fbpx

Sniktitt: Oslo Watch Fair 2019

Et av årets store klokkehøydepunkter for det norske publikum nærmer seg med stormskritt. I morgen åpner dørene til årets utgave av Oslo Watch Fair (OWF) i Skur 13 på Tjuvholmen. Vi har fått en sniktitt innenfor dørene, og du har masse å glede deg til!

Halvor Bjerke / Sniktitt fra Oslo Watch Fair

Årets utgave er andre gang Oslo Watch Fair arrangeres, etter at første utgave ble avholdt på  Astrup Fearnley Museet tilbake i 2017. Den gang ble det satt en helt ny standard for norske klokkearrangementer og med årets utgave forsøker man å løfte det hele enda ett hakk eller to. For å lykkes med det har man flyttet til et større og mer egnet lokale, samt fått inn enda flere utstillende merker på laget. Som sist er det Urmaker Bjerke som står for gjennomføringen, og Halvor Bjerke ymtet frempå allerede for to år siden at dette kunne bli en begivenhet som ville gjentas annenhvert år.

Annonse

Tidligere i dag, dagen før betalende publikum kan besøke messen, var pressen invitert til en presentasjon og sniktitt på hva som venter gjestene fredag og lørdag. En stolt Halvor Bjerke ønsket velkommen og forklarte at de var spente på årets arrangement som vil kunne ta i mot opp mot 2000 besøkende over de neste dagene.

I sin innledning kunne Bjerke fortelle om stadig økende vekst i det norske klokkemarkedet. Årsakene for en bransje som opplever økt interesse er egentlig de samme som også ble nevnt under samme arrangement for to år siden, herunder ønsket om å kjøpe noe varig i en tid hvor svært mye annet vi omgir oss med byttes så fort nye modeller lanseres. Økende interesse fra damene og en yngre kjøpegruppe er også momenter som ble trukket frem som viktige.

Årets messe er utvidet med flere aktuelle besøkstider, med tre muligheter på fredag og to på lørdag. At man har åpent også lørdag er også for å legge til rette for at de som kommer utenbys fra har bedre mulighet til å stikke innom.

I tillegg til merkenes egne båser har Urmaker Bjerke tatt med et «pop-up urmakerverksted» som gir mulighet for både teknisk innsikt og prat med urmakere, kanskje til og med en raskt titt på din egen klokke? Besøkende vil i tillegg få servert musikkunderholdning fra komponist Maren Selvaag med ensemble, mens The Salmon står for gastronomiske innslag.

Raske tanker
Første OWF var et meget godt gjennomført arrangement, og milevis foran alt som noen gang har vært i Norge tidligere. Første utgave ga oss 14 utstillende merker som var spredt over to etasjer, og skal man sette fingeren på noe negativt medførte dette en litt uheldig avstand mellom de som befant seg på de forskjellige plan. Årets Oslo Watch Fair gir oss enda flere utstillende merker og de nye lokalene i Skur 13 gir også langt mer boltreplass med sine 1500 kvadratmeter. Her har man har gjort en imponerende jobb med innredning og dekor, i tillegg til at alt samles på en flate. Årets flytting samler derfor alle merkene og severdighetene på en langt bedre måte, og jeg tror både merkene og de besøkende vil finne endringene positive. Gledelig er det også at det er masse klokkegodbiter å se på, for produsentene har med seg masse snadder!

Forrige gang var Rolex representert, men da kun med en utstilling viet deres Submariner. Det var en skuffelse for mange som ønsket å fikle litt med de ettertraktede modellene. I år er det Explorer som vises frem med en helt egen utstilling, men produsenten har i tillegg tatt med seg årets nyheter, først vist under Baselworld. Det er et kjempeløft som mange besøkende kommer til å sette pris på. Rolex tar bokstavelig talt hovedscenen med sin plassering midt i lokalet, mens resterende merker ligger i en firkant rundt. Som tidligere rapportert er også merker som Tudor og Blancpain tilstede i år, samt A. Lange & Söhne som Urmaker Bjerke nylig sikret seg, og som nå er tilgjengelig i butikken i Nedre Slottsgate!

I år som i fjor ønsker vi ikke å røpe alle detaljene, men informasjon og bilder i denne artikkelen har forhåpentligvis gitt deg en liten sniktitt på hva du kan forvente å finne om du besøker arrangementet. Vi vil selvsagt også komme med en fyldigere rapport på nettsidene i løpet av de nærmeste dagene, spesielt myntet på alle de som ikke selv kunne ta turen!

Vi føler oss trygge på at besøkende vil finne årets Oslo Watch Fair som et svært spennende og inspirerende arrangement. Her er det både interessante klokker, representanter fra merkene og masse personer med både kunnskap og entusiasme rundt faget. Her finnes masse utgaver man sjelden og aldri ellers får ta i nærmere øyesyn, så er man det minste klokkeinteressert er det absolutt verdt både tid og penger å ta turen til Tjuvholmen.

For mer informasjon og billetter, se de offisielle nettsidene!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.