fbpx

Bulgari lanserer trilogi av «Octo Finissimo Automatic»

Da italienske Bulgari lanserte sin «Octo Finissimo Automatic» i 2017 inntok den tronen som verdens tynneste automatiske armbåndsur. På årets Baselworld lanserte Bulgari to nye versjoner for å utvide kolleksjonen til en trilogi, herunder det som kanskje er årets tøffeste gullklokke?

Bulgari Octo Finissimo Automatic (2017)

Under årets store messe i Basel var det kanskje «Octo Finissimo Tourbillon Automatique» som fikk mest oppmerksomhet av Bulgaris nylanseringer. Klokken satte en rekke verdensrekorder, herunder en gjeninntakelse av tronen som verdens tynneste automatiske ur, som 2017-lanseringen av Octo Finissimo Automatic hadde mistet til Piaget senere samme år. Men i tillegg til den grensesprengende nyheten, utvidet man 2017-modellen til å bli en trilogi ved å inkludere to nye versjoner i hhv. stål og roségull i tillegg til originalen i titan.

Annonse

Octo Finissimo Automatic Sandblasted – Trilogi
Første gang Octo Finissimo Automatic ble lansert var den rekordsettende som verdens tynneste automatiske ur. Med sitt kantete design og litt maskuline uttrykk, var det mange som ble positivt overrasket over urets gode tilstedeværelse på håndleddet, selv med en total høyde på kun 5.15 millimeter. Klokken vant en rekke priser og også mange nordmenn fikk for alvor opp øynene for nylanseringen da Bulgari tok med seg klokken til Oslo Watch Fair, som ble arrangert i oktober 2017.

Octo Finissimo Automatic – Stål / Titan / Gull

Under årets Baselworld utvidet Bulgari kolleksjonen med to nykommere, som sammen med originalen i titan, nå utgjør en trilogi av klokker. Originalen i titan hadde en helt spesiell finish som Bulgari selv omtaler som «sandblasted» eller sandblåst, og som gir klokken et helt spesielt og industrielt uttrykk. Dette har man videreført på de nye versjonene, og resultatet er rett og slett ganske spesielt og skiller seg fra det meste man tidligere har sett.

Utgaven i stål har et nesten hvitt uttrykk og Bulgari selv forklarer at det er et resultat av en patentert måte for å legge på finish på materialet. Her har man benyttet elementer av gull og palladium, i tillegg til rhodium, for å oppnå den helt spesielle og «sandblåste» visuelle profilen. Også utgaven i gull har gjennomgått en lignende behandling og resultatet er, etter min mening, et av de tøffeste gullurene jeg har sett på lang tid. Der hvor ur i helgull ofte kan bli svært høylytte, ja tidvis nesten vulgære, fjernes alt dette med overflatebehandlingen på Octo Finissimo Automatic. Tilbake sitter man med et «sportsur» som rett og slett kler gullet på en overraskende og særegen måte.

Det spesielle designet er også et resultat av at Bulgari har behandlet både lenke, urkasse og skive på samme måte. Dette skaper et ganske unikt og svært helhetlig uttrykk som man kjenner igjen fra originalen. Bruken av forskjellige materialer, fra det svært lette titan, via stål og til det langt tyngre gullet, gjør at klokkene føles ganske forskjellig på håndleddet, til tross for sin identiske størrelse. Stålutgaven kan også leveres på sort skinnreim fremfor lenke.

Urverk
På innsiden sitter Bulgaris eget BVL 138, som er det samme ultratynne urverket som ble levert i titanmodellen. Dette har automatisk opptrekk i form av en mikrorotor og hele verket har en imponerende høyde på kun 2.23 millimeter. Til tross for sin imponerende størrelse har man klart å oppnå en smått imponerende gangreserve på 60 timer. Finish på selve verket er også av høy klasse, og kan beskues gjennom den åpne baksiden.

Avsluttende tanker
Selv om Octo Finissimo Automatic ikke lengre innehar verdensrekorden for tynneste automatiske ur, er det en svært imponerende klokke både teknisk og visuelt. Det kantete og maskuline uttrykket sender tankene mot andre sportsur som AP Royal Oak og PP Nautilus, samtidig som Bulgari ivaretar sin egen identitet til det fulle. Med en vanntetthet på skarve 30 meter er det likevel ikke å regne som et fullverdig sportsur, men visuelt er det i samme gate. Gullutgaven var kanskje den som overrasket meg mest med sitt nedtonede luksuriøse uttrykk, samtidig som de øvrige versjonene er røffere og mer industriell. Uansett hva du velger får du en klokke for kjennere som teknisk innen «haute horlogerie» er helt mot toppen av skalaen.

Titanutgaven har hatt en norsk utsalgspris på 132.500,-. Stålutgaven havner trolig litt under dette med en oppgitt pris på 12.900€ eller ca. 124.000,- (stållenke) og 11.900€ / ca. 115.000,- (skinnreim). Skal du ikle deg utgaven i gull må du regne med å finne frem langt mer penger, da den har fått en veiledende utsalgspris på 44.900€ eller rett rundt 435.000 norske kroner.

Mer informasjon på de offisielle sidene til Bvlgari!

Fakta
Modell / Referanse: Bulgari Octo Finissimo Automatic – Ref: 102713 BGO40C14TLXTAUTO (Titan) – 103011 BGO40C14SSXTAUTO (Stål med lenke) – 103035 BGO40C14SLXTAUTO (Stål med skinnreim) – 102912 BGOPGXTAUTO (Roségull)
Urkasse: 40 millimeter (diameter) – 5.15 millimeter (høyde) – Safirglass (foran/bak) – Vanntett til 30 meter
Urverk: Bulgari BVL 138 – Automatisk (selvtrekkende) – 36mm x 2.23mm – 21.600 vph – 31 juveler – 60 timer gangreserve
Lenke/reim: Stållenke / Skinnreim / Titanlenke / Gullenke
Veilende pris: 132.500,- (Titan) – 12.900€ (Stål m/lenke) – 11.900€ (Stål m/skinnreim) – 44.900€ (Roségull)

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.