fbpx

Urmaker Bjerke ny forhandler av A. Lange & Söhne!

I august var det plutselig over for en av de mest særegne urmakerforretningene i Oslo da Urmakermester Tidemann stengte dørene – og med det forsvant også Norges eneste forhandler av A. Lange & Söhne. Nå virker imidlertid merket å være tilbake hos landets aller største og mest prestisjetunge klokkeforretning – Urmaker Bjerke!

A. Lange & Söhne – Urmaker Bjerke

A. Lange & Söhne. En av verdens aller mest anerkjente produsenter av “serieproduserte” klokker og som for våre faste lesere neppe trenger noen lang introduksjon. Selskapet, som har røtter tilbake til 1846 når Ferdinand Adolph Lange stiftet selskapet i Glashütte, er utvilsomt et av verdens mest anerkjente merker i dag, men veien dit var lenge avbrutt av et Europa som var delt i to. Det moderne merkets historie starter like etter Berlinmurens fall, da Walter A. Lange, oldebarn av Ferdinand Adolf Lange, sammen med Günter Blümlein registrerte “Lange Uhren GMBH” i 1990. På relativt kort tid har merket klart å markere seg med en rekke fantastiske og unike horologiske kreasjoner, herunder Lange 1 (som i år feirer 25 år). Andre modeller som Datograph, Zeitwerk, Double Split og Triple Split er eksempler på klokker som har vært banebrytende og virkelig satt etablerte selskaper på prøve.

Annonse

Det er nok ingen hemmelighet at jeg personlig også har en enorm respekt for A. Lange & Söhne. Fokuset i markedsføringen på nettopp klokkene de produserer (og ikke biler, yachter, fly eller finkultur), samt “genuiniteten” jeg har møtt hos selskapet har vært medvirkende grunner til dette. Det å se arbeidet som ligger bak hver eneste klokke under mitt besøk hos dem er også en årsak. I tillegg er det selvsagt klokkene i seg selv jeg svært ofte finner visuelt vakre og teknisk fascinerende. Det var derfor svært kjedelig når vi mistet den eneste forhandleren her i Norge, i en tid hvor flere virker å få øynene opp for klokker i denne klassen. Ikke som første eller kanskje andre klokke, men som et mål eller en “grail” når man ønsker noe helt spesielt.

Urmaker Bjerke
Det virker bekreftet at Lange er tilbake med forhandler i Norge og at det er Urmaker Bjerke som har inngått avtale med det tyske merket. Det opplyses også at de vil være offisielt servicesenter for Norge. Dette er spennende og på mange måter forventet (i det minste om Lange skulle fortsette å ha forhandler her oppe i nord). Forretningene i konsernet er utvilsomt blant de mest prestisjetunge i det norske markedet og eneste forhandler av en rekke merker i det øvre sjiktet. Sånn sett virker A. Lange & Söhne å passe butikken godt.

Det er også spennende ettersom det er Urmaker Bjerke som annenhvert år arrangerer Oslo Watch Fair, og dette gjør det svært sannsynlig at vi vil se merket representert under kommende utgaver av messen. På sosiale medier sier Urmaker Bjerke at lanseringen av merket hos dem vil skje nettopp under messen, og det virker som om merket vil bli å finne i butikken i Nedre Slottsgate fra november. I butikken har Bjerke også andre merker som Rolex, Omega, Hublot og mange flere.

Mer om A. Lange & Söhne på de offisielle nettsidene!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.