fbpx

Rolex – Nylanseringer Baselworld 2018

Dagen etter avdukingen fra alle de ulike produsentene på Baselworld 2018, begynner inntrykkene å sette seg litt. Rolex lanserte totalt fem helt nye og/eller forbedrede ur, og som vanlig ble mye oppstyr nærmest verden rundt. Den eller de nye “must-have” er presentert og vi vet dermed mye mer om hva som vil stå øverst på ønskelista i året som kommer. Her er en oversikt over de fem-ish nyhetene fra Rolex!

Det var uten tvil GMT-kolleksjonen til Rolex som fikk både den største oppmerksomheten og endringen i år. Vi fikk i alt presentert tre nyheter, samt endringer på eksisterende ur. Totalt ble GMT-familien utvidet fra å inneholde seks til å nå inneha 9 ulike varianter, men Rolex lanserte også en ny Sea-Dweller Deepsea, en ny (vanvittig fargerik) Daytona og flere nye Datejust.

GMT-Master II – Ref: 126710 BLRO
Dette var uten tvil det store samtaleemnet på åpningsdagen. Dette var uret “alle” (ikke visste de) hadde ventet på, og når det nå var lansert ble det nærmest umiddelbart det uret “alle” ønsket å kjøpe. En overraskelse for mange, da man forventet at den pepsifargede bezelen skulle forbeholdes utgaven i hvitt gull, og at Rolex kanskje heller ville lansere en utgave med sort/rød-bezel.

Annonse

Noen vil komme til å få drømmen om denne nye klokken oppfylt raskere enn andre, men de fleste må nok være forberedt på å vente en stund, i verste fall i mange år, basert på den etterspørselen som blir rapportert fra forhandlere verden rundt.

Vi på Horae hadde en fyldig artikkel om dette uret i går, og den kan du lese her!


GMT-Master II – Ref: 126715 CHNR & GMT-Master II – Ref: 126711 CHNR
For første gang tilbyr nå Rolex “Everose-gull” i GMT-Master og ref. 126715 er en utgave i helgull, mens ref. 126711 har en kombinasjon av gull og stål, såkalt two-tone. Everose er som kjent Rolex’ egen legering av det som kan omtales som roségull, og de er således alene om å tilby akkurat dette uttrykket i et ur.

Sammenligningen til de smått historiske “root-beer”-utgavene kom tidlig på banen, og likheten er helt klart til stede. Everose-gullet gir urene et varmt og behagelig utseende, som nok oppleves bedre i virkeligheten enn på bilder. Disse urene høstet flere anerkjennende nikk da de ble avduket i går, og dette handler nok i stor grad om de nevnte historiske linjene til gamle klassiske GMT’er. Forhandlere i Norge melder også om god interesse for disse utgavene fra sine kunder.

På den negative siden har jeg notert meg kommentarer på fjesboka om at man er nødt til å like fotballaget Mjøndalen for å kunne eie disse urene, men fargevalget på de nye urene og bezelene er absolutt verdt en nærmere titt når man får muligheten. Rolex har nyutviklet denne brunfargen på en keramisk bezel og skriften på skiva er utført i noe Rolex kaller “powdered rose”.

Urverket i disse to urene er selvsagt det nye kaliberet 3285, det samme som står i stålutgaven. Dette er et urverk som gir flere tekniske forbedringer og som gangreserven til ca. 70 timer.

Urene ligger selvfølgelig høyere i pris enn stålutgavene med henholdsvis 328.050 kroner for helgull Everose og 125.500 kroner for kombinasjonen “Oystersteel” og “Everose-gull”.


GMT Master II, ref. 116719 BLRO
Dette uret var det som før årets nyheter var alene om den nye varianten av “Pepsi”-bezel. Dette er en versjon av GMT-Master II i hvitt gull og eneste endring på dette uret i år ser ut til å være at skiven har byttet farge fra sort til blå. Dette er nok gjort i den hensikt å skille uret fra stålversjonen.

Som vi skrev i går vil nok den gamle versjonen i hvitt gull med sort skive være å finne i butikkene en stund fremover, mens nye ur ut fra Rolex vil ha den blå. Det er også verdt å merke seg at gullversjonen leveres på “Oysterlenke”, mens den nye stålutgaven kun vil leveres med den nye utgaven “Jubilee”. Det skal ikke være mulig å sette på “Oysterlenke” på stålutgaven, da hullene for barettene (festepinnene) er annerledes.

Med en pris som ligger langt over stålutgaven, spørs det om dette vil bli en bestselger fremover. Vi er ikke overbevist. Veiledende utsalgspris er 328.050,-.


Sea-Dweller Deepsea – Ref: 126660
Sea-Dweller beholder sine (to) tre ur i kolleksjonen, men oppdaterer altså ref. 116660 til den nye 126660, både med helsort skive og “Deep Blue Dial”-versjonen. Selv satt jeg før Baselworld å lurte litt på om den røde teksten på Sea-Dweller 4000 fra fjorårets lansering ble videreført også i år? Det ble de og endringene i kolleksjonen kom på Deepsea istedet. Et valg som egentlig er naturlig, all den tid utgaven fra i fjor fikk en lenke som er bedre tilpasset kassestørrelsen, mens Deepsea satt igjen uten.

