fbpx

TAG Heuer Carrera Caliber 16 Chronograph fornyes!

Under årets Baselworld var det fullt fokus på nyheten Autavia fra TAG Heuer, og markedstaktikken fra selskapet virket bevisst å ikke «forstyrre» lanseringen med andre modeller, men å spre dette utover året. Nå er nyeste utgave av Carrera Caliber 16 Chronograph offentliggjort!

TAG Heuer Carrera ref. CBM2112

Carrera-serien til TAG Heuer er blant merkets aller mest kjente, noe de også har forsøkt å kapitalisere på ved å introdusere en lang rekke modeller som strekker seg fra det klassiske til det futuristiske. Serien med Caliber 16 Chronograph (som er TAG Heuers variant av det velkjente ETA 7750) er sånn sett litt midt i mellom, men med klare klassiske linjer, paret med en sporty profil. TAG Heuer har (og har hatt) mange ulike varianter med urverket på innsiden, herunder utgaven med både dag og dato-visning, mens denne nyheten kun viser dato. Serien som sådan er litt vanskelig å få full oversikt over, med sitt store antall varianter, og det virker også som om selskapet beholder mange ulike varianter i kolleksjonen over noe tid, fremfor å erstatte gamle med nyheter helt på direkten.

Annonse

De to nyhetene som nå presenteres kommer begge i 41 millimeter store urkasser og blir i første omgang tilgjengelig i enten sort (ref. CBM2110) eller blå (ref. CBM2112). Endringene fra tidligere varianter er ikke store, noe som trolig også er helt bevisst grunnet seriens popularitet, men utgjør i sum at klokken virker mer moderne og etter min mening litt «renere». Alle kjente elementer som tachymeterskala på bezelringen, kronograf med underskiver og bruken av kontrastfarger i form av rød på den sorte og oransje på den blå er tilstede – alt tydelig i tråd med klokkens racingtema!

Endringene inkluderer en redesignet kasse med litt kortere horn/remfester, hvor kassen i tillegg bruker en kombinasjon av børstede og polerte overflater. TAG Heuer selv skriver at de nye hornene derfor skal gjøre klokken mer behagelig også for de med litt mindre håndledd. Kassen virker mer elegant og vrir seg sånn sett opp mot hornene, som igjen gir ganske skarpe linjer som kler den godt. Her kan man velge mellom stållenke eller en perforert rem (racingrem) i skinn.

Bezelringen er i ripefri keramikk og brer seg nå utover hele klokkens diameter, uten å stålrammen rundt som tidligere har vært tilfelle. Også skiven har fått små oppdater på designet, og lesbarheten ser ut til å være god. Prismessig vil det være en liten forskjell alt etter valg av lenke eller rem, og vi regner med en pris på ca. 42.000 for skinnrem og 44.000 for lenke, men det er ikke bekreftet.

Førsteinntrykk
TAG Heuer Carrera er en viktig familie for selskapet og at endringene er små er helt som forventet. Dette er sporty klokker som appellerer til kanskje først og fremst unge kjøpere, men som har historiske linjer som også gjør at de som husker racingens gullalder nok også kan la seg friste. På mange måter er serien en meget god blanding av det sporty og det pene, og spesielt disse nye utgavene klarer å ikke bli alt for høylytte og bråkete. Det har ikke alltid vært tilfelle med Carrera, og det åpner for at de etter min mening blir enda mer anvendelige til både hverdag og fest.

Mer på TAG Heuer sine nettsider!

Fakta
Modell / Referanse: TAG Heuer Carrera Caliber 16 Chronograph – Ref: CBM2110 (sort) & CBM2112 (blå)
Skive:
Tre underskiver – Datovindu klokken tre – Timemarkører med Super-LumiNova
Urkasse: 
41 millimeter (diameter) – ? millimeter (høyde) – Rustfritt Stål – Safirglass (foran/bak) – Vanntett til 100 meter
Urverk:
TAG Heuer Caliber 16 (7750) – Automatisk (selvtrekkende) – 28.800 vph – 25 juveler – 42 timer gangreserve
Lenke/reim: 
Stållenke eller «racing» skinnreim med spenne i rustfritt stål
Veilende pris: 
Ca. 42.000 (rem) & 44.000 (lenke) norske kroner

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.