fbpx

GPHG 2019 forberedes..

GPHG (Grand Prix d’Horologie de Geneve), eller det nærmeste du kommer klokkeverdenenes Oscar-utdeling, forbereder nå 2019-utgaven. Selve prisutdelingen vil finne sted i Théâtre du Léman i Geneve den 7. november, men allerede nå er årets kategorier og jury offentliggjort.

Bovet 1822 Récital 22 Grand Récital vant fjorårets gjeveste pris..

Selv om det finnes ulike prisutdelinger innen klokkemakeri er nok GPHG regnet som den aller viktigste og mest prestisjefylte. Den har eksistert i en årrekke og har klart å befeste sin posisjon som klokkeverdenens svar på Oscar. Dessverre (?) er det selskapene selv som nominerer sine kandidater i de respektive kategoriene, og store og viktige aktører som bla. Patek Philippe, Omega og Rolex har valgt å aldri nominere klokker til utdelingen. Hvorvidt noen av de vil gjøre det til årets utdeling er ikke klart enda, men vi kjenner ikke til at det er noe som tilsier at de vil endre sin praksis.

Annonse

Klokkene som blir sendt inn av klokkemerkene kan konkurrere i en rekke ulike kategorier, og må alle har blitt lansert mellom mars 2018 og oktober 2019. Stort sett hvert år gjøres det små endringer i priskategorier og nytt av året er blant annet «Calendar & Astronomy», «Iconic Watch Prize» og «Diver Watch Prize». De føyer seg inn i rekken av totalt 19 priser som skal deles ut, hvor «Aiguille d’Or» er den aller gjeveste (og fjorårets vinner var Bovet 1822 Récital 22 Grand Récital). I tillegg til de 14 klokkekategoriene deles det ut flere priser fra juryen direkte, herunder den gjeve «Special Jury Prize».

De 14 kategoriene er som følger:

 • Ladies’
 • Ladies’ Complication
 • Men’s
 • Men’s Complication
 • Iconic
 • Chronometry
 • Calendar & Astronomy
 • Mechanical Exception
 • Chronograph
 • Diver’s
 • Jewellery
 • Artistic Crafts
 • “Petite Aguille”
 • Challenge

Jury
Årets jury består av 30 personer, herunder flere nye fjes. Mange som er aktive i klokkemiljøet vil kanskje dra kjensel på flere, herunder jurypresidenten Aurel Bacs (som var auksjonarius da Paul Newmans Daytona ble solgt), den særdeles eminente urmakeren Philippe Dufour, Jack Forster fra HODINKEE, klokkesamleren Gary Getz og Suzanne Wong fra Revolution Asia, for å nevne noen. En av de nye jurymedlemmene er grunnleggeren av den særdeles gode nettsiden WatchesbySJX, Jiaxian Su.

Mer informasjon om arrangementet og reglene på de offisielle nettsidene til GPHG!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.