fbpx

Onlywatch 2017

At mange selskaper donerer penger til forskning er ikke noe nytt fenomen. For de som er litt bevandret i klokkeverdenen er nok derfor også veldedighetsauksjonen «Onlywatch» kjent som en av de kanskje største i så måte. Under årets utgave er det virkelig en del godbiter som kommer for salg, men prisene kan nok også bli i særklasse.

Onlywatch er en klokkeauksjon som arrangeres hvert andre år av «Association Monégasque contre les Myopathies». Organisasjonen gir penger til forskning på sykdommen «Duchennes muskeldystrofi» som er en arvelig, progredierende muskelsykdom som gjør at muskelfunksjon og muskelmasse gradvis forsvinner. Sykdommen rammer allerede fra svært tidlig alder og sykdommen fører til hjertesvikt og død i ung alder. Klokkene som auksjoneres bort er unike utgaver, kun produsert i ett eneste eksemplar, spesielt for Onlywatch. Siden oppstarten i 2005 har man samlet inn i overkant av 25 millioner Euro (eller ca. 238 millioner kroner) til forskning på sykdommen.

Onlywatch 2017
Årets utgave av auksjonen vil holdes i Genève den 11. november, men allerede nå har organisasjonen sendt ut pressemelding med klokkene som vil være til salgs. Og som tidligere år har man fått støtte fra noen av klokkeverdenens aller største navn, med kanskje Patek Philippe som den aller største (og også historisk viktigste bidragsyteren rent inntektsmessig for Onlywatch). Auksjonen organiseres av det svært renommerte auksjonshuset Christies.

Annonse

Under tidligere auksjoner har Patek Philippe stått for de aller største overskriftene (og inntektene) med sine utgaver. Både under auksjonene i 2011 og 2013 ble prisene i «mangemillionersklassen», og deres spesielle ref. 5016 (i stål) ble i 2015 solgt for ganske vanvittige 7.300.000 CHF, eller rundt regnet 63 millioner kroner.

Til årets Onlywatch er det en ref. 5208 i titanium som tilbys av Patek Philippe. Klokken, som leveres med mørk blå urskive og rem i samme farge, er en «self-winding minute repeater, chronograph og instantaneous perpetual calendar» som fort kan komme til å sette nye rekorder for auksjonen hva angår salgspris.

F. P. Journe, Tudor og Audemars Piguet
For den norske fanskaren av F. P. Journe må det også nevnes at han (ja altså mannen bak selskapet) har laget sin første split-second kronograf, Chronographe Monopoussoir Rattrapante, som vil tilbys. Selskapet lanserer altså en helt unik klokkemodell for auksjonen, og basert på bildene ser det ut til å bli en meget spesiell klokke. Med sine 44 mm, blå urskive med røde og gule detaljer, montert på en oransje rem er dette en klokke som trekker oppmerksomhet hos de fleste, både med eller uten horologisk interesse.

Også Tudor, som har opparbeidet seg en mer markant posisjon i både Norge og utlandet de siste årene, lanserer en utgave av sin Black Bay, navnet «Tudor Black Bay Bronze One». Med sitt helt spesielle utseende med bronse og det som ser ut som olivengrønne detaljer skiller den seg også ut fra mengden. Se også den litt uvanlige plasseringen av kronen klokken ni. Klokken følger de samme designlinjene som man har sett mye av fra selskapet den siste tiden, med sine retroinspirerte litt «blasse» farger, uten at det nødvendigvis er ment negativt.

Årets klokke til Onewatch fra Audemars Piguet er en «Royal Oak Perpetual Calendar Only Watch» utført i sort karbon med en blå skive som virkelig er en blikkfanger. Klokken har både perpetual kalender og månefase og personlig må jeg si det ser ut som en fantastisk klokke rent estetisk (og funksjonelt). Fargen på skiven beskrives av AP selv som blåfargen man ser under solnedgang, noe som også gjenspeiles av den mer oransje fargen på månefasen enn hva man vanligvis ser. Basert på bildene av alle klokkene som vil tilbys er nok dette min personlige favoritt, selv om det nok blir med drømmen.

Om du ønsker en full oversikt over merkene og klokkene som skal auksjoneres bort, kan du ta en titt på følgende lenke: Onlywatch Dropbox eller Onlywatch Presskit.

Om du ønsker å støtte en god sak, har lyst på en unik klokke og sist, men ikke minst, har skuffene ganske fulle av penger, bestill fly til Genève og hold av datoen 11. november!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.