fbpx

Spekulasjoner: Rolex – Baselworld 2019

Baselworld – I årevis den ubestridte eneren innen viktige klokkebegivenheter, og som til tross for flere utfordringer enda klamrer seg til tittelen. Og så lenge arrangementet er det valgte stedet for gigantene Rolex, Tudor og Patek Philippe å slippe sine nyheter, så er det egentlig nok til at hele klokkeverdenen følger nøye med når dørene åpnes. Her er våre tanker rundt hva Rolex kan finne på i år!

Helt siden åpningsdagen av Baselworld i fjor, har spekulasjonene om hva som lanseres i år kommet som perler på en snor. For så sprøtt det enn høres ut, så starter spekulasjonene for neste år like fort som man ser hva Rolex lanserer inneværende år. Men det er særlig de siste månedene før messen at spekulasjonene, ønskene og drømmene blant entusiastene virkelig begynner å koke på det store internettet. Mange spørsmål og lite svar, for få selskaper holder kortene like tett til brystet som nettopp Rolex. Men la oss likevel se hva vi kan forvente, både ved hjelp av noe «kvalifisert» gjetning og en dose rene spekulasjoner.

For noen ganger kan man med en ganske stor grad av sikkerhet forutse hvilke lanseringer som kommer, da gjerne basert på modeller som er lansert i et spesielt metall året eller årene før, med tilhørende naturlige utvidelser av kolleksjoner. Andre ganger blir man tatt nærmest helt på senga med nylanseringer «ingen» så komme. Og for Rolex sin del er det ofte sportsmodellene som er de aller mest populære modellene, selv om også enkelte andre kolleksjoner kan være ettertraktede.

Annonse

De siste årene har gitt oss en helt vanvittig markedssituasjon med stengte ventelister og tre færre Rolex-forhandlere her i Norge enn før fjorårets messe. Å få tak i de siste års mest populære lanseringer er fortsatt en saga blott for mange, og dette virker nesten å ha bredt om seg til å omfatte enda flere modeller enn tidligere. Vi forventer ingen umiddelbare endringer i den markedssituasjonen fremover, men kanskje kan man ha et håp om at det vil leveres noe flere klokker for å mette et sulteforet marked? Vi får se..

I denne artikkelen har vi samlet et knippe av spekulasjonene for hva Rolex vil lansere om knappe 2 måneder, basert på hva vi mener kan være naturlig å forvente. Ingenting av dette er offisielt eller bekreftet på noen måte.

NB! Det gjøres oppmerksom på at bildene er redigerte og ikke viser ekte eksisterende modeller.


Rolex Datejust 36 & 31 – Stål
Vi starter med en klokke vi er nesten helt sikre på kommer i ny utgave under årets messe, nemlig Datejust 36 og Datejust 31 i stål. Fjorårets messe ga oss nye oppdaterte kasser og urverk i disse modellene, men da kun i utgavene som hadde edle metaller som en av hovedingrediensene (two-tone / rolesor). Vi forventer at man nå utvider dette til å gjelde hele kolleksjonen.

Om man følger oppskriften til fjorårslanseringen vil endringene visuelt være av det svært beskjedne slaget, men kassen får en litt skarpere design, samtidig som man erstatter foldespennen fra den skjulte utgaven til Oyster-utgaven (som har bedre justeringsmuligheter). Sistnevnte er på ingen måte bare en fordel etter vår mening, da den skjulte gir et langt flottere utseende. En annen oppdatering er urverket, hvor vi forventer at man nå vil benytte 3235 / 2236 på innsiden.


GMT-Master II
Fjoråret ga oss en av de mest etterlengtede modellene noensinne, i form av nye GMT-Master II med «Pepsi»-farget bezel. Men her var det ikke bare bezelfargen som var ny, for klokken markerte en ny start for GMT-Master familien, med slankere kasse og nytt urverk. Også nye utgaver i «everose» kom på markedet. Plausible rykter/kilder mener å erfare at GMT-Master II «Batman» forsvinner, og vi forventer at Rolex kommer med minst én ny utgave i stål. At flere av de andre utgavene (two-tone i gult gull etc) vil erstattes av nye varianter mener vi også er sannsynlig.

