fbpx

Piaget lanserer verdens tynneste automatiske klokke!

Den evigvarende streben etter å flytte grensene lever i aller høyeste grad også innen urverdenen. Nå har Piaget tatt tilbake tronen som produsent av verdens tynneste automatiske klokke med sin nylanserte Altiplano Ultimate 910P!

Piaget Altiplano Ultimate 910P – Copyright Piaget

Piaget er ikke et merke man ser mye av her hjemme i Norge og det finnes heller ingen autoriserte forhandlere her til lands. Men merket har en rik historie som strekker seg tilbake til grunnleggelsen i 1874, først som en produsent av urverk, før de senere også begynte med produksjon av klokker og smykker.  De har lenge vært kjent for sine svært tynne urverk og har vært innehaver av flere rekorder gjennom årenes løp.

Annonse

Da Bulgari lanserte sin 5.15 millimeter “tykke” Octo Finissimo Ultra-Thin Automatique for litt under et år siden, overtok de tronen for verdens tynneste automatiske klokke (og urverk). Nå har Piaget bestemt seg for å ta tilbake topplasseringen for tynneste klokke og med deres nyeste tilskudd, Altiplano Ultimate 910P, gjør de nettopp det.

Altiplano Ultimate 910P
Med sin svært lavtbyggende høyde på 4.3 millimeter, er Altiplano Ultimate 910P virkelig et ekstremt tynt armbåndsur. Når vi snakker om så små måleenheter, er det å fjerne bortimot en hel millimeter av tykkelsen en ganske bemerkelsesverdig bragd.

For å klare dette har Piaget montert deler av urverket direkte på bakdelen av urkassen. Klokken består derfor ikke av en separat kasse med et urverk inni, men er mer én sammenhengende enhet. Man slipper da unna bruken av en egen bakplate på urverket, noe som gir mulighet til å gjøre profilen enda slankere. Derfor er Piagets nyeste lansering verdens tynneste automatiske klokke, men Bulgaris Octo Finissimo Ultra-Thin Automatique beholder sånn sett tittelen for tynneste klokke hvor man har et separat urverk i en urkasse.

Selve tidsvisningen er “off-centre” og hele resten av fremsiden okkuperes av urverket, hvor deler av broene faktisk er høyere enn selve urskiven, noe som gir et ganske unikt og spesielt utseende. Her har man benyttet alle muligheter til å redusere tykkelsen på klokken og urverket, herunder ved bruk av en rotor som ikke er festet bak, men heller omslutter urverket som en ring. Denne er produsert i 22 karat gull og bruker hjullagre for å lade opp gangreserven som er på ganske imponerende 50 timer.

Klokken har en diameter på 41 millimeter og leveres i både “pink gold” og “white gold” utførelser. Oppgitte priser (i utlandet) ligger på ca. 225.000 norske kroner for utgaven i hvitt gull, mens utgaven i roségull ligger rett under med en oppgitt listepris på ca. 217.000 kroner.

Første offisielle visning av de nye utgavene vil være på neste års SIHH, som arrangeres i januar!

Du finner mer informasjon om Piaget på de offisielle sidene!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.