fbpx

Rolex lanserer ny Sea-Dweller Deepsea

Når vi snakker om klokker som virkelig lever opp til «toolwatch»-stempelet er det umulig å komme utenom klokkene i Sea-Dweller kolleksjonen til Rolex. Storebror selv, Sea-Dweller Deepsea, er den kraftigste klokken av de alle og nå kommer den i oppdatert utgave.

Rolex Sea-Dweller Deepsea – 126660 (Deepblue skive)

Sea-Dweller Deepsea har allerede vært på markedet siden 2008, da med referanse 116660. Et beist av en dykkerklokke som virkelig ivaretar arven til Rolex hva angår undersjøisk arbeid med sin solide vanntetthet på 3900 meter. Sea-Dweller som kolleksjon har røtter tilbake til slutten av 1960-tallet, da Rolex valgte å utvide sin dykkerkolleksjon utover den mer vanlige Submariner. Sea-Dweller var myntet på de virkelig profesjonelle dykkerne, som trengte et ur som taklet ekstreme dyber, samt taklet dekompresjonen i etterkant og dermed banet vei for heliumsventilen som ble integrert i klokken.

Annonse

Fjoråret markerte 50-årsjubileet til modellserien Sea-Dweller, noe som da også ble behørlig feiret med en ny versjon av Sea-Dweller 4000 i 43 millimeter. I år var det duket for en raffinering av storebror selv, Deepsea. Navnet levner ingen tvil, her snakker vi om klokken som virkelig er laget for å tåle ekstreme dybder og som med rette kan kalles et verktøy for brukeren. Utgående modell, ref. 116660, har måttet tåle en del kritikk på grunn av spesielt lenkestørrelsen. Også hornene på urkassen har av mange vært sett på som for store og bulkete.

Deepsea – 126660
Når Rolex i år lanserer en oppgradert utgave av sin Sea-Dweller Deepsea, snakker vi på ingen måte om noen revolusjon, men snarere en lett evolusjon som man så ofte ser fra nettopp Rolex. Den nye klokken, som har fått referanse 126660 er ved første øyekast nærmest identisk med utgående modell. Men om man stiller klokkene opp ved siden av hverandre, vil man tydelig se at Rolex har tatt grep om nettopp ankepunktene som har vært rettet mot den gamle modellen. Lenken er forbedret med en bredere og mer proposjonalt riktig utgave og kassens form, herunder hornene, er endret til det bedre. Minutt- og sekundviseren har også blitt ørlite lengre. Også på innsiden er det gjort relativt store forbedringer med integreringen av et nytt Rolex 3235-urverk som byr på forbedret ytelse på alle punkter, samt solide 70 timer gangreserve.

Klokken leveres med enten sort skive eller i en såkalt «Deep Blue»-utgave som går fra blå til sort og har Deepsea skrevet i grønn tekst over Sea-Dweller på skiven. På utgående modell har det vært betydelig lengre ventetid på Deep Blue-skiven, og prisen på denne er også marginalt høyere med sine 112.500,- kontra 109.650,-.

Vi tror de som har «behov» for en toolwatch av det virkelig store kaliberet, men som tidligere har funnet Deepsea for uproposjonal, kan ha fått seg en ny yndling i den relanserte utgaven. Klokken virker bedre på alle områder, både mekanisk og visuelt, og vi tror denne blir godt mottatt av de som har håndledd nok til å bære Rolex’ absolutt største og tyngste sportsklokke!

Fakta
Modell / Referanse: Rolex Sea-Dweller Deepsea – Ref: 126660
Urkasse: 44 millimeter (diameter) – Oystersteel (stål) – Safirglass (foran) – Lukket bakside – Heliumventil – Vanntett til 3900 meter
Urverk: Rolex 3235 – Automatisk (selvtrekkende) – 70 timer gangreserve – COSC
Lenke/reim: Stållenke (Oyster) med foldespenne med Glidelock og Fliplock
Veilende pris: 109.650 (sort skive) & 112.500 (Deep Blue skive)

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.