fbpx

A. Lange & Söhne Lange 1 Daymatic “25th Anniversary”

Langt de fleste modeller i Lange 1-familien må trekkes for hånd, men Daymatic er det automatiske (og praktiske) alternativet. Som åttende av totalt ti jubileumsmodeller for å feire 25 år med Lange 1, lanseres denne nå i det blåhvite designet.

A. Lange & Söhne Lange 1 Daymatic “25th Anniversary”

Lange 1 Daymatic så dagens lys første gang i 2010 som det automatiske (selvtrekkende) alternativet for de som liker det unike visuelle utseende til Lange 1, men som kanskje ønsket en mer praktisk variant man slipper å trekke hver andre til tredje dag. A. Lange & Söhne valgte å løse dette på en ganske smart måte ved å speilvende designet, og bytte ut gangreserveindikatoren med en visning av ukedag som visuelt er tilnærmet helt lik. Daymatic-navnet spiller således nettopp på at klokken har visning av ukedag og er automatisk. Resultatet er unektelig Lange 1, samtidig som kjennere raskt vil se at den skiller seg fra sine manuelle brødre.

Annonse

Som skrevet i alle våre foregående artikler om disse spesialutgavene har A. Lange & Söhne bestemt seg for å lansere nye jubileumsutgaver fra Lange 1-kolleksjonen hver måned frem mot oktober, i alt 10 utgaver hvor denne er nummer åtte i rekken. Gjenstående modeller vil da være Lange 1 Tourbillon og Little Lange 1 Moon Phase. Resterende modeller i den relativt omfattende Lange 1-familien har allerede fått sine jubileumsutgaver i 25 eksemplarer hver, med unntak av hovedmodellen som startet det hele med sine 250 eksemplarer.

Ettersom Daymatic på fremsiden er visuelt nærmest identisk med standardmodellen Lange 1 (og Grand Lange 1), er det kanskje ikke voldsomt overraskende at man gir klokken nær sagt helt samme visuelle overhaling som de to allerede har fått for 25-årsmodellen. Det betyr nedsenking av enkelte deler på skiven som nærmest rammer inn de øvrige elementene og som har fått den gråe frostede finisjeringen. Felter som skaper kontrast til den sølvhvite skiven forøvrig. Mens Grand Lange 1 fikk byttet ut teksten på skiven fra «Doppelfederhaus» på Lange 1 til «Gangreserve 72 stunden», har Daymatic sin egen «Wochentag-Automatik».

Størrelsesmessig plasserer Daymatic seg mellom Lange 1 og Grand Lange 1. Urkassens diameter har vokst til behagelige 39.5 millimeter og høyden er på 10.4 millimeter – en størrelse jeg personlig finner meget vellykket.

Når klokken snus rundt er nettopp rotoren (som trekker opp urverket L021.1) en stor visuell faktor, sammenlignet med øvrige medlemmer i Lange 1-familien. Denne er produsert i 18 karat gull, med en ytterkant av platina som sikrer tilstrekkelig vekt for å trekke effektivt. Urverksdelene som ligger på undersiden av rotoren er imidlertid svært igjenkjennbar, med vante fantastiske detaljer på de totalt 426 delene. Den fylte «25»-graveringen på balansekloben er selvsagt tilstede også her.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.