fbpx

Del 3: 9 favoritter fra Baselworld 2018!

Baselworld. Årets mest hektiske uke. Hundrevis av nylanseringer, oppdateringer og endringer på kolleksjonen til mange av de aller største og mest anerkjente produsentene av klokker. Etter en uke med konstante inntrykk i form av nyheter, kreves det alltid litt tid til å fordøye og systematisere inntrykkene. I del 1 så vi på våre favoritter under 75.000, mens del 2 tok for seg prisleiet 75 – 150.000. Nå er tiden kommet til de virkelig dyre godbitene!

Bare så det er klargjort først som sist: Denne listen baserer seg utelukkende på personlige meninger og preferanser blant oss i redaksjonen, og har ingen faste kriterier utover det. Her er  meninger om årets beste lanseringer, og hver enkelt klokke vil ha en kort beskrivelse av hvorfor vi mener at akkurat denne fortjener en plass på listen. Samtidig skal det legges til at vi i redaksjonen ikke heller var enige om alle, men kompromiss har blitt inngått. Det er derfor garantert klokker som kunne vært verdige en plass på listen, men som av en eller annen grunn er utelatt, for med den enorme mengden lanseringer er det rett og slett ikke plass til alle gode kandidater.


Tre over 150.000
Heller ikke i de øvre prisklasser mangler det alternativer overhodet. Her finner man gjerne modeller i edle metaller og/eller klokker med komplikasjoner utover vanlig tidsvisning. Utvalget er enormt, så det er ikke nevneverdig enklere å velge ut favoritter i de øvre prisklasser, men her følger våre favoritter.

Annonse

Patek Philippe Nautilus 5740/1G
Det familieeide Patek Philippe er fortsatt verdensledende hva angår anerkjennelse i det høyeste sjiktet av klokkeprodusenter, og Nautilus er blant deres mest ikoniske modellfamilier. Patek er kjent som mestre av komplikasjoner, og når man blander Nautilus med en fullverdig evighetskalender “perpetual calendar”, blir det nødvendigvis “grailmateriale” for svært mange.

Urkassen på 40 millimeter er produsert i hvitt gull og inni sitter Patek Philippes eget Caliber 240 Q. Den blå skiven gir en fantastisk glans og tilstedeværelse, som sammen med det hvite gullet blir en klokke av aller ypperste klasse. Regn med å finne frem over en million norske kroner om du i det hele tatt klarer å skaffe deg et eksemplar!

Bulgari Octo Finissimo Automatic (Gull)
Omtalt av redaktøren som kanskje årets tøffeste gullklokke seiler italienske Bulgari Octo Finissimo Automatic opp som en favoritt. Som et av verdens tynneste ur, med en høyde på 5.15 millimeter, er dette både en teknisk og visuell bragd. Det “sandblåste” gullet er bare toppen av kransekaka og gjør det ellers ganske “prangende” metallet nedtonet og røft som aldri før.

Det spesielle designet er også et resultat av at Bulgari har behandlet både lenke, urkasse og skive på samme måte. Dette skaper et ganske unikt og svært helhetlig uttrykk som man kjenner igjen fra originalen som kom i titan i 2017. Det kantete og maskuline uttrykket sender tankene mot andre sportsur som AP Royal Oak og PP Nautilus, samtidig som Bulgari ivaretar sin egen identitet til det fulle. Veiledende utsalgspris er på voksne 44.900€ eller rett rundt 435.000 norske kroner.

Urban Jürgensen ref. 1140
Vi gjentar det vi skrev i vår hovedartikkel om Urban Jürgensens lanseringer på årets messe: En av de vakreste klokkene på årets messe (og noe av det vakreste jeg har sett) var ref. 1140 i roségull. Med sin sjokoladebrune skive og blå visere, sammen med et guilloché-mønster av ypperste klasse er dette en klokke som seiler rett inn på “grail”-listen.

De blå, håndproduserte viserne gir en fantastisk kontrast mot roségullet og den brune skiven. Tåreformede horn, som fester reimen til kassen, er også her individuelt festet i kassen og gir, etter vår mening, en voldsom eleganse. Klokken er limitert til kun 20 eksemplarer og har en veiledende utsalgspris på 37.300CHF eller rundt 305.000 norske kroner + avgifter til staten siden produsenten ikke har noen norske utsalgssteder.

Dette konkluderer vår liste over 9 favoritter fra årets Baselworld! Hva er dine favoritter? Legg gjerne igjen en kommentar her eller på våre Facebook-sider!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.