fbpx

Patek Philippe Aquanaut 5168G White Gold

Patek Philippe møtte godt forberedt til Baselworld og tok nok mange litt på senga da dagen før messen allerede hadde introdusert oss for en rekke nye modeller på nettsidene. Inne blant disse kom en ny versjon av Aquanaut i hvitt gull, men nå med grønn skive! 

Med sin klare inspirasjon fra Nautilus var opprinnelig Aquanaut ment som en slags innstegsmodell til Pateks verden av «haute horologie». Introdusert første gang i 1997 med et renere og enklere design, en litt større diameter, samt den nå umiskjennelige gummiremmen henvendte Aquanaut seg til et yngre segment av brukere enn mange andre ur – i den da tilgjengelige katalogen fra Patek.

I en kolleksjon beregnet for innsteg var det nok mange i år som hadde et håp om at nye oppdateringer av Aquanaut skulle komme i form av en modell i stål med utgangspunkt i 5167, men Patek har altså denne gangen valgt 5168, som kom ut første gang i 2017 for å markere Aquanauts 20-årsjubileum.

Annonse

Patek Philippe Aquanaut 5168G-010
5168G finnes, som nevnt, allerede i en versjon med blå skive og rem. 5168G-klokkene er noe større i kassestørrelse;, 42,2 millimeter i diameter mot 40 for standardversjonen i stål. Dermed er den selvfølgelig også en god del tyngre, med både økt størrelse og økt vekt i metallet.

Dersom du tenker at valget av hvitt gull var litt kjedelig (i alle fall med tanke på pris) er fargevalget desto mer ut i andre enden av skalaen. Patek har valgt en militærgrønn farge de kaller «khaki-green» for skive og rem. Rent utseendemessig følger denne lanseringen resten av kolleksjonen godt. Dette er en en enkel konstruksjon med en enkel skive med kun tidsvisning og dato. Selvfølgelig også denne med innsyn til urverk på baksiden og som alltid fra Patek holder dette høy kvalitet.

Dette er for øvrig ikke første gang Aquanaut kommer i grønn farge. Det har tidligere vært produsert noen ytterst få eksemplarer av denne i stål. Disse er veldig kjente i samlermiljøer, og oppnår nok i dag astronomiske summer om de skulle selges. Så får vi se etterhvert hvordan de samme samlerne reagerer på gårdagens lansering, men dette gjør nok denne nyheten generelt enda mer spennende enn om det «bare» hadde vært en ny grønn klokke?

Sammenligner vi med fjoråret kom Patek også da med en kanskje noe overraskende versjon i hvitt gull, da i en Nautilus med evighetskalender. Patek fortsetter med dette en linje med noe kanskje utradisjonelle valg rundt sportsmodellene sine. Kombinasjonen mellom en klokke som skal ha et litt røft bruk, og edelt metall får kanskje noen til å heve øyenbryna. Enkelte tenker nok at den grønne fargen henvender seg nettopp til den yngre målgruppen, samtidig som materialvalget og prisen kanskje ikke gjør det?

Hva tilgjengelighet for denne angår, vil den nok som de fleste andre av sportsklokkene til Patek få årelange ventelister. I så måte forblir trolig denne artikkelen og katalogen fra Patek Philippe det nærmeste de fleste noen gang kommer denne klokken. Vi håper å i det minste få sett litt på den under messen her i Basel..

Mer på de offisielle nettsidene til Patek Philippe!

Fakta
Modell / Referanse: Patek Philippe Aquanaut 5168G – Ref: 5168G-010
Skive:
Grønn «Khaki»
Urkasse: 
42.2 millimeter (diameter) – 8.25 millimeter (høyde) – Hvitt gull – Safirglass (foran/bak) – Vanntett til 120 meter
Urverk:
Patek Philippe 324 S C – Automatisk (selvtrekkende) – 213 deler – 29 juveler – 35-45 timer gangreserve
Lenke/reim: 
Grønn gummirem med foldespenne i hvitt gull
Veilende pris: 
35.000CHF ~ 300.000 norske kroner

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.