fbpx

Finalistene til årets GPHG er klare!

I juli skrev vi at listen over alle kandidatene til årets store prisutdeling, GPHG (Grand Prix d’Horologie de Geneve) i Théâtre du Léman i Geneve, var klare. Nå har man snevret ytterligere inn og nå presenteres de totalt 72 klokkene som kan kjempe om de gjeve prisene.

Det er i år den 18. utgaven av arrangementet som går av stabelen. Som vi tidligere har skrevet regnes GPHG som den kanskje viktigste prisutdelingen innen urmakeri og klokkekunst. Det er selskapene selv som nominerer sine kandidater i de respektive kategoriene, noe som har høstet en viss kritikk. Store merker som Patek Philippe, Omega og Rolex har f.eks. valgt å aldri nominere klokker til utdelingen, noe som utvilsomt er uheldig.

Nå, drøye to måneder før arrangementet 9. november, har juryen sluppet listen over de endelig kvalifiserte til utdelingen. En samling som teller totalt 72 ur i forskjellige kategorier. Juryen, som er utvidet til 31 personer, består av eksperter fra flere forskjellige land med ulik faglig bakgrunn. Her finner man kjente navn som Aurel Bacs, Philippe Dufour og F. P. Journe for å nevne noen.

Annonse

Selv om en del store merker glimrer med sitt fravær, er det en rekke imponerende kreasjoner som deltar i årets konkurranse. Personlig syns jeg nok mange av kandidatene blir for spesielle eller sære for at de fanger min umiddelbare interesse, men man kan ikke annet enn å la seg imponere over både teknisk og estetisk utførelse på mange av klokkene.

De nominerte kandidatene inneholder også en del klokker som jeg personlig har stor sans for og som vi tidligere har omtalt her på Horae. Dette inkluderer Vacheron Constantin Triple Calendrier 1942, begge nyhetene fra årets Baselworld hos TAG Heuer MonacoZenith “Pilot Cronometro Tipo CP-2 Flyback”, NOMOS Glashütte Tangente Neomatik 41 Update og Tudor Black Bay GMT.

Kandidatene innen kategorien «Chronograph»

Det blir spennende å se hva den høyst kompetente juryen finner ut av og hvilke klokker som vil kunne krone seg med de forskjellige prisene senere i år.

Du finner den komplette listen over kandidatene på de offisielle sidene til GPHG!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.