toppet seg i fjor med lanseringen av ny «Pepsi», og Rolex fortsetter mer eller mindre der de slapp i fjor. For de som hadde en bestemt oppfatning av at BLNR (Batman) skulle tas ut av produksjon, overrasket Rolex nok en gang med å ikke fjerne den, men å fornye den og beholde fargevalgene sort og blå. Derimot ser GMT Master-II ref. 116710 (utgaven med sort bezel og grønn GMT-viser) ut til å være tatt bort fra hjemmesiden til Rolex. Det samme er ref. 116713 (GMT i gull/stål) og ref. 116718 (GMT i helgull).

Ny BLNR aka «Batman»  
Tilsynelatende ser BLNR ganske så lik ut som forgjengeren med tanke på det ytre, men den tradisjonelle Oyster-lenken med polerte senterledd er byttet ut til fordel for jubilee-lenken. Dermed er både «Pepsi» og «Batman» utstyrt med denne. På samme måte som BLRO «Pepsi» fikk en liten endring på selve urkassen, har nå også BLNR fått den «nye» kassen med litt smalere horn.

Annonse

På innsiden har BLNR også fått en naturlig oppdatering i form av kaliber 3285, som er samme urverket som ble satt inn i «Pepsi» i fjor. Bedre på de fleste områder, og en økning i kraftreserven fra ca. 40 timer til ca. 70 timer. For de observante så ser man nå at også BLNR nå utstyrt med den lille «Rolex-krona» nederst på skiva under klokken 6.

Konklusjonen blir dermed forholdsvis enkel. Rolex tar med seg fjorårets braksuksess og gir BLNR de samme endringene. Resultatet er neppe kortere ventelister. Prisen legger seg på det samme som fjorårets modell – 82.500 norske kroner, gitt at du skulle få tak i denne over disk.

Ny skive av meteoritt – 126719BLRO 
Ved lansering av ny «Pepsi» i fjor var det mange som var litt skeptiske til at utgaven i hvitt gull mistet sin «eksklusivitet», ved at det kom en utgave i stål som lignet så mye.

Svaret fra Rolex i fjor var å endre skivefargen på utgaven i hvitt gull til blå og i år kommer enda et alternativ til utgaven i edelt metall – meteoritt. Et for meg uventet og litt snodig valg, men som utvilsomt skiller klokken fra det meste annet i sportskolleksjonen. Meteoritt er noe vi så i fjor til blant annet Day-Date, men det var likevel er stor overraskelse å se denne da Rolex rullet opp gardinene foran utstillingsvinduene i dag. Prisen er, mye på grunn gullet, 343.050 kroner, men vi tipper du får prutet bort siste femtilappen om du er en god kunde!

Mer om nyhetene på nettsidene til Rolex!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.