fbpx

Tidemann Luxury Watches henter Bovet til Norge!

For kort tid siden kunne vi meddele at Tom Andre Tidemann hadde planer om et helt nytt konsept i form av Tidemann Luxury Watches som vil åpnes i Oslo. Nå annonserer en ekstremt entusiastisk Tom Andre en aldri så liten “førlansering” når han deler nyheten om at han vil hente Bovet til Norge for aller første gang – med klokketro på at merkets unike kreasjoner vil slå an blant klokkeentusiaster her hjemme!

TLW & Bovet

Produsenten Bovet er kanskje ikke den mest omtalte her på nettsiden, men selskapet har gjort seg ganske behørig bemerket i klokkekretser de siste årene – ikke minst med seieren (Aguille D’Or) i GPHG 2018 med sin Récital 22 Grand Récital. Det er et selskap som lager alt annet enn hyllevare, og appellerer nok aller mest til de som ønsker noe helt unikt i samlingen. En rekke av modellene i kolleksjonen er av det teknisk avanserte slaget, hvor en rekke håndverksmetoder ofte blandes til rene horologiske kunstverk. Og selv om selskapet nok er mest kjent for ganske ekstreme klokker, både i pris og teknikk, har man sett en liten oppblomstring av klokker som er hakket mer oppnåelig.

Annonse

For å ta litt lynrask historie først – Bovet, eller Bovet Fleurier SA som er det fulle navnet på selskapet, har en historie som strekker seg tilbake til 1822 da det ble grunnlagt av sveitsiske Édouard Bovet i London. Ettersom selskapet produserte klokker for eksport til Kina var det trolig enklere med et engelsk firma for dette formålet, men selve produksjonen foregikk i sveitsiske Fleurier hvor Bovet selv også stammet fra. Selskapet hadde stor suksess med eksporten til det fjerne østen over flere år, men på 1860-tallet forsvant det gode kinesiske markedet på bakgrunn av en rekke faktorer, og selskapet opplevde tyngre tider.

Bovet 19Thirty Fleurier

Navnet og selskapet har etter dette byttet eiere en rekke ganger, før det moderne selskapet på sett og vis ble dannet i 1990. I 2001 skulle det imidlertid bli en helt ny giv da Bovet ble kjøpt opp av nåværende eneeier og president Pascal Raffy. En særdeles energisk og karismatisk person som utstråler klokkelidenskap langt utenfor lille Fleurier. Raffy kjøpte også flere andre selskaper med ekspertise på spesifikke komponenter til mekaniske klokker, for å samle disse under vingene til Bovet og gjøre selskapet i stand til å kvalitetssikre alle elementene av produksjonen.

Entusiastisk Tidemann
– Dette er et fantastisk klokkemerke som jeg har fulgt tett de siste ti årene, forklarer Tom Andre Tidemann. De har gjort så mye riktig og jeg har fulgt med på hva de har gjort i lang tid, og som har gjort at jeg har blitt mer og mer overbevist over kvaliteten de leverer. Sist møte i Genéve i 2019 gjorde meg overbevist om at også det norske markedet er klar for Bovet! Det er virkelig en sjelden diamant med en voldsomt spennende fremtid, forklarer en svært engasjert Tidemann.

Hva er det som gjør Bovet spesielt i mengden av produsenter?
– Det er bare å se nøye på klokkene de faktisk produserer. Dette er et rent frittstående manufaktur, hvor selv balansefjærene produseres “in-house”, noe som er ganske unikt! Her kan man få klokker av absolutt høyeste kvalitet, fullstendig produsert av Bovet, fra priser under 200.000 kroner. Selvsagt er dette mye penger, men tatt i betraktning at selskapet produserer kun noen få tusen klokker i året skjønner man eksklusiviteten i det hele. Noen av de mer tekniske klokkene er etter min mening noe av det mest imponerende man finner i klokkeverden, noe også plasseringene i GPHG viser.

Så når får vi sett på disse her i Norge?
– Lokaler er sikret og de ser ut til å bli svært bra for konseptet. Rett i underkant av 100 kvadratmeter i sentrale Oslo, nærmere bestemt i nærheten av Slottet, hvor jeg holder på å gjøre alt klart. Det jobbes med flere merker og jeg er veldig glad for å lansere Bovet som det første. Og selv om jeg ikke har åpnet selve showroomet / butikken enda, kan interesserte ta kontakt med meg allerede nå. Hvor mange klokker jeg kommer til å ha på lager til enhver tid vil vi måtte se nærmere på ettersom dette selvsagt er svært dyre varer. Før åpningen i desember vil det forhåpentligvis også lanseres nye spennende merker som TLW blir forhandler eller offisiell agent for i Norge!

Mer om Bovet på de offisielle nettsidene!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.