fbpx

Patek Philippe Nautilus Perpetual Calendar – 5740/1G

Patek Philippe er virkelig en av de aller største og mest prestisjefylte produsentene hva angår klokker, og Nautilus-kolleksjonen er en av deres absolutt mest ikoniske. Nå lanserer de et nytt tilskudd i familien, og denne gangen har man for første gang utstyrt klokken med evighetskalender!

Det er nok ikke Patek Philippe som har skapt de kanskje aller største overskriftene på årets Baselworld, men lanseringen av nye Aquanaut Chronograph har vært en snakkis på messen. Så har også deres nyeste tilskudd i Nautilus-familien, som byr på det som for mange er den “ultimate” komplikasjonen i et armbåndsur, nemlig evighetkalender. Og som forventet vil denne eksklusive versjonen bli produsert i hvitt gull.

Patek Philippe Nautilus Perpetual Calendar
Ved første øyekast er det ingen tvil overhodet om at det nyeste tilskuddet i familien tilhører Nautilus-kolleksjonen. Kasseform og generelt oppsett er helt i tråd med DNA’et man forventer å finne, og de visuelle endringene er i all hovedsak i antallet underskiver man har funnet plass til. Om man er bevandret i Patek Philippes øvrige kolleksjon, vil man trolig gjenkjenne oppsettet som de ofte benytter på sine evighetskalendere (perpetual calendar) med i alt tre underskiver som igjen innehar flere funksjoner/visninger.

Annonse

Underskiven som er plassert klokken ni viser aktuell ukedag i ytre ring og 24-timersvisning i indre ring. På underskiven klokken seks finner man dato langs ytre ring og den lett gjenkjennelige månefasen i senter. Siste underskive er plassert klokken tre og viser aktuell måned langs ytre ring, mens senterdelen er inndelt i fire for å illustrere hvilket år man er i mtp. skuddår. Skiven forøvrig er blå og har sine karakteristiske vannrette linjer som man finner på hele Nautilus-kolleksjonen.

Inni den edle urkassen sitter Pateks eget 240 Q som er selvtrekkende. Det gir et minimum på 38 timers gangreserve, som på ingen måte er imponerende etter dagens standard. Det som derimot er imponerende er klokkens høyde, som med sine 8.42 millimeter, som er marginalt over standardutgaven 5711 og som rett og slett er vanvittig lavtbyggende for en evighetskalender.

Avsluttende tanker
Selv om klokken ved første øyekast nok er mer rotete enn andre utgaver av Nautilus, har Patek klart å balansere skiven ganske godt. Det er voldsomt mye informasjon som skal inn på de tre underskivene, og Patek har gjort en god jobb for å holde det hele så subtilt som mulig. I levende live ser klokken rett og slett ganske flott ut, noe kassen i hvitt gull absolutt bidrar til. Sunburst-effekten i skiven er nydelig og kommer virkelig til sin rett om den får riktig lys.

Om du ønsker å sikre deg en utgave av denne må du nok påregne ventetid, samt å bla opp en sum som trolig vil havne på godt og vel en million norske kroner!

Fakta
Modell / Referanse: Patek Philippe Nautilus Perpetual Calendar – Ref: 5740/1G
Urkasse: 40 millimeter (diameter) – 8.42 millimeter (høyde) – 18k hvitt gull – Safirglass (foran/bak)
Urverk: Patek Philippe 240 Q – Automatisk (selvtrekkende) – 275 deler – 27 juveler – Min. 38 timer gangreserve
Lenke/reim: Lenke i hvitt gull med foldespenne
Veilende pris: 105.000 CHF (~ 851.000 norske kroner)

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.