fbpx

Hands On: TAG Heuers nye tilskudd til Monaco

Gjennom årets første måneder, og senest nå under Baselworld, har TAG Heuer lansert noen nye tilskudd til sin Monaco-serie. Fredag avduket de hittil siste variant av den legendariske kronografen, som har blitt til gjennom samarbeidet med Bamford.

Om vi snakker om kronografer (klokker med stoppeklokke-funksjon) som har en legendestatus, er (TAG) Heuers Monaco helt oppe mot toppen av listen. Udødeliggjort av Steve McQueen i filmen «Le Mans» og senere en av (TAG) Heuers viktigste ikoner i kolleksjonen. Vi har tidligere skrevet om den nyeste versjonen av Monaco «Gulf Special Edition» og det var denne og den helt nye TAG Heuer Monaco «Bamford» vi fikk prøvd på håndleddet under besøket på årets Baselworld.

TAG Heuer & Bamford
Samarbeidet med modifiseringsselskapet «Bamford» ble offentliggjort i oktober i fjor, og at det ble lansert en ny offisiell utgave nå var således forventet. At klokken er utført i stort sett helsvart er heller ingen stor overraskelse, sett hen til Bamfords historie med nettopp denne «fargen». Litt overraskende er det likevel at klokken kommer i sort og lyseblå, som riktignok er veldig i Bamfords ånd, men som da blir svært lik de utgavene man allerede har tilbudt via nettsiden. Nyheten her er nemlig ikke fargekombinasjonen som sådan, men heller at klokken kommer i en helt ny kasse i karbon, og at klokken bygges «in-house» hos TAG Heuer etter et designsamarbeid med nevnte Bamford.

Annonse

Kassestørrelse, urverk og mange av de øvrige mekaniske detaljene er likt som vi ser av nyeste utgave Monaco, med kronen plassert på venstre side som det kanskje mest iøyenfallende. Urverket er Caliber 11 som er et automatisk selvtrekkende kronografurverk. I likhet med Gulf-utgaven måler den firkantede urkassen 39 x 39 millimeter og klokken er utstyrt med safirglass både foran og bak. Oppgitt vanntetthet er 100 meter og klokken leveres på en sort alligatorreim. Klokken er limitert til 500 eksemplarer.

Hands On
De som tidligere har hatt en Monaco på armen vil umiddelbart gjenkjenne klokkene som medlemmer av familien. Den spesielle firkantede formen, med det lett buede glasset som stikker over selve kassen gir en helt egen bæreopplevelse enn de fleste andre klokker. Ettersom kassen er kvadratisk utformet, vil 39 millimeter bære betydelig større enn en rund klokke med de samme målene og Monaco-serien gjør litt ut av seg på håndleddet, uten at det er negativt ment.

Begge klokkene føles like på håndleddet, men kassen i karbon gjør absolutt sitt for at vekten på Bamford-utgaven er mindre enn utgaven i stål. Kassen har et spesielt utseende hvor karbon-materialet absolutt vises frem med sin spesielle struktur og dybde. Begge klokkene leveres med skinnreimer som føles gode på armen og som festes med en ganske solid foldespenne.

Både Gulf- og Bamford-utgaven har et sirkelformet safirglass på kassens bakside. Dette gir innsyn til urverket, som ikke er utsmykket noe spesielt utover det man forventer. Det er ingen store utsmykninger på baksiden utover generell informasjon, men Bamford-utgaven har tekst i lyseblått og har også fått navnet «Monaco Bamford» og indikasjon om hvilken utgave av de i alt 500 du har på armen.

I visuelt uttrykk gir klokkene, naturlig nok, et ganske forskjellige inntrykk på armen. Hvor Gulf-versjonen gir en livlig og fargerik tilstedeværelse, er Bamford-utgaven nesten som kald å regne, all den tid den lyseblå fargen dempes av kombinasjonen sort og karbon. Bruken av nettopp disse to fargene er særdeles gjennomført, og selv datohjulet er utført i denne fargen, noe som gir en voldsom helhet. Det er ganske fascinerende å se hvordan ulike materialer og fargevalg kan drastisk endre det som i utgangspunktet er en lik klokke.

Det er også interessant å notere seg at mens Gulf-utgaven spiller på det historiske med modellen, ja nærmest en legendarisk og svunnen tid, tilbyr Bamford en moderne tolkning som fokuserer på moderne materialbruk og innovasjon. Sånn sett er klokkene to motpoler og hva man liker best er og blir en smakssak, men personlig hadde jeg nok valgt Gulf-utgaven om valget stod mellom disse to.

Oppgitt pris på Gulf-utgaven er 5700 CHF, mens jeg ikke har funnet en pris på Bamford i skrivende stund. Med karbonkasse og limitert utgave havner den nok noe opp?

Du finner mer informasjon på nettsidene til TAG Heuer!

Fakta
Modell / Referanse: TAG Heuer Monaco Gulf Special Edition – Ref: CAW211R.FC6401
Urkasse: 39 x 39 millimeter – Rustfritt stål med safirglass (foran/bak) – Vanntett til 100 meter
Urverk: TAG Heuer Calibre 11 – Automatisk selvtrekkende – 42 timer gangreserve – Dato / Chronograph
Lenke/reim: Mørk blå skinnreim med oransje detaljer – Spenne i stål med «Heuer»-logo
Veilende pris: 5700 CHF
Fakta
Modell / Referanse: TAG Heuer Monaco Bamford – Ref: CAW2190.FC6437
Urkasse: 39 x 39 millimeter – Karbon med safirglass (foran/bak) – Vanntett til 100 meter
Urverk: TAG Heuer Calibre 11 – Automatisk selvtrekkende – 42 timer gangreserve – Dato / Chronograph
Lenke/reim: Sort alligator-skinnreim – Foldespenne (Sort m/Heuer-logo)
Veilende pris: Ukjent

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.