fbpx

Jaeger-LeCoultre Reverso Tribute Small Seconds Burgundy

Reverso-familien er trolig Jaeger-LeCoultres mest ikoniske modellserie og finnes i et stort antall størrelser og varianter. Også under årets SIHH ble det lansert flere ulike varianter, men den vinrøde Tribute Small Seconds Burgundy er kanskje den jeg bet meg mest merke i.

Jaeger-LeCoultre Reverso Tribute Small Seconds

Historien til Reverso strekker seg helt tilbake til 1930-tallet og var, som de fleste kanskje har fått med seg, et resultat av at polospillere ønsket seg en robust klokke som kunne tåle påkjenningene den ble utsatt for under trening og kamp. Løsningen var en vendbar urkasse som gjorde det mulig å vri glasset inn når man trengte ekstra beskyttelse fra omgivelsene. Baksiden har blitt benyttet til alt fra inngravering, innsyn til urverk eller til å bli prydet med kunstverk i form av maling eller gravering, og ses nok på i dag mer som et pyntet ur enn et sportsur i sin klassiske «art deco»-stil.

Annonse

Tribute Small Seconds Burgundy har sin kanskje mest slående egenskap i nettopp fargen. Den vinrøde/burgunder fargen går igjen på både skive og på den karakteristiske skinnremmen med sine tydelige sømmer (som forøvrig er laget av Casa Fagliano som vi tidligere har skrevet om i forbindelse med forrige års spesialmodell av nettopp denne klokken). Skiven har en sunburst-effekt og de fasettslipte timemarkørene og de «dauphine»-formede viserne er perfekt til denne modellen. Som navnet avslører har man plassert «small seconds» mellom senter og klokken seks. Baksiden er lukket og slett – eller perfekt for gravering med andre ord.

Klokkens kasse måler 45.6 x 27.4 millimeter og har en høyde på beskjedne 8.5 millimeter. Det gir en klassisk størrelse som jeg personlig finner meget passende for Reverso. Innsiden huser Jaeger-LeCoultres caliber 822/2 som trekkes for hånd og gir 42 timers gangreserve. Den litt kjedelige nyheten for oss her i Norge er at klokken er en «Boutique exclusivity», så potensielle kjøpere må finne sitt eksemplar utenlands.

Avsluttende tanker
Jeg tilbrakte faktisk litt tid med denne modellen under årets SIHH, men det var én av klokkene hvor alle bildene jeg tok var fullstendig håpløse. Dessverre. For dette er en merkelig appellerende klokke som jeg ikke helt klarer å bestemme meg for om jeg kunne gått med selv eller ikke. Er fargen dritkul? Ja. Er den elegant? Ja. Passer den meg og min stil? Nei, absolutt ikke. Kunne jeg gått med den likevel? Usikker, men jeg liker å tro det, for dette er et herlig smykke av en klokke. Internasjonalt er den priset på 7.900$ eller i området 70.000 norske kroner.

Mer informasjon på de offisielle sidene til Jaeger-LeCoultre!

Fakta
Modell / Referanse: Jaeger-LeCoultre Reverso Tribute Small Seconds Burgundy – Ref: Q397846J
Skive:
Burgunder/vinrød med «sunburst»-effekt
Urkasse: 
45.6 x 27.4 millimeter – 8.5 millimeter (høyde) – Rustfritt Stål – Safirglass (foran) – Vanntett til ? meter
Urverk:
JLC Caliber 822/2 – Manuelt opptrekkbart – 21.600 vph – 21 juveler – 42 timer gangreserve
Lenke/reim: 
Vinrød skinnrem – Spenne i rustfritt stål
Veilende pris: 
7.900$ ~ 70.000 norske kroner

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.