fbpx

Omtale: HODINKEE radio

Det er liten tvil om at amerikanske HODINKEE har vært blant de aller viktigste aktørene i verden når det kommer til utviklingen av “digitaliserte klokkenyheter”. Nå har selskapet lansert sin egen podcast, HODINKEE radio, hvor forskjellige mennesker inviteres til å dele historier om mer enn bare klokker.

For de som er mer enn middels interessert i klokker, bør den amerikanske nettsiden være godt kjent. De har, siden oppstarten i 2008, hatt en voldsom vekst og på mange måter vært ledende innen hvordan moderne klokkenettsider opererer. Det faktum at de er basert i et av verdens absolutt viktigste markeder, USA, har også hjulpet dem med å få en stor internasjonal appell.

Om man har fulgt nettsiden har man trolig fått med seg deres videoserie, “Talking watches”. Her møter de forskjellige personer med klokkesamlinger som forteller og viser frem klokkene sine. Introduksjonen av HODINKEE radio er imidlertid ikke bare lydversjonen av videoserien, noe som forsåvidt sier seg selv all den tid det er vanskelig uten å vise bilder av klokker, men mer et møte med det redaksjonen anser som interessante mennesker. Selvsagt vil nok klokkeinteresse eller spesielle klokkehistorier utgjøre et element hos hver gjest, men målet er at programmet også skal ta for seg bredere tema.

Annonse

Førsteinntrykk – 3 episoder
Ved introduksjonen ble de tre første episodene av HODINKEE radio sluppet samtidig. Hver episode har én utvalgt gjest, som sammen med Stephen Pulvirent og noen ganger også andre redaksjonsmedlemmer, tar deg med på en nesten timelang samtale.

Første episode inviterer HODINKEEs egen sjef og grunnlegger, Benjamin Clymer, inn i studio. I den påfølgende timen får man servert historier som både tar for seg Clymer som person, men selvsagt også hvordan hans klokkeinteresse og HODINKEE ble den aktøren de har blitt i dag. Tidvis er historiene både interessante og morsomme, samtidig som man får et lite innblikk i hvordan det hele har utviklet seg fra å være en enkel nettside til å nå ha 28 personer i teamet. Jeg syns de klarer det på en god måte, uten å bli for selvgode eller overfladiske. Kanskje mest overraskende er likevel Clymers ganske hyppige bruk av det berømte f***-ordet, som faktisk gjør at episoden (som hittil eneste) har fått den tvilsomme æren av å bli merket som “explicit content”.

Benjamin Clymer, Gary Shteyngart & Rian Johnson – Copyright HODINKEE

Episode to gir oss den prisbelønte forfatteren Gary Shteyngart som gjest. En som jeg personlig har liten kjennskap til, og som nok gjør at episoden blir av det litt lite minnerike slaget for meg. Som med alle “talkshow”, er det gjerne et viktig element hvorvidt man selv finner intervjuobjektet interessant eller ei, for Shteyngart gjør seg på ingen måte bort. Det blir likevel litt mye oppramsing av forskjellige referansenummer når man snakker om klokker, så skal man få noe ut av den delen av samtalen bør man ha mer enn middels interesse for nettopp vintage klokker.

Foreløpig siste episode henter inn filmskribent og regissør Rian Johnson, absolutt mest kjent for å ha skrevet og regissert den siste filmen i Star Wars-sagaen, “The Last Jedi”. Programmet fokuserer svært mye på Johnsons virke og da spesielt på oppgaven med å få oppdraget med en kultserie som Star Wars. Johnson er tidvis en ganske interessant gjest å høre på, og ispedd noen klokkehistorier blir episoden ganske grei underholdning.

Avsluttende tanker
Med videoserien “Talking Watches” har HODINKEE truffet en nisje som (svært) mange klokkeentusiaster finner interessant. Jeg er litt mer usikker på om man vil treffe like godt med radioutgaven, all den tid jeg neppe kan forestille meg at den har vært et stort savn hos mange.

Likevel føler jeg at de er inne på noe, og Stephen Pulvirent hos HODINKEE leder programmet på en fin og behagelig måte. Med de riktige gjestene kan dette bli en serie av interessante intervjuer og samtaler, hvor man potensielt kan få en god miks av både personlige historier og klokkeprat. Med den posisjonen man har skaffet seg i markedet, kan det bli spennende å se hvilke personligheter man kan få dratt inn i studio, for det er mange interessante og kjente mennesker som har en kjærlighet for klokker. Klarer de det vil jeg fortsette å høre på når jeg sitter i bilen og må lytte om klokker fremfor å se på de..

Du finner mer informasjon om HODINKEE radio på de offisielle nettsidene!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.