fbpx

Bovet 1822 Récital 22 Grand Récital vant “Aiguille d’Or”

Årets store prisutdeling for klokkeindustrien, GPHG (Grand Prix d’Horologie de Geneve), fant sted i forrige uke på Théâtre du Léman i Geneve. Her ble det delt ut en rekke priser til det juryen mente var årets beste klokker.

Bovet 1822 Récital 22 Grand Récital

I september skrev vi at finalistene til årets utdeling var offentliggjort, og fredag forrige uke var det duket for den endelige finalen og prisutdeling til det som, i følge GPHG, var årets beste klokker. Årets utgave var den 18. i rekken og selv om svært mange merker ikke deltar (ettersom merkene må nominere kandidater selv), regnes nok utdelingen som den gjeveste i klokkeindustrien.

Annonse

Årets jury, bestående av 31 medlemmer, valgte ut følgende klokker som sine favoritter og delte i tillegg ut den spesielle juryprisen til den eksentriske, og høyt respekterte, Jean-Claude Biver for sitt bidrag til klokkeindustrien i en årrekke. Biver har blant annet vært sjef for merker som Hublot, Zenith og TAG Heuer.

Liste over vinnere:
– Chanel Boy-friend Skeleton (Ladies’ Watch)
– Van Cleef & Arpels Lady Arpels Planétarium (Ladies’ Complication)
– Akrivia Chronomètre Contemporain (Men’s Watch)
– Laurent Ferrier Galet Annual Calendar School Piece (Men’s Complication)
– Singer Reimagined Singer Track1 Hong Kong Edition (Chronograph)
– De Bethune DB25 Starry Varius Chronomètre Tourbillon (Chronometry)
– Greubel Forsey Grande Sonnerie (Mechanical Exception)
– Seiko Prospex 1968 Diver’s Re-creation (Sports Watch)
– Van Cleef & Arpels Secret de Coccinelle (Jewellery Watch)
– Hermès Arceau Robe du soir (Artistic Crafts)
– Habring² Doppel-Felix (Petit Aiguille)
– Nomos Glashütte Tangente neomatik 41 Update (Challenge Watch)
– Vacheron Constantin Historiques Triple calendrier 1942 (Revival Watch)
– Konstantin Chaykin Clown (Audacity)
– Krayon Everywhere Horizon (Innovation)

Som det fremgår av vinnerlisten er det svært mange frittstående nisjemerker som får hedret sine tidsvis fantastiske kreasjoner. Likevel blir det nok både for spesielt og for lite aktuelt for de aller fleste norske klokkeentusiaster. At store merker utelater å nominere er utvilsomt et problem for utdelingens viktighet og gjør at enkelte priser går til klokker hvor man vet at det finnes langt bedre kandidater fra andre produsenter.

Aiguille d’Or
Årets hovedpris gikk til den særdeles spesielle Bovet 1822 Récital 22 Grand Récital. Klokken, som fortsetter arven fra tidligere modeller; Récital 18 Shooting Star fra 2016 og Récital 20 Astérium fra 2017, huses i en 46 millimeter stor kasse og har en flyvende tourbillon, en roterende jordklode, med en egen roterende måne for å nevne noe..

Til tross for en rekke sære, og ikke minst dyre, vinnere, er det også morsomt å se at noen av mine personlige favoritter fra dette klokkeåret blir hedret. Dette gjelder f.eks. Vacheron Constantin Triple Calendrier 1942 og  NOMOS Glashütte Tangente Neomatik 41 Update.

Hele listen over vinnere finner du på de offisielle nettsidene til GPHG!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.