fbpx

Heuer Monaco 2009–2019 Limited Edition

Racingkronografen (TAG) Heuer Monaco feirer 50 år i år, og selskapet har valgt å introdusere fem limiterte utgaver gjennom året for å hylle sitt kanskje største ikon. Med fire varianter allerede avduket ble det hele avsluttet i Shanghai med Heuer Monaco 2009–2019 Limited Edition!

Heuer Monaco 2009-2019 Limited Edition

Monaco som modell har vi allerede behørig omtalt i en egen artikkel, så om du ønsker mer bakgrunnsinformasjon om modellens historie anbefaler vi å starte med den. Raskt kan det likevel nevnes at den firkantede klokken har blitt et aldri så lite klokkeikon, kanskje spesielt på grunn av sin karakteristiske form, men også for Heuers engasjement i motorsport – da helt fra perioden som av mange regnes som gullalderen for nettopp det. Og når en modell som Monaco fyller 50 år er det på ingen måte uventet at man ønsker å hedre dens posisjon, og taktikken man har valgt er å lansere totalt fem ulike, sterkt limiterte, utgaver som hver tar for seg ett og ett tiår. Modellene kommer nemlig i svært sparsommelige 169 eksemplarer hver.

Annonse

Femte og siste jubileumsvariant ble avduket under en event i lokalene til Space Plus i Shanghai, med prominente gjester og ambassadører tilstede. Lokalets moderne innredning dannet bakteppet for det som også er ment å representere den mest moderne Monacoen i 50-årsserien. Cara Delevingne og Li Yifeng stod for avdukingen for de oppmøtte gjestene, som også kunne studere Monacos historie og tidligere lanserte varianter på nært hold.

I likhet med 2000-2009-utgaven er det sort som danner hovedfargen, men den mest moderne varianten er enda mer strømlinjeformet og skarp i sitt uttrykk. Den sorte skiven brytes kun lett opp av øvrige detaljer, med en gjennomgående sunbursteffekt på både hoved- og underskivene. Sistnevnte er belagt i rhodium, mens timemarkører har en sort gullegering med diskré Super-LumiNova. Det hele gir klokken et ganske stealth utseende, men mørkerøde visere og markøren klokken tolv gir det hele en dråpe sport. Kronen er klokken ni og trykknappene for stoppeklokken er på høyre side, som vi også har sett på de andre variantene og som er historisk korrekt for modellen. For datovinduet har man videreført det diskré designet ved å bruke sort bakgrunn med hvit skrift på sifrene.

Som øvrige varianter er det Calibre 11 (TAG Heuers versjon av Sellita SW-300 med invertert Dubois-Depraz modul for kronografen) som tikker på innsiden av den lukkede baksiden preget med logo og detaljer om klokken, herunder en unummerert limitering i form av teksten “One of 169”. Klokkene leveres i matchende esker, hver tilpasset en aktuelle modellen. Som tidligere nevnt vil disse spesialutgavene kun bli solgt i rene TAG Heuer Boutiques, så norske entusiaster vil måtte ty til det store utland for noen sjanse å skaffe seg et eksemplar. Pris i utlandet vil bli 5.950 € eller rett rundt 60.000 norske kroner.

Mer informasjon på de offisielle nettsidene til TAG Heuer!

Fakta
Modell / Referanse: Heuer Monaco 2009-2019 Limited Edition – Ref: CAW211Z.FC6470 (limitert til 169 eksemplarer)
Skive:
Sort med hvite underskiver – To underskiver – Datovindu
Urkasse:
39 millimeter (diameter) – Rustfritt Stål – Safirglass (foran) – Vanntett til 100 meter
Urverk:
TAG Heuer Caliber 11 – Automatisk (selvtrekkende) – 28.800 vph – 59 juveler – 40 timer gangreserve
Lenke/reim: 
Sort rem av kalveskinn – Spenne i rustfritt stål
Veilende pris:
5.950€ ~ 60.000 norske kroner (kun tilgjengelig i TAG Heuer Boutiques)

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.