Sea-Dweller og Deepsea oser av historie, med utforskertrang og grensesprengning på til dels enorme havdyp som hovedelementer, og denne kolleksjonen er utvilsomt den mest ekstreme Rolex tilbyr og både gammel og ny Deepsea er vanntett helt ned til 3900 meter. Det holder for de fleste.

Hovedforandringene på årets utgave er selve urkassen og urverket som sitter inni den, samt en bredere lenke med en forbedret foldespenne.

Urkassen er uforandret i størrelse, og beholder sine 44 mm, men kassens lugs og sider er endret slik at uret skal få et mindre klumpete utseende. Urverket som sitter inne i den nye versjonen er kaliber 3235. Dette er det samme urverket som sitter i Sea-Dweller som ble lansert under fjorårets Baselworld. Det patenterte “Ring Lock System” er også på plass i den nye kassen. Kort oppsummert ser det ut til at Rolex har jobbet med størrelse og urverk, mens alle kvalitetselementer er beholdt slik vi forventer.

Les vår hovedartikkel om nye Deepsea her!


Datejust 36 / Datejust 31
Typisk i et mannsdominert klokkemiljø var det de nye utgavene av Datejust som dro kanskje minst oppmerksomhet av lanseringene til Rolex, men det ble altså lansert nye utgaver av både Datejust 36 og Datejust 31.

Oppdateringene på Datejust 36 omfatter et nytt design på urkassen og et nytt urverk i form av kaliber 3235. På samme måte som Deepsea er det sidene på urkassen og lugsene som har fått en liten raffinering og oppdatering.

Rolex lanserte 6 nye utgaver av Datejust 36. På disse 6 har man tilgjengelig et forholdsvis høyt antall ulike skiver, og man må nesten bare komme seg inn på nettsidene for å finne en kombinasjon man selv liker godt.

De seks utgavene er utført enten i “Everose Rolesor” eller gul “Rolesor”. Everose Rolesor innebærer en kombinasjon av “Oystersteel” (Rolex sin egen stål legering) og 18 karat Everose-gull, mens gul Rolesor er en kombinasjon av Oystersteel og gult gull. Resultatet ser veldig bra ut og vil nok i denne størrelsen kunne friste både menn og kvinner som ser etter et elegant og tidløst ur.

Urverket i Datejust 31 er en helt ny generasjon av kaliber 2236, og også denne har fått samme justering av urkassen som Datejust 36. Hva materialvalg gjelder er det forholdsvis likt som på Datejust 36, men her kan man i tillegg velge varianter med hvitt gull.

Det ble lansert til sammen 9 nye Datejust 31, og sammen med 6 forskjellige Datejust 36 kom det til sammen 15 nye ur, som igjen kan kombineres med ulike skiver. Dette gjør at tallmessig er dette den desidert største endringen Rolex har gjort på noen av kolleksjonene sine i 2018.


Cosmograph Daytona
Daytona er uten tvil en av de mest populære urene til Rolex. Det er flere års ventetid på versjonene i stål, og for noen måneder siden oppnådde en berømt Daytona en rekordhøy sum på auksjon. Men her er det et stort men for meg, og jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Jeg tror vi slår det fast like godt først som sist; Rolex har ikke først og fremst hatt det norske markedet i tankene med denne versjonen av Daytona.

Detter er en helgull versjon i “Everose” med en diamantsatt urkasse og bezel med 36 safir-steiner i nærmest alle regnbuens farger. Dette falt ikke smak for min del, annet enn at jeg kan sette pris på å se at Rolex behersker sitt fag som gullsmeder og juvelér. For meg personlig blir dette uret for langt bort fra sin egen historie, som spinner rundt bilsport.

Her må jeg bare satse på at Rolex kjenner sitt marked bedre enn meg, noe jeg har grunn til å tro! Prisen vil du ikke vite.. Og ærlig talt vet ikke vi den heller. Men den er HØY! Garantert..


Nye skiver
I tillegg til alle lanseringene av nye eller oppgraderte utgaver av klokker, ble det også lansert en rekke nye skiver til flere av modellseriene. Den skiven som kanskje var vår favoritt var en ny hvit/grå meteoritt-skive til Day-Date 40. Denne har rektangulære diamanter på timeviserne som vi kanskje hadde sett at de utelot, men skiven i seg selv så ganske fantastisk ut i levende live.

Day-Date 40 er i utgangspunktet ikke noe billig ur, ettersom både urkasse og lenke er i edelt metall, og med denne spesielle skiven havner sluttprisen på voksne 418.050 norske kroner.

Du finner alle nyhetene og mye informasjon på de offisielle sidene til Rolex!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.