fbpx

Prisøkning hos Swatch Group

Fra tid til annen kommer det prisjusteringer også i klokkemarkedet, og som oftest går de oppover fremfor nedover til dempet entusiasme fra de fleste av oss. Nå økes de norske prisene hos alle merkene i Swatch Group, som følge av svak krone mot den sveitsiske francen!

Klokkemerker i Swatch Group

Det virker som om gårdagens prisjustering kun gjelder det norske markedet, og derfor ikke er noen ny prismodell internasjonalt, noe som underbygger at dette først og fremst skyldes en svak krone mot sveitsernes franc. Økningen virker ikke være helt fast i prosent, men et sted rundt 6% virker å være noenlunde korrekt for flere av modellene vi har sjekket, fra ulike merker i ulike prissegmenter. Vi tar imidlertid forbehold om at det kan være både mindre og høyere endringer.

Annonse

Swatch Group er blant de virkelig store konglomeratene innen klokker, og representert i det norske markedet finner vi klokker fra bla. Tissot, Certina, Longines og Rado, samt langt høyere prisede varianter fra prestisjemerker som Glashütte Original, Omega, Blancpain og Breguet. For de som har fulgt med i timen husker man at Omega så sent som i april høynet prisene med ca. samme prosentsats, noe som gjør at klokkene fra produsenten er opp med 11-12% siden våren. Forrige prisøkning virker dog å ha vært av det internasjonale slaget, hvor man justerte utsalgspriser verden over.

Det betyr for eksempel at en Speedmaster “Moonwatch” har gått fra rett over 42.000,- i mars til 48.300,- nå i oktober. Det er også godt mulig at andre selskaper har gjort lignende endringer som vi ikke har plukket opp, men av merkene i porteføljen er det nok utvilsomt Omega som er blant de mest populære og som dermed skaper mest oppmerksomhet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.