Hvilken farge de velger på stålutgaven er imidlertid svært usikkert. Våre spådommer for fjoråret var en «Coke»-variant med rød og sort bezel, men Rolex overrasket oss alle med den blå og røde istedet. Vi mener tiden er inne for «Coke» også, men kanskje har Rolex valgt noe helt annet? En standard helsort? Kanskje med innslag av blått eller rødt på viseren og evt. tekst? Eller kanskje noe annet sprekere med bruk av grønn eller blå?


Submariner «Slim»
Dette blir egentlig en gjentakelse fra vår egen post i fjor, men den er absolutt like (og kanskje mer) aktuell for årets utgave av Baselworld. Nyeste utgave GMT-Master II ga oss en litt slankere kasse, og dette er noe som har vært etterspurt fra entusiaster lenge. Når Rolex en gang fornyer Submariner forventer vi så absolutt at de vil adressere dette også her, sannsynligvis sammen med et forbedret urverk på innsiden.

Spørsmålet er likevel om en ny utgave av Submariner blir å komme i år? Submariner er ingen gammel modell, men med de forbedringene på kanskje spesielt urverk som har kommet på en rekke modellserier, har den likevel blitt blant de minst oppdaterte akkurat der. En slankere kasse kombinert med et nytt urverk hadde utvilsomt blitt en meget populær modell, men spørsmålet er om de først vil lansere en utgave i edelt metall, for så å følge etter med stålversjoner senere? Eventuelt om de gjør noe nytt og sprekt først, for så å komme med sorte utgaver senere? Kanskje en stålversjon med litt ny farge på teksten i form av rød/grønn/blå hadde vært noe? Det er ikke umulig, gitt at Submariner har en historie med iallefall rød tekst, som man så at Sea-Dweller hentet frem igjen med sin nyeste modell. Om (når) Rolex skulle finne på å lansere en ny modell, vil nok uansett endringene ikke bli spesielt drastiske, all den tid dette er og blir et ekte klokkeikon.

PS: Fjoråret ga oss en ny «Pepsi» fra Rolex, samtidig som Tudor lanserte sin langt mer retroinspirerte «Pepsi» i form av Black Bay GMT. De dryppene som har kommet fra Tudor peker kanskje mot en relansering av deres Submariner, og om selskapene kjører samme taktikk som i fjor, er det kanskje naturlig at Rolex lanserer nyeste utgave Submariner, mens Tudor relanserer sin? Det er lov å håpe..


Explorer II
En annen gjenganger blant ønskene de senere årene (og en modell vi hadde på listen også i fjor) har vært en ny modell av Explorer II. Dagens modell begynner å få noen år på baken og både en re-introduksjon av en mindre modell enn dagens 42 millimeter og utgaver med keramisk bezel har vært nevnt. Relativt konkrete rykter tilsier også at Explorer II i dagens form forsvinner, og da blir det virkelig fart i spekulasjonene.

Nå er en keramisk bezel mer utsatt for å bli skadet ved direkte støt og slag, noe man unngår med dagens stålbezel. Og som den fullstendige «toolwatchen» den er, vil nok endringer være forsiktige og nøye gjennomtenkt. Uansett ser mock-up’ene av modellen med sort keramisk bezel ganske tiltalende ut, så kanskje får ryktemakerne rett?


Rolex Explorer
Mange forventet en Explorer med hvit skive i fjor, men denne uteble og Rolex valgte heller å komme med nye sorte og hvite skiver til deres Oyster Perpetual 39. En hvit skive til standard Explorer tror vi kunne blitt en godt mottatt modell.


Rolex Milgauss
Den siste tiden har det vært mye fokus på Milgauss på Rolex’ egne kontoer på sosiale medier. Det kan selvsagt bety at man gjør noe med den modellserien også, men her er vi helt blanke på hva det ville være. At Rolex selv fokuserer mye på en modell er heller ingen garanti overhodet for at det faktisk er endring på vei, men denne har vi litt tro på at kan skje noe med. Da forventer vi isåfall noe retro-inspirert!


Hva tror du? Har du ønsker eller forventninger? Legg gjerne igjen en kommentar her eller på Facebook!

Svarene kommer uansett ikke før Baselworld åpner dørene onsdag 20.3.19!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.