fbpx

TAG Heuer Monaco – Gulf Special Edition

Det er ingen tvil om at det har gått litt inflasjon i bruken av “ikon” når det gjelder produsentenes egne presentasjoner av produktene sine, men når vi snakker om (TAG) Heuer Monaco, kan man med rette omtale klokken som nettopp det. Nå lanseres en spesialversjon som fokuserer på de ikoniske fargene til Gulf Oil, men det er faktisk ikke første gang det har blitt gjort..

Det er ingen som skal beskylde TAG Heuers CEO Jean-Claude Biver for å ligge på latsiden. Under årets bilmesse i Genéve har man allerede presentert informasjon om det nye samarbeidet med Aston Martin, og nå kommer nyheten om en ny versjon av deres ikoniske “Monaco” med “Gulf Oil International” som tema.

Gulf Oil, Steve McQueen og Heuer Monaco
For de som så motorsport på 60- og 70-tallet er nok “Gulf Oil” et kjente merkenavn med sin karakteristiske oransje logo. Det amerikanske selskapet, som var et av de store oljeselskapene fra starten av 1900-tallet og frem til midten av 1980-tallet, var sterkt inne på sponsorsiden i motorsport, blant annet som sponsor av  “John Wyer Automotive team”, hvor den ikoniske lyseblå og oransje fargekombinasjonen benyttet på bilene ble et kjent syn. Likevel tilskrives mye av den store populariteten til kultfilmen “Le Mans”, med Steve McQueen i hovedrollen, en film som også har hatt enorm innvirkning på Heuer Monaco’s ikonstatus i klokkeverdenen. Det var nemlig en slik klokke McQueen hadde rundt håndleddet i filmen, og på bildet ovenfor ser man tydelig knytningen mellom Heuer som selskap, Gulf Oil og Heuer Monaco.

Annonse

Datidens “Gulf Oil” sluttet å eksistere i sin daværende form på midten av 1980-tallet, som følge av store fusjoneringer og endringer i hele oljebransjen. Selskapet er i dag organisert på en annen måte enn under storhetstiden, men har fortsatt en rekke bensinstasjoner og produserer produkter innen olje, drivstoff og energiproduksjon og heter i dag “Gulf Oil International”.

TAG Heuer Monaco – Gulf Special Edition
Den nye spesialversjonen av (TAG) Heuer Monaco er basert på “hyllevarianten” av TAG Heuer Monaco Calibre 11 “Steve McQueen” som ble lansert i 2015. Det har imidlertid også tidligere vært lansert en svært lik utgave som denne, men da med en del både mekaniske og kosmetiske forskjeller og den gang limitert til 2500 eksemplarer. Den utgaven hadde gått oss hus forbi, frem til vi ble tipset om den av en leser (takk), så konseptet har også tidligere vært forsøkt.

Den nyeste Gulf Special Edition deler både ytre og indre deler med nåværende utgaven av klokken, men har fått en helt egen skive med de ikoniske fargene og logoen til Gulf Oil som viktige elementer. Skivens hovedfarge er dyp blå, med to vertikale striper i hhv. lyseblå og oransje.

Den firkantede urkassen måler 39 x 39 millimeter og klokken er utstyrt med safirglass både foran og bak. Designelementer har en sterk tilknytning til de historiske Monaco-utgavene, noe som har blitt hentet frem de senere årene. Baksiden gir innsyn til et “Caliber 11”-urverk, som er et ETA-basert verk som hyppig benyttes av TAG Heuer. Klokken har datovindu klokken seks og kronen er plassert klokken ni, noe som er historisk korrekt. Klokken leveres på skinnreim som også er matchende i farge, med dyp blå hovedfarge og oransj tråd langs sidene. Vanntettheten er oppgitt til 100 meter. Oppgitt listepris er 5700 CHF, men vi regner med at norsk pris nok nærmer seg 60.000 kroner.

Avsluttende tanker
Jeg skal være rask å innrømme at jeg ofte blir matt av alle “spesialversjonene” som produsentene klarer å koke sammen i sine markedsavdelinger. Versjoner av klokker hvor man prøver så hardt å lage en historisk og/eller “viktig” link til fortiden eller en samarbeidspartner at man nærmest umiddelbart avslører det som ren “bullshit”. TAG Heuer har på ingen måte vært bedre enn mange andre på dette punktet, så det tok meg litt tid med studering og lesing før jeg følte meg komfortabel med denne nye utgaven av Monaco. Men knytningene til Steve McQueen, motorsport og Gulf Oil føles riktig for denne klokken! Med de seneste endringene av modellen, som har bragt den nærmere orginalen, føles det riktig med en ny utgave som har de ikoniske fargene og logoen til Gulf Oil!

Klokken, som så absolutt har et ganske spesielt og litt prangende uttrykk, klarer likevel å være akkurat så kul og korrekt som man forventer når man skal hente fargene fra de historiske røttene. På ingen måte en klokke for alle, men ønsker man et ikonisk ur, samtidig som man lengter lett tilbake til motorsportens storhetstid, da er kanskje denne versjonen perfekt for deg!

Les mer på TAG Heuers offisielle nettsider!

Fakta
Modell / Referanse: TAG Heuer Monaco Gulf Special Edition – Ref: CAW211R.FC6401
Urkasse: 39 x 39 millimeter – Rustfritt stål med safirglass (foran/bak) – Vanntett til 100 meter
Urverk: TAG Heuer Calibre 11 – Automatisk selvtrekkende – 42 timer gangreserve – Dato / Chronograph
Lenke/reim: Mørk blå skinnreim med oransje detaljer – Spenne i stål med “Heuer”-logo
Veilende pris: 5700 CHF

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.