fbpx

Tudor lanserer Black Bay GMT

Dagen før Baselworld åpnet var vi absolutt kritisk til Tudor sin lansering av en ny kolleksjon som hadde fått navnet 1926. I dag skaper Tudor på ny overskrifter i klokkeverden når de nå er ute med en ny Black Bay GMT!

Tudor Black Bay er et navn som klinger godt i det norske klokkemiljøet. En Black Bay med GMT-funksjon skulle jeg tro ville bli godt mottatt i miljøet som en naturlig videreutvikling av Black Bay. Hva er så problemet?

Meget mulig er det ikke noe problem i det hele tatt, men mange kommer til å gjøre (og har allerede gjort) et poeng av lillebror-stempelet Tudor har slitt med ovenfor sin gamle eier, Rolex. Når både Tudor og Rolex i dag lanserte nye GMT’er med «Pepsifarget» bezel, skapte det mer enn litt oppstyr i messeområdet på Baselworld, hvor meningene er mange og delte. Men la oss la denne diskusjonen ligge og se hva Tudor faktisk presenterte i dag.

Annonse

Ny GMT
For meg er Black Bay en av hjørnesteinene i kolleksjonene til Tudor. Som produsent er Tudor kjent for å produsere god kvalitet som ligger noe lavere i pris, sammenlignet med andre produsenter i samme segment. God kvalitet for mindre penger altså?

Black Bay kolleksjonen har i dag blitt utvidet til også å inneholde et ur med GMT-funksjon. Dette er en god nyhet for de som er glad i Tudor. Black Bay GMT er utstyrt med et «in-house» urverk av kaliber MT 5652, og har en gangreserve på pene 70 timer og COSC-sertifisering. GMT-funksjonen fungerer på vanlig måte ved at uret foruten vanlig time, minutt og sekundviser er utstyrt med en fjerde viser som bruker 24 timer på en runde rundt skiven. Bezelen kan dreies to veier og utstyrt 24-timers indikatorer og dermed er man i stand til å vise to tidssoner samtidig på en enkel måte. 

Urkassen måler 41 millimeter i diameter og leveres i stål. Uret er vanntett helt ned til 200 meter, noe som gjør den velegnet som dykker-ur, selv om man normalt forbinder GMT funksjonen med luftfart og reise. Skiva er i tradisjonell Black Bay stil, og dermed gjenkjennelig for mange. Time-, minutt- og GMT-visere er alle utstyrt med Tudor sine normale «snow-flake», som skal hjelpe på lesbarheten i dårlig lys. Hele uret har en nedtonet og varm følelse og virker langt mer klassisk (vintage) i sitt utseende enn nevnte Rolex. På brun lærreim er det nesten som en klokke fra flere tiår tilbake, uten at det er ment negativt.

Nye Black Bay GMT leveres på stållenke, men alternativer i lær eller stoff vil også være tilgjengelige. Prismessig har Tudor nok en gang unnlatt å falle for fristelsen å sette en høy pris på en nylansering og denne har fått en norsk utsalgspris på hyggelige 33 210 kroner, noe som bør gjøre den både tilgjengelig og attraktiv for mange.

Avsluttende tanker
Tudor lever her opp til slagordet sitt «Born To Dare». Noen vil mene at de utfordrer Rolex ved å lansere et ur som av utseende er veldig likt ur som Rolex har hatt i sin portefølje i mange år, andre vil finne det helt naturlig som en forlengelse av Black Bay-kolleksjonen. Mange har sågar tatt til ordet for at Tudor faktisk har laget en klokke som virkelig treffer med design og utforming, kanskje i større grad enn Rolex?

Tudor Black Bay GMT er i mine øyne en veldig god utvidelse av en eksisterende kolleksjon som allerede holder høy standard. Som nevnt har Tudor mange tilhengere i Norge, og dette uret kommer utvilsomt til å nå norske butikkhyller, og det blir spennende å se an hvordan markedet svarer. Etter min mening en bra tilvekst for Tudors kolleksjon.

For mange som har sett seg ut den nye stål-versjonen av Rolex som sin neste «must-have» kommer nok dessverre til å oppleve at tilgjengelighet vil være lav, og ventetiden lang. For noen av disse vil kanskje Tudor sin GMT være et alternativ da den både er billigere (uten nødvendigvis å være av spesielt lavere kvalitet), og langt mer tilgjengelig enn førstnevnte.

Det er foreløpig ikke sagt så mye om leveringstid, men ta deg en tur til AD når den kommer og vurder forskjellene. For noen vil det nok være verdt turen.

Mer informasjon på nettsidene til Tudor!

Fakta
Modell / Referanse: Tudor Black Bay GMT – Ref: M79830RB-0001
Urkasse: 41 millimeter (diameter) –  Rustfritt stål – Safirglass (foran)
Urverk: Tudor  Calibre MT5652 (COSC) – Automatisk (selvtrekkende) – GMT – 28 juveler – 70 timer gangreserve
Lenke/reim: Stållenke, skinnreim eller stoffreim
Veilende pris: 33.210 (stållenke) & 30.510 (skinn- eller stoffreim)

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.