fbpx

Heuer Monaco 1999–2009 Limited Edition

Racingkronografen (TAG) Heuer Monaco feirer 50 år i år, og selskapet har valgt å introdusere fem limiterte utgaver gjennom året for å hylle sitt kanskje største ikon. Tre utgaver er allerede lansert under passende omstendigheter som “Monaco Grand Prix”, “Le Mans” & Formel E i New York, og nå er vi kommet frem til første del av 2000-tallet!

Heuer Monaco 1999-2009 Limited Edition

Monaco som modell har vi allerede behørig omtalt i en egen artikkel, så om du ønsker mer bakgrunnsinformasjon om modellens historie anbefaler vi å starte med den. Raskt kan det likevel nevnes at den firkantede klokken har blitt et aldri så lite klokkeikon, kanskje spesielt på grunn av sin karakteristiske form, men også for Heuers engasjement i motorsport – da helt fra perioden som av mange regnes som gullalderen for nettopp det. Og når en modell som Monaco fyller 50 år er det på ingen måte uventet at man ønsker å hedre dens posisjon, og taktikken man har valgt er å lansere totalt fem ulike, sterkt limiterte, utgaver som hver tar for seg ett og ett tiår. Modellene kommer nemlig i svært sparsommelige 169 eksemplarer hver.

Annonse

Fjerde utgave ble lansert langt mot øst, nærmere bestemt i japanske Tokyo under et arrangement i “Gallery of Horyuji Treasures” i Tokyo Nasjonalmuseum. Selskapet hadde dratt i gang en kveld hvor man hedret Monaco, og som samtidig markerte startskuddet for en egen utstilling om TAG Heuer i deres egen “TAG Heuer Omotesando Boutique” som er åpen for alle interesserte frem til 1. oktober. Trolig verdt turen om du befinner deg i Tokyo den nærmeste uken!

Klokken i seg selv er (naturlig nok) ingen revolusjon fra de tre tidligere utgavene, men gjør bruk av sort og hvitt, med rødt som en brytende farge. Skiven er dyp sort, mens man har valgt en hvit sirkel langs minuttmarkeringene, samt som farge på underskivene. Hvert femte minutt, sekundviseren og tuppen på både time- og minuttviseren er rødfarget. Urkassen er i stål med vante børstede og polerte flater. Kronen er klokken ni og trykknappene for stoppeklokken er på høyre side. Alt i alt et design som kler en klokke som skal sende tankene tilbake mot den aktuelle tidsperioden.

Calibre 11 (som er TAG Heuers versjon av Sellita SW-300 med invertert Dubois-Depraz modul for kronografen) tikker på innsiden av den lukkede baksiden preget med logo og detaljer om klokken, herunder en unummerert limitering i form av teksten “One of 169”. Klokkene leveres i matchende esker, hver tilpasset en aktuelle modellen. Som tidligere nevnt vil disse spesialutgavene kun bli solgt i rene TAG Heuer Boutiques, så norske entusiaster vil måtte ty til det store utland for noen sjanse å skaffe seg et eksemplar. Pris i utlandet vil bli 5.950 € eller rett rundt 60.000 norske kroner.

Mer informasjon på de offisielle nettsidene til TAG Heuer!

Fakta
Modell / Referanse: Heuer Monaco 1999-2009 Limited Edition – Ref: CAW211Y.FC6469 (limitert til 169 eksemplarer)
Skive:
Sort med hvite underskiver – To underskiver – Datovindu
Urkasse:
39 millimeter (diameter) – Rustfritt Stål – Safirglass (foran) – Vanntett til 100 meter
Urverk:
TAG Heuer Caliber 11 – Automatisk (selvtrekkende) – 28.800 vph – 59 juveler – 40 timer gangreserve
Lenke/reim: 
Sort rem av kalveskinn – Spenne i rustfritt stål
Veilende pris:
5.950€ ~ 60.000 norske kroner (kun tilgjengelig i TAG Heuer Boutiques)

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.