fbpx

Swatch Group ut av Baselworld

Da Baselworld 2018 lukket dørene og tiden for oppsummering var kommet var det kanskje ikke først og fremst klokkene som sto i fokus. Det oppsto da en debatt om hvorvidt denne messen hadde en fremtid eller ikke. Mange aktører, fra de små til de store gav uttrykk for misnøye med dagens organisering, priser og logistikk, hvor essensen var at man fikk lite igjen for å være tilstede på messen.

Dette er kanskje ikke en enorm overraskelse, all den tid Baselworld i 2015 hadde 1500 ulike utstillere på plass. Dette tallet var redusert til under 700 i 2018.

I dag fortsetter ryktene, for enn så lenge er det vel strengt tatt bare rykter, dog med en meget seriøs kilde. I følge to sveitsiske aviser, Le Temps og NZZ am Sonntag, kommer ikke Swatch Group til å være representert på messen i 2019. Tar vi disse ryktene for å være en sannhet vil det utvilsomt være en nyhet med store konsekvenser for Baselworld som arrangement.

Annonse

Swatch-Group har ikke mindre enn 18 klokke-produsenter i porteføljen, og med Omega, Longines, Blancpain og Glashütte Original mm. som noen av disse merkene, er det messens største aktør som eventuelt sier takk for seg.

En av hovedårsakene skal i følge Nick Hayek (sjef i Swatch Group) knyttet til kostnader hvor Swatch-Group alene bruker over 50 millioner CHF (nesten en halv milliard kroner ), samt at messen i for liten grad har greid å følge med på endrede behov hos de ulike produsentene, hva gjelder blant annet markedets høye tempo og spontanitet. Hayek mener også messen i for liten grad evner å legge til rette for forhandlere og journalister, og at den rett og slett har utspilt sin rolle.

At dette er en stor skrell for Baselworld er det ingen tvil om. På den andre side er det fortsatt veldig mange andre store produsenter som fortsatt ikke har gitt uttrykk for at de har tenkt å forlate messen, slik at det blir nok en relativt fyldig Baselworld 2019 også. Spørsmålet er imidlertid hva som skjer videre, ikke minst med merkene i Swatch Group!

Kilde: Watches by SJX og Monochrome Watches

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.