fbpx

Audemars Piguet Royal Oak Perpetual Calendar Openworked

Audemars Piguet barer knuser på med evighetskalendere om dagen, for nylig er både Royal Oak Perpetual Calendar White Ceramic og Royal Oak Selfwinding Perpetual Calendar Ultra-Thin lansert, og nå kommer en skeletert utgave i sort keramikk. Mon tro om noen av de blir mulige å skaffe selv om Lotto-kupongen har tikket inn?

Audemars Piguet Royal Oak Perpetual Calendar Openworked

Jeg har vel ikke lagt skjul på min svært dempede entusiasme for den nye “flaggskipkolleksjonen” til Audemars Piguet, CODE 11:59. For selv om selskapet med den forsøker å skaffe seg et nytt ben å stå på, er og blir Royal Oak den bærende grenen i selskapet. Men så er den til gjengjeld av det svært solide og ettertraktede slaget, like vanskelig å få tak i som den er dyr. Og siden vi nordmenn for tiden ikke har noen autorisert forhandler av merket, gjør det ikke saken verken enklere eller rimeligere for de som drømmer om å ikle seg en slik rundt håndleddet.

Annonse

Uansett – Audemars Piguet Royal Oak Perpetual Calendar Openworked er en klokke som først og fremst bringer et nytt element på grunn av sin skeleterte skive. Oppskriften forøvrig er rimelig lik eksisterende utgaver, herunder nevnte variant i hvit keramikk og også den eksisterende sorte utgaven, med nær sagt samme dimensjoner og tekniske ferdigheter. Faktisk består kolleksjonen nå av en rekke varianter i forskjellige metaller, og Audemars Piguet virker å kapitalisere på populariteten som både Royal Oak og evighetskalenderne opplever om dagen ved å lansere nye utgaver over en relativt lav sko.

Openworked
Den sorte keramiske kassen, med tilhørende lenke, er vakkert finisjert med både børstede og polerte elementer. Designet har seilet opp som en av de virkelig ikoniske i klokkeverden og personlig syns jeg det ser voldsomt skarpt ut også i helsvart. Skiven er stort sett totalt fjernet på nylanseringen, og man benytter tynne sirkler av roségull, samt tynne skiver av sotet safirglass (?) med hvit skrift for å skape nødvendige markeringer på de fire underskivene. Også hovedviserne er utført i roségull og fargetonen ser ut til å kle det sorte på en rimelig elegant måte. Månefasen ser også ut til å være rimelig flott, hvor man også ser lett gjennom den sotete glasskiven som dekker nedre del! Den spesielle ukevisningen langs indre bezelring er også tilstede.

Urkassen måler kjente 41 millimeter, mens høyden er litt høyere enn søsknene med sine 9.9 millimeter (+0.4 mm). Audemars Piguet har valgt blanke skruhoder i bezelen, noe som gir en ganske skarp kontrast mot det sorte og også skiller seg fra for eksempel utgaven vi så produsert for Only Watch 2017!

Klokken drives av Caliber 5135 som vil si et automatisk verk med evighetskalender som er tilpasset den åpne skivekonstruksjonen, herunder med ekstra finisjering visstnok. 5134 sitter i flere av de andre utgavene, men etter hva jeg forstår er det bare snakk om små tilpasninger på grunn av nevnte skeletering. Som de fleste andre urverk i moderne Audemars Piguet-klokker er dette produsert in-house, selv om det verket bygger på eldre utgaver som i sin tid ble utviklet av Jaeger-LeCoultre. Litt beskjedne 40 timer gangreserve leveres med lett rolige 2.75Hz / 19800 vph. Også urverket er flott dekorert med rotor i roségull og kan nytes gjennom safirglasset på baksiden. En oppgitt vannresistanse til skarve 20 meter vil i praksis si at du bør holde denne borte fra det meste av vannaktivitet, herunder oppvask og dusjing!

Førsteinntrykk
Jeg er personlig ingen stor tilhenger av åpne skiver, men det er nok delvis fordi jeg er konservativ og kjedelig. Til tross for det syns jeg mye med denne klokken er vel gjennomført og overraskende elegant. Likevel heller min egen smak mot en mer tradisjonell utførelse, uten at jeg er i markedet for å kjøpe verken den ene eller andre varianten “any time soon”. For mange vil nok dette være en drømmeklokke og rent kvalitetsmessig er dette høy horologisk klasse!

Klokken er ikke limitert, men kan kun kjøpes i rene Audemars Piguet “Boutiques”. Den sorte utgaven med vanlig skive har vel vært rimelig umulig å oppdrive og jeg vil tro at det ikke vil være helt enkelt å skaffe seg et eksemplar av denne heller, selv om du har pengene klare på bok. Men har du 1.2 millioner klare for klokkekjøp (+ småpene 25% ekstra til staten) kan du jo starte å sondere litt. Lykke til!

Mer informasjon på de offisielle nettsidene til Audemars Piguet!

Fakta
Modell / Referanse: Audemars Piguet Royal Oak Perpetual Calendar Openworked – Ref: 26585CE.OO.1225CE.01
Skive:
Åpen konstruksjon – Underskiver i roségull
Urkasse: 
41 millimeter (diameter) – 9.9 millimeter (høyde) – Sort keramikk – Safirglass (foran/bak) – Vanntett til 20 meter
Urverk:
AP Caliber 5135 – Automatisk (selvtrekkende) – 374 deler – 38 juveler – 40 timer gangreserve
Lenke/reim: 
Sort keramiske lenke med foldespenne
Veilende pris:
130.000 CHF ~ 1.200.000 norske kroner

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.