fbpx

Klokkespotting: Christian André Pettersen

I går gikk den europeiske finalen av den meget anerkjente kokkekonkurransen Bocuse d’Or av stabelen i italienske Torino. Øverst på pallen havnet Christian André Pettersen og den norske stjernekokken feiret gullet med en passende Hublot på armen.

Foto (høyre): Jonas Haarr Friestad / Stavanger Aftenblad

Selv om mange av våre lesere nyter både god mat og vin er det sjelden vi omtaler matrelaterte konkurranser eller arrangementer her på Horae. Men når man har noe så sjelden som en norsk «Friend of the Brand» av Hublot som vinner Bocuse d’Or Europe, fortjener det en rask omtale.

Annonse

Bocuse d’Or er verdens mest prestisjefylte konkurranse i kokkekunst. Konkurransen ble etablert i 1987 av mesterkokken Paul Bocuse, og har siden det utviklet seg til å bli en global konkurranse i kokkekunst. Dette var Bocuse d’Or Europe, og med seier er Pettersen klar for den internasjonale konkurransen og muligheten til å bli verdens beste kokk. Et mål Pettersen selv flere ganger har uttalt.

De siste årene har Bodøværingen virkelig gjort seg bemerket både her hjemme og internasjonalt. Omtalen inkluderer en plass på Forbes’ liste over «30 under 30», en samarbeidsavtale med klokkeprodusenten Hublot og omtale som «kokkeverdenens Northug» av Eyvind Hellstrøm  i et intervju med VG. Til daglig arbeider han som kjøkkensjef på restauranten Mondo i Sandnes.

Under premieutdelingen i Torino kan man tydelig se at Pettersen har sin Hublot Big Bang på armen. Klokken, som passende for anledningen, er utført i 18K «King Gold» og utstyrt med sort skinnreim. Pettersen har en samarbeidsavtale som innebærer at han omtales som «Friend of the Brand» og i forbindelse med avtalesigneringen på Hublots hovedkvarter i Sveits, ryktes det at han (kanskje naturlig nok) serverte en bedre middag til toppledelsen.

Du finner en rekke bilder av klokken på Pettersens egen Instagram-profil!

Vi gratulerer med seieren!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.