fbpx

Nye Breitling Superocean

Med røtter som strekker seg helt tilbake til 1957 mangler det ikke på tradisjon og erfaring når Breitling nå oppdaterer Superocean-kolleksjonen sin. Og i følge Breitling selv er det en av deres mest populære klokkefamilier som nå har fått noen tilførte endringer. 

For noen dager siden omtalte vi Breitlings relansering av Navitimeren fra 1959. En klokke som virkelig ser ut til å treffe på alle punktene vi liker og ønsker. Denne gangen er det imidlertid ikke de klassiske kronografene det skal handle om, men vi flytter oss (delvis langt) ned i det våte element, når Superocean kommer i nye utgaver.

Hva er nytt?
Mye av essensen denne gangen ser ut til å handle om å skape en klokke som passer både menn og kvinner, og herunder alle typer håndledd. Breitlings nye Superocean kommer nemlig nå fem ulike størrelser, helt fra relativt beskjedne 36 til voksne 48 millimeter i diameter, hvor alle utgavene får en lett oppdatering av skivene fra tidligere modeller. Runde arabiske numeraler er plassert på hhv. 12, 6 og 9, mens datovinduet sitter plassert klokken tre. Unntaket er den største utgaven som får store markører for hver time og som ikke har datovindu overhodet.

Annonse

Utgaven på 36 millimeter får man med enten lys blå eller hvit skive. Med størrelse og fargevalg er nok denne utgaven helt klart tiltenkt kvinner. Man gjør deretter et lite hopp i størrelse, og de resterende versjonene spenner over 42, 44, 46 og 48 millimeter. På mange måter kan man si at den største utgaven, til tross for at den tilhører samme familie, er litt på siden av de andre på grunn av både visuelt utseende og teknisk utførelse. Her snakker vi om en DLC-belagt urkasse i titan, samt en helt spesiell «bezellås» på klokkens venstre side.

 

Superocean 36 og Superocean 42

Å gjøre såpass mange forskjellige størrelser tilgjengelig er et litt utradisjonelt valg, men ingen skal si at Breitling ikke forsøker å gjøre at alle finner en størrelse de er komfortable med. Imidlertid er de ulike størrelsene utført på litt ulike måter hva angår farger på både skive og lenke/gummirem. Dermed er det kanskje ikke fullt så enkelt som bare å se på alle modeller for så å velge størrelse. For eksempel har utgaven i 46 millimeter en stålkasse i sort/grå, mens den i 44 er i mer tradisjonelt matt stål. Her må man rett og slett bruke litt tid for å finne rett klokke med rett kombinasjon av skive, farge og lenke eller rem. Valgmulighetene er rett og slett mange.

Interessant nok, den velkjente vingelogoen, som vi alle trodde forsvant til fordel for en enkel «B», gjør nå «comeback» på skiva til Superocean. I følge Breitling skal nå vingelogoen brukes på de sportslige modellene, mens de litt finere bruk vil ha kun ha den enklere «B». Et litt snodig valg kanskje, men vi håper at de har bestemt seg denne gangen?!

Vannaktivitetsklokke?!
Selv om Superocean tradisjonelt har hatt dykking som hovedfokus i klokkene har de nå i følge Breitling CEO, Georges Kern, fått et utvidet bruksområde hvor de nå skal være en slags «vannaktivitetsklokke». Enten du driver med miljøsaken og rydder langs strendene, surfer, eller selvfølgelig også dykker skal du kunne finne en Superocean som passer deg og ditt bruk. Egentlig noe som bør være unødvendig å understreke, men i et markedsføringsperspektiv ønsker man nok å nå et bredere publikum ved å understreke allsidigheten?

Superocean 44 og Superocean 46

På innsiden sitter et Breitling kaliber 17, som er Breitlings versjon av ETA 2824-2 som er oppgradert til å møte kravene i COSC-sertifisering, og som gir en kraftreserve på ca. 38 timer. Skivene er ukompliserte og har ganske enkelt tidsvisning og dato. Bezelen er en tradisjonell og tilpasset dykking og alle klokkene er svært kapable hva angår vannresistanse, selv om dette spenner seg fra 200 meter og helt opp til 2000 meter, alt etter utgave. Uansett nok for oss alle..

Prismessig starter disse klokken på 31.600 kroner for versjonene i 36 millimeter og strekker seg opp til i underkant av 42.000 kroner for klokken i 46 millimeter. Breitling skal dermed ha litt skryt for å ha unngått å gjøre oppdateringene sine unødvendig dyre, som er en felle det er lett å gå i. Prisen på den største utgaven er ikke kjent, men er nok noe høyere enn resten av kolleksjonen.

Tanker
Superocean er kraftige og kapable klokker som tåler det meste av utfordringer både over og under vann, og en oppdatering av kolleksjonen synes passende om ikke sånn voldsomt spennende. Den største utgaven er kanskje den som er mest visuelt appellerende, men den er samtidig en særdeles voksen klokke å skulle bære. Likevel, med et utall varianter og størrelser vil nok de som liker serien lett kunne finne et alternativ som passer og det blir spennende å se om de minste utgavene også finner sitt publikum blant kvinnene?

Mer på de offisielle nettsidene til Breitling!

One Reply to “Nye Breitling Superocean”

